فروشنده یا ارائه دهنده خدمات

اجزا و قطعات اصلی کامپیوتر + کاربرد هر کدام

  1. خانه
  2. Uncategorized
  3. جزئیات نویسنده
اجزا و قطعات اصلی کامپیوتر + کاربرد هر کدام


در این مقاله به بررسی قطعات و اجزای اصلی کامپیوتر رومیزی می پردازیم. کامپیوتر های رومیزی، برخلاف ظاهری که دارند، درون خود مجموعه ای از قطعات دقیق و هماهنگ را جای داده اند که هر یک نقش حیاتی در عملکرد کلی سیستم کامپیوتر ایفا می کنند. آشنایی با این قطعات نه تنها برای تعمیر و ارتقای عمل کرد کامپیوتر ضروری است، بلکه درک بهتری از چگونگی کارکرد کامپیوتر ها به ما می دهد. در ادامه قطعات اصلی داخل کیس کامپیوتر را به ترتیب شماره گذاری شده بررسی میکنیم و با وظایف و اهمیت هر کدام بیشتر آشنا می شویم.

آموزش icdl

دوره آموزش ICDL و مهارت های هفتگانه کار با کامپیوتر در آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان به صورت حضوری و مجازی برگزار میگردد. این دوره صفر تا صد و به صورت کاملاً عملی میباشد.

اجزا و قطعات اصلی داخلی کامپیوتر

همانطور که در تصویر زیر مشخص است، قطعات زیاد و مهمی در داخل کیس کامپیوتر قرار گرفته اند، اما مهمترین آنها را از شماره 1 تا 6 نشانه گذاری کرده ایم تا در ادامه به آنها بپردازیم.

به طور خلاصه قطعات اصلی داخلی کامپیوتر عبارتند از:

  1. پاور کامپیوتر (منبع تغذیه)
  2. مادربرد کامپیوتر
  3. رَم کامپیوتر (RAM)
  4. سی پیو و فَن کامپیوتر (CPU)
  5. کارت گرافیک کامپیوتر
  6. هارد کامپیوتر

قطعات اصلی کامپیوتر

پاور کامپیوتر (منبع تغذیه)

مورد شماره 1، قسمت پاور یا منبع تغذیه هست. از آن جایی که کامپیوترها این قابلیت را دارند که تا سالیان سال روشن بمانند، اگر تمامی قطعات الکترونیکی که داخل کیس کامپیوتر قرار دارند بخواهند روشن شوند و یا کاری را انجام دهند، تامین برقی که برای کار کردن این مدار مورد نیاز است، بر عهده پاور است.

امروزه شرکت هایی مانند Green و شرکت های بسیار دیگری به صورت حرفه ای در زمینه ساخت پاور فعالیت داشته و پاورها را در قدرت های متفاوتی از 50، 100، 150 وات در نسل های قدیم گرفته تا 900 و حتی 1100 وات در نسل های جدید که برای کیس های گیمینگ و برنامه نویسی مورد استفاده قرار می گیرند، تولید می کنند. در واقع نسل های جدید پاور برق بیش تر و قوی تری را در اختیار مدار قرار می دهند. مزیت مهم نسل جدید پاور ها که در نسل های قدیمی وجود نداشت این است که در ساخت آن ها از نوعی تکنولوژی استفاده شده است که محافظت از نوسانات برق را در داخل کیس کامپیوتر انجام می دهند؛ این گونه که در صورتی که قطعه پاور در داخل کیس وجود نداشته باشد، اگر زمانی که برق مصرفی در اختیار مدارهای الکترونیکی قرار می گیرد، برق قطع شده و یا نوسان برقی اتفاق بیفتد، مادربرد و سایر قطعات داخلی کیس سریعا می سوزند و از بین می روند.

پاور کامپیوتر (منبع تغذیه)

در حال حاضر، این تکنولوژی به کار رفته در پاور باعث می شود که در زمان نوسانات برق، قطعه پاور بار اضافی را تحمل کند. در این حالت ممکن است پاور تحمل آن را نداشته باشد و در اثر آن بسوزد و نیاز به تعویض آن وجود داشته باشد. این قطعه در کیس کامپیوتر بسیار دارای اهمیت است و در صورت وجود نداشتن آن، هیچ یک از قطعات بحث شده در بالا دیگر قابل استفاده نخواهند بود.

مادربرد کامپیوتر

مورد شماره 2 مادربرد کامپیوتر را نشان می دهد که در واقع برد اصلی قرار گرفته در جعبه کامپیوتر است و تمامی مدارهای گسترده الکترونیکی و سایر قطعات داخلی کیس، بر روی آن سوار خواهند شد. در ساخت مادربرد، تکنولوژی بسیار خاصی به کار گرفته می شود و هیچ یک از قطعات داخلی آن با دخالت انسان ساخته نمی شود و ساخت آن ها به صورت صد در صدی با استفاده از ربات ها انجام می شود.

به این صورت که نقشه های اولیه توسط نیروی انسانی طراحی و تولید می شود اما اجرا و پیاده سازی و سایر مراحل ساخت آن به طور کامل توسط بخش رباتیک شرکت ها انجام می گیرد. بنابراین هیچ یک از شرکت های رده پایین توانایی ساخت این قطعه را ندارند و تنها شرکت های به نامی نظیر ASUS و GIGABYTE که در حال حاضر از بزرگترین شرکت های دنیا هستند، مادربرد کامپیوتر ها را تولید می کنند.

مادربرد کامپیوتر

تمامی فضای سبز رنگ قابل مشاهده در تصویر بالا به همراه قطعاتی مثل فن، سوکت های برق و PCI هایی که بر روی آن سوار شده اند، مادربرد کامپیوتر را شکل می دهند. اگر بخواهیم مادربرد را به صورت تخصصی تر بررسی کنیم، می توان گفت معمولا هشت تا ده لایه مدار بر روی یکدیگر قرار گرفته، پرس شده و قطری حدود نیم تا یک سانت پیدا کرده و یک برد الکترونیکی کامل را شکل می دهند که سایر قطعات بر روی آن سوار شده و آن را هندل می کنند.

رَم کامپیوتر (RAM)

مورد شماره 3 اسلات های رم هستند که در این کیس، دارای رنگ مشکی هستند اما در سایر کیس ها می توانند رنگ قرمز، آبی و یا سبز کمرنگ هم داشته باشند. با توجه به نسل مادربرد و میزان به روز بودن آن، تعداد و رنگ این اسلات ها متفاوت است.

رَم کامپیوتر (RAM)

همچنین مطابق تصویر، یک قطعه سخت افزاری بر روی دو سوکت قرار گرفته و نصب می شود که به آن قطعه RAM گفته می شود؛ این قطعه حافظه میانی یا حافظه موقت هم نامگذاری می شود. وظیفه اصلی قطعه RAM، پردازش موقت و سرعت بخشیدن به پردازش اطلاعات است.

سی پیو و فَن کامپیوتر (CPU)

مورد شماره 4 در تصویر اول که در زیر فن قرار داده شده، CPU یا مغز کامپیوتر هست که وظیفه حساب، منطق و پردازش اطلاعات تا رسیدن به خروجی را بر عهده دارد.

این قطعه بعد از مادربرد، مهم ترین قطعه داخلی کیس محسوب می شود. به عنوان مثال اگر در ماشین حساب کامپیوتر 2 به علاوه 2 را وارد کنید، این اعداد در واقع همان داده هایی هستند که به صورت صفر و یک به کامپیوتر داده می شوند؛ در این مرحله وظیفه پردازش اعداد، جمع کردن آن ها و نمایش خروجی 4 بر عهده بخش حساب و کتاب CPU کامپیوتر است.

سی پیو و فَن کامپیوتر (CPU)

کارت گرافیک کامپیوتر

مورد شماره 5 هم اصطلاحا اسلات های PCI نامگذاری می شوند که کارت های گرافیک، کارت های شبکه و در زمان های قدیم کارت های مودم بر روی آن سوار می شدند؛ اما در دنیای امروزی، تعداد این اسلات هایی که بر روی مادربرد قرار گرفته اند، کاهش یافته و یا به طور کامل حذف شده اند. علت این تغییر هم بروز رسانی نسل های PCI ها است؛ به این صورت که قطعات آن به صورت مستقیم بر روی خود مادربرد کار شده اند.

بنابراین معمولا استفاده از قطعات جانبی در بخش PCI دیگر مرسوم نیست اما محض اطمینان، یک رابط کاربری بر روی مادربرد ها وجود دارد که اگر به احتمال یک درصد قطعات، خازن ها و سایر قطعات کار شده بر روی مادربرد به هر دلیلی از بین رفتند، سوختند و یا عمر آن ها پایان یافت، بتوانیم مجددا از آن استفاده کنیم و قطعه ای که از دست داده ایم را به صورت اکسترنال بر روی مادربرد سوار کنیم و از آن استفاده نماییم.

کارت گرافیک کامپیوتر

هارد کامپیوتر

مطابق با شماره 6 در تصویر ابتدایی، هارد کامپیوتر در داخل قسمت علامت گذاری شده قرار می گیرد. نسل های قدیم هارد های کامپیوتر، اندازه بزرگتری داشتند اما هاردهای امروزی دارای اندازه کوچک تری بوده و ظرفیت بیش تری نیز دارند. البته نسل های جدید هارد همچون مدل M2، به جای قرار گرفتن در محفظه شماره 4، مستقیما بر روی مادربرد قرار می گیرند. مابقی هاردها، همچون هارد های HDD، SSD و مدل IDE در نسل های قدیمی تر، بر روی بدنه کیس پیچ می شوند.

هارد کامپیوتر

در واقع کاربر اطلاعات را بر روی هارد ذخیره می کند و به منظور پردازش و دریافت خروجی اطلاعات، فرمانی را به CPU می فرستد. به منظور سرعت بخشیدن به این فرایند، از قطعه ای به نام RAM در کامپیوتر استفاده می شود. علت این امر آن است که در حالت کلی، هارد قدرت پردازش ضعیفی داشته و بخاطر هد داخلی قرار گرفته در آن توانایی دریافت اطلاعات و تبدیل آن به خروجی در لحظه را ندارد. به عبارت دیگر هارد نمی تواند اطلاعات را در لحظه به CPU بفرستد و بلافاصله تقاضای خروجی داشته باشد.

در وسط این قسمت، یک رابط کاربری قرار دارد که هر زمانی که اطلاعاتی از هارد به CPU و یا بالعکس ارسال شود، رابط کاربری این اطلاعات را دریافت کرده، بخشی از پردازش را بر روی آن انجام داده و آن را به  CPU و یا هارد تحویل می دهد و در نهایت خروجی را به کاربر بر روی صفحه نمایش نشان می دهد.
کامنت بگذارید

مقاله “قطعات و اجزای اصلی کامپیوتر” در مجله آموزشی آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان تهیه و نگارش شده است و همچنین بخشی از دوره آموزش ICDL بود. فن آموزان برگزار کننده دوره های تخصصی فنی و حرفه ای به صورت حضوری و مجازی با ارائه مدرک فنی و حرفه ای میباشد. دوره های آموزشی در حوزه های کامپیوتر و نرم افزار از قبیل آموزش فتوشاپ، آموزش تدوین، آموزش پریمیر و بیش از 20 نرم افزار پرکاربرد دیگر برای ورود به بازار کار، دوره های برق و الکترونیک، دوره های مرتبط با خودرو، دوره های مالی و اداری، دوره های صنایع چوب، صنایع غذایی، صنایع فلز و بیش از 200 دوره تخصصی دیگر ویژه ورود به بازار کار میباشد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر از طریق فرم زیر اقدام نمایید.

برای شروع یادگیری تردید دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره موبایل خود را وارد کنید.

var gform;gform||(document.addEventListener(“gform_main_scripts_loaded”,function(){gform.scriptsLoaded=!0}),window.addEventListener(“DOMContentLoaded”,function(){gform.domLoaded=!0}),gform={domLoaded:!1,scriptsLoaded:!1,initializeOnLoaded:function(o){gform.domLoaded&&gform.scriptsLoaded?o():!gform.domLoaded&&gform.scriptsLoaded?window.addEventListener(“DOMContentLoaded”,o):document.addEventListener(“gform_main_scripts_loaded”,o)},hooks:{action:{},filter:{}},addAction:function(o,n,r,t){gform.addHook(“action”,o,n,r,t)},addFilter:function(o,n,r,t){gform.addHook(“filter”,o,n,r,t)},doAction:function(o){gform.doHook(“action”,o,arguments)},applyFilters:function(o){return gform.doHook(“filter”,o,arguments)},removeAction:function(o,n){gform.removeHook(“action”,o,n)},removeFilter:function(o,n,r){gform.removeHook(“filter”,o,n,r)},addHook:function(o,n,r,t,i){null==gform.hooks[o][n]&&(gform.hooks[o][n]=[]);var e=gform.hooks[o][n];null==i&&(i=n+”_”+e.length),gform.hooks[o][n].push({tag:i,callable:r,priority:t=null==t?10:t})},doHook:function(n,o,r){var t;if(r=Array.prototype.slice.call(r,1),null!=gform.hooks[n][o]&&((o=gform.hooks[n][o]).sort(function(o,n){return o.priority-n.priority}),o.forEach(function(o){“function”!=typeof(t=o.callable)&&(t=window[t]),”action”==n?t.apply(null,r):r[0]=t.apply(null,r)})),”filter”==n)return r[0]},removeHook:function(o,n,t,i){var r;null!=gform.hooks[o][n]&&(r=(r=gform.hooks[o][n]).filter(function(o,n,r){return!!(null!=i&&i!=o.tag||null!=t&&t!=o.priority)}),gform.hooks[o][n]=r)}});

"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

Hidden

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

gform.initializeOnLoaded( function() {gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(‘#gform_ajax_frame_30’).on(‘load’,function(){var contents = jQuery(this).contents().find(‘*’).html();var is_postback = contents.indexOf(‘GF_AJAX_POSTBACK’) >= 0;if(!is_postback){return;}var form_content = jQuery(this).contents().find(‘#gform_wrapper_30’);var is_confirmation = jQuery(this).contents().find(‘#gform_confirmation_wrapper_30’).length > 0;var is_redirect = contents.indexOf(‘gformRedirect(){‘) >= 0;var is_form = form_content.length > 0 && ! is_redirect && ! is_confirmation;var mt = parseInt(jQuery(‘html’).css(‘margin-top’), 10) + parseInt(jQuery(‘body’).css(‘margin-top’), 10) + 100;if(is_form){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).html(form_content.html());if(form_content.hasClass(‘gform_validation_error’)){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).addClass(‘gform_validation_error’);} else {jQuery(‘#gform_wrapper_30’).removeClass(‘gform_validation_error’);}setTimeout( function() { /* delay the scroll by 50 milliseconds to fix a bug in chrome */ jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gform_wrapper_30’).offset().top – mt); }, 50 );if(window[‘gformInitDatepicker’]) {gformInitDatepicker();}if(window[‘gformInitPriceFields’]) {gformInitPriceFields();}var current_page = jQuery(‘#gform_source_page_number_30’).val();gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(document).trigger(‘gform_page_loaded’, [30, current_page]);window[‘gf_submitting_30’] = false;}else if(!is_redirect){var confirmation_content = jQuery(this).contents().find(‘.GF_AJAX_POSTBACK’).html();if(!confirmation_content){confirmation_content = contents;}jQuery(‘#gform_wrapper_30’).replaceWith(confirmation_content);jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gf_30’).offset().top – mt);jQuery(document).trigger(‘gform_confirmation_loaded’, [30]);window[‘gf_submitting_30’] = false;wp.a11y.speak(jQuery(‘#gform_confirmation_message_30’).text());}else{jQuery(‘#gform_30’).append(contents);if(window[‘gformRedirect’]) {gformRedirect();}}jQuery(document).trigger(“gform_pre_post_render”, [{ formId: “30”, currentPage: “current_page”, abort: function() { this.preventDefault(); } }]); if (event && event.defaultPrevented) { return; } const gformWrapperDiv = document.getElementById( “gform_wrapper_30” ); if ( gformWrapperDiv ) { const visibilitySpan = document.createElement( “span” ); visibilitySpan.id = “gform_visibility_test_30”; gformWrapperDiv.insertAdjacentElement( “afterend”, visibilitySpan ); } const visibilityTestDiv = document.getElementById( “gform_visibility_test_30” ); let postRenderFired = false; function triggerPostRender() { if ( postRenderFired ) { return; } postRenderFired = true; jQuery( document ).trigger( ‘gform_post_render’, [30, current_page] ); gform.utils.trigger( { event: ‘gform/postRender’, native: false, data: { formId: 30, currentPage: current_page } } ); if ( visibilityTestDiv ) { visibilityTestDiv.parentNode.removeChild( visibilityTestDiv ); } } function debounce( func, wait, immediate ) { var timeout; return function() { var context = this, args = arguments; var later = function() { timeout = null; if ( !immediate ) func.apply( context, args ); }; var callNow = immediate && !timeout; clearTimeout( timeout ); timeout = setTimeout( later, wait ); if ( callNow ) func.apply( context, args ); }; } const debouncedTriggerPostRender = debounce( function() { triggerPostRender(); }, 200 ); if ( visibilityTestDiv && visibilityTestDiv.offsetParent === null ) { const observer = new MutationObserver( ( mutations ) => { mutations.forEach( ( mutation ) => { if ( mutation.type === ‘attributes’ && visibilityTestDiv.offsetParent !== null ) { debouncedTriggerPostRender(); observer.disconnect(); } }); }); observer.observe( document.body, { attributes: true, childList: false, subtree: true, attributeFilter: [ ‘style’, ‘class’ ], }); } else { triggerPostRender(); } } );} );

person
دریافت مشاوره رایگان

امتیاز بدهید

نوشته اجزا و قطعات اصلی کامپیوتر + کاربرد هر کدام اولین بار در آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان. پدیدار شد.



Source link

دیدگاه خود را بنویسید

تماس فوری