پکیج ها به دلیل کاهش مصرف انرژی و کاربرد گسترده در مصارف ساختمانی از قبیل منازل مسکونی، ادارات، کارخانجات بزرگ، شرکت ها و ساختمان های تجاری و عمومی جایگزین موتور خانه ها و آبگرمکن ها شده اند. پکیج دیواری وظیفه گرم کردن آب ساختمان و تامین آب گرم مصرفی را بر عهده داشته و به دلیل اشغال فضای کمتر و کم بودن هزینه تعمیر و نگهداری در بین افراد از محبوبیت بالایی برخوردار است. نصب پکیج یکی از موضوعات مهم در مورد پکیج های دیواری بوده که نیاز است توسط افراد ماهر و نصابان پکیج به صورت اصولی انجام شده تا دستگاه کارایی خود را داشته باشد. در این مقاله ضمن اشاره به نکات قبل از نصب پکیج، استاندارد های ضروری در نصب پکیج شامل استاندارد های محل نصب پکیج و دودکش را مورد بررسی قرار می دهیم.
اگر علاقه مند به نصب پکیج هستید میتوانید در دوره آموزش نصب پکیج که به صورت صفر تا صد و کاملاً عملی و تخصصی در آموزشگاه فن آموزان برگزار میشوند شرکت کرده و مدرک فنی حرفه ای آن را دریافت کنید. جهت مشاهده شرایط این دوره روی تصویر بالا کلیک کنید و یا با ما تماس بگیرید.
قوانین اداره گاز برای نصب پکیج
مهم ترین مقررات، نصب پکیج در فضایی است که تهویه مناسب داشته باشد و فضای اطراف پکیج محدود نشود. برای محیط های کوچک تر از 60 متر مربع، نصب دریچه هوای مستقیم یا سیستم تهویه مکفی الزامی است. همچنین، نصب پکیج در حمام یا سرویس بهداشتی به دلیل رطوبت بالا مجاز نیست.
دیگر مقررات شامل استفاده از لوله های گاز استاندارد و تایید شده، نصب دودکش مجزا برای هر پکیج و عدم استفاده از شیلنگ های گاز طولانی است. همچنین، نصب و اتصال صحیح پکیج به سیستم گاز باید توسط تکنسین های مجاز و مطابق با دستورالعمل های فنی صورت گیرد. این مقررات به منظور کاهش خطرات احتمالی ناشی از نشت گاز یا مسمومیت های ناشی از گازهای خروجی تدوین شده اند.
نکات قبل از نصب پکیج
- کنترل مکش دود کش ساختمان
- بر طرف کردن گرفتگی های مسیر خروجی دود در دودکش
- استفاده از شیر هوا گیری اتوماتیک در قسمت بالایی منبع انبساط به منظور تخلیه هوای داخل پکیج
- باز نمودن پیچ پلاستیکی سیاه رنگ روی شیر هوا گیری به منظور جلوگیری از آسیب دیدن پمپ
- تمیز کردن لوله های ساختمان به منظور عدم ورود رسوبات به داخل پکیج
- محافظت از دستگاه در برابر نوسانات جریان برق به وسیله محافظ برق
- استفاده از رسوب زدای مغناطیسی یا الکترونیکی در مسیر ورودی آب به پکیج
- نصب لوله رابط بین دستگاه و دودکش دیوار
- انجام تست نشتی گاز توسط نصاب پکیج
- استحکام بالای دیواری که پکیج روی آن نصب می شود.
- استفاده از اتصالات و پیچ و مهره های با مقاومت بالا
- چک کردن شیلنگ ها و اتصالات به منظور سالم بودن آن ها
استاندارد های محل نصب پکیج
مهم ترین نکته در نصب پکیج، توجه به استاندارد های محل نصب پکیج می باشد. داشتن دودکش در نزدیکی محل نصب پکیج از واجبات نصب پکیج می باشد. متراژ محل نصب یکی از نکاتی است که نصابان پکیج به ان دقت کافی ندارند. توجه کنید که بسته به ظرفیت پکیج، مساحت محل نصب نیز تفاوت دارد. به طوری که برای هر کیلو وات توان پکیج به یک متر مکعب فضا احتیاج دارید. توجه کنید که نصب پکیج در متراژ های کمتر از 60 متر توصیه نمی شود. اگر مساحت محل مورد نظر از قانون بالا پیروی نمی کند، لازم است با برش دادن بالا و پایین درب اتاق به اندازه حداقل 5 سانتی متر یا استفاده از هواکش ها، محل نصب پکیج را با فضای آزاد مرتبط نمود.
عدم توجه به این نکته خطرات زیان باری مانند مصرف کامل اکسیژن اتاق و خفگی افراد ساکن در ساختمان در اثر نشت گاز را در پی داشته باشد. داشتن فضای کافی به تعمیر و نگهداری راحت توسط نصاب پکیج نیز کمک می کند. استاندارد های محل نصب پکیج شامل موارد زیر است:
- نصب نکردن پکیج در نزدیکی وسایل گرما زا مانند اجاق گاز
- فاصله پکیج از دیوار روبرویی به میزان حداقل 1 متر
- فاصله پکیج از دیوار های جانبی به میزان حداقل 15 سانتی متر
- فاصله کف تا زیر پکیج به میزان حداقل 120 سانتی متر
- فاصله عمودی کلاهک پکیج تا دریچه دودکش به میزان حداقل 30 سانتی متر
ارتفاع استاندارد نصب پکیج از کف
ارتفاع استاندارد نصب پکیج از کف معمولاً حداقل 120 سانتی متر در نظر گرفته می شود. این ارتفاع به نصاب اجازه می دهد تا به راحتی اتصالات گاز، آب و برق را انجام دهد و فضای کافی برای جریان هوا ایجاد شود. همچنین، رعایت فاصله مناسب از سقف و دیوارها نیز برای جلوگیری از خطرات آتش سوزی و بهبود عملکرد پکیج ضروری است.
ارتفاع دودکش پکیج از کف
این ارتفاع باید حداقل 1 متر از کف باشد تا مکش هوا به درستی انجام گیرد و از ورود گازهای مضر به محیط داخلی جلوگیری شود. در مورد پکیج های بدون فن، استاندارد ارتفاع کل دودکش حداقل 5 متر است تا تهویه به شکل مطلوب انجام گیرد. همچنین، استفاده از مواد مقاوم و عایق کاری مناسب برای جلوگیری از خوردگی و آسیب های جوی در دودکش ها لازم است.
نصب دودکش ها باید به گونه ای باشد که هیچ مانعی در مسیر عبور دود یا گازهای خروجی وجود نداشته باشد. اگر دودکش در فاصله ای نزدیک به دیوار یا سطح دیگری قرار گیرد، باید از محافظ ها و پوشش های مناسب برای جلوگیری از آسیبدیدگی آن استفاده کرد. به علاوه، جهت اطمینان از عملکرد مناسب، باید به صورت دوره ای دودکش ها بررسی و تمیز شوند.
ارتفاع لوله پکیج از کف تمام شده
لوله های ورودی و خروجی پکیج نیز باید در ارتفاع استانداردی از کف تمام شده ساختمان نصب شوند. به طور معمول، این لوله ها در فاصله 30 تا 40 سانتی متری از کف نصب می شوند تا فضای کافی برای نصب اتصالات و لولهکشی ها وجود داشته باشد. این ارتفاع همچنین به نصاب اجازه می دهد تا به راحتی تنظیمات مربوط به جریان آب و گاز را انجام داده و از نشست و رطوبت در اطراف پکیج جلوگیری کند.
همچنین، برای نصب لوله ها باید از مواد مقاوم و تایید شده توسط استانداردهای فنی استفاده کرد. در صورتی که ارتفاع لوله ها درست رعایت نشود، ممکن است منجر به نشتی یا کاهش فشار آب شود که در نهایت عملکرد پکیج را تحت تأثیر قرار می دهد. از این رو، رعایت ارتفاع و کیفیت لولهکشی از اهمیت بالایی برخوردار است.
حداکثر طول شیلنگ گاز پکیج
بر اساس استانداردهای نصب، حداکثر طول شیلنگ گاز پکیج نباید بیشتر از 120 سانتی متر باشد. استفاده از شیلنگ های طولانی ممکن است خطر نشت گاز و کاهش فشار گاز را به همراه داشته باشد. همچنین، شیلنگ های گاز باید از موادی ساخته شوند که در برابر فشار و دمای گاز مقاوم بوده و در محل هایی با رطوبت بالا دچار خرابی نشوند.
در صورت نیاز به طول بیشتر برای اتصال پکیج به منبع گاز، بهتر است از لولهکشی های فلزی و مقاوم استفاده شود تا ایمنی بیشتری فراهم شود. همچنین، تمامی اتصالات شیلنگ باید به درستی انجام شود و از نشت گاز جلوگیری شود. رعایت این استانداردها در هنگام نصب شیلنگ گاز به منظور حفظ ایمنی و جلوگیری از بروز حوادث الزامی است.
استاندارد های نصب پکیج در فضای باز
- قرار دادن دستگاه پکیج در کابین به منظور حفاظت از شعله پکیج در مقابل وزش باد و باران و عدم خاموش شدن دستگاه
- فاصله دستگاه از کابین به اندازه حداقل 10 سانتی متر از تمامی جهات
- داشتن درب کرکره ای کابین پکیج به منظور انتقال اکسیژن
- جریان یافتن هوا و وجود اکسیژن درون کابین پکیج های گاز سوز به منظور خاموش نشدن آن ها
در چه محل هایی نباید پکیج نصب کرد؟
- در محیط های مرطوب مانند حمام، سرویس بهداشتی و زیر زمین
- در کنار وسایل گرمایشی مانند اجاق گاز
- در کنار وسایل سرمایشی مانند یخچال و فریزر
- عدم نصب پکیج بدون کابین در فضای باز
- در مکان های دارای عایق هوا
- داشتن فاصله دودکش و دستگاه گاز سوز بین 45 سانتی متر و 75 سانتی متر
- استفاده از دریچه تامین هوا در ساختمان های دارای پنجره دو جداره
- عدم استفاده از دودکش مشترک برای چندین پکیج
استاندارد های نصب دودکش پکیج
- استفاده از دودکش مستقل برای هر پکیج
- حداقل ارتفاع 5 متر برای دودکش های پکیج های بدون فن
- ارتفاع عمودی دودکش باید قبل از وصل کردن به دیوار دو برابر قطر آن باشد.
- داشتن حداقل ارتفاع یک متر از سطح پشت بام
- داشتن حداقل ارتفاع دو متر فاصله از دیوار های جانبی
- پوشاندن دودکش با عایق مناسب
- مقاومت بالای دودکش در برابر باد، بخار آب و عوامل جانبی
- عدم عبور دودکش از سقف کاذب و محیط های مرطوب ساختمان مانند حمام
- محل اتصال دودکش ها باید به طور کامل درز بندی و دود بندی شود.
- عدم استفاده از لوله های انعطاف پذیر خرطومی آلومینیومی
- رعایت فاصله حداقل 3 متری کلاهک دودکش با دریچه کولر آبی
- نصب کلاهک H در خروجی دودکش
- انتخاب دودکش با دهانه مناسب
- حداقل قطر 15 سانتی متری برای دهانه دودکش
- عدم استفاده از زانویی بیش از حد در دودکش پکیج
- استفاده از دودکش قائم از جنس ورق فولادی سیاه
استاندارد های لوله کشی در نصب پکیج
- نصب شیر قطع گاز در نزدیک ترین محل به پکیج
- عدم استفاده از شیر گاز مشترک با وسایل گرما زا دیگر
- عدم استفاده از لوله های خرطومی یا شیلنگ های فشار ضعیف برای اتصالات دستگاه
- فشار گاز طبیعی برای دستگاه پکیج برابر با 178 میلی متر مکعب می باشد.
جهت دریافت مشاوره رایگان شماره موبایل خود را وارد کنید.
var gform;gform||(document.addEventListener(“gform_main_scripts_loaded”,function(){gform.scriptsLoaded=!0}),window.addEventListener(“DOMContentLoaded”,function(){gform.domLoaded=!0}),gform={domLoaded:!1,scriptsLoaded:!1,initializeOnLoaded:function(o){gform.domLoaded&&gform.scriptsLoaded?o():!gform.domLoaded&&gform.scriptsLoaded?window.addEventListener(“DOMContentLoaded”,o):document.addEventListener(“gform_main_scripts_loaded”,o)},hooks:{action:{},filter:{}},addAction:function(o,n,r,t){gform.addHook(“action”,o,n,r,t)},addFilter:function(o,n,r,t){gform.addHook(“filter”,o,n,r,t)},doAction:function(o){gform.doHook(“action”,o,arguments)},applyFilters:function(o){return gform.doHook(“filter”,o,arguments)},removeAction:function(o,n){gform.removeHook(“action”,o,n)},removeFilter:function(o,n,r){gform.removeHook(“filter”,o,n,r)},addHook:function(o,n,r,t,i){null==gform.hooks[o][n]&&(gform.hooks[o][n]=[]);var e=gform.hooks[o][n];null==i&&(i=n+”_”+e.length),gform.hooks[o][n].push({tag:i,callable:r,priority:t=null==t?10:t})},doHook:function(n,o,r){var t;if(r=Array.prototype.slice.call(r,1),null!=gform.hooks[n][o]&&((o=gform.hooks[n][o]).sort(function(o,n){return o.priority-n.priority}),o.forEach(function(o){“function”!=typeof(t=o.callable)&&(t=window[t]),”action”==n?t.apply(null,r):r[0]=t.apply(null,r)})),”filter”==n)return r[0]},removeHook:function(o,n,t,i){var r;null!=gform.hooks[o][n]&&(r=(r=gform.hooks[o][n]).filter(function(o,n,r){return!!(null!=i&&i!=o.tag||null!=t&&t!=o.priority)}),gform.hooks[o][n]=r)}});
"*" indicates required fields
gform.initializeOnLoaded( function() {gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(‘#gform_ajax_frame_30’).on(‘load’,function(){var contents = jQuery(this).contents().find(‘*’).html();var is_postback = contents.indexOf(‘GF_AJAX_POSTBACK’) >= 0;if(!is_postback){return;}var form_content = jQuery(this).contents().find(‘#gform_wrapper_30’);var is_confirmation = jQuery(this).contents().find(‘#gform_confirmation_wrapper_30’).length > 0;var is_redirect = contents.indexOf(‘gformRedirect(){‘) >= 0;var is_form = form_content.length > 0 && ! is_redirect && ! is_confirmation;var mt = parseInt(jQuery(‘html’).css(‘margin-top’), 10) + parseInt(jQuery(‘body’).css(‘margin-top’), 10) + 100;if(is_form){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).html(form_content.html());if(form_content.hasClass(‘gform_validation_error’)){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).addClass(‘gform_validation_error’);} else {jQuery(‘#gform_wrapper_30’).removeClass(‘gform_validation_error’);}setTimeout( function() { /* delay the scroll by 50 milliseconds to fix a bug in chrome */ jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gform_wrapper_30’).offset().top – mt); }, 50 );if(window[‘gformInitDatepicker’]) {gformInitDatepicker();}if(window[‘gformInitPriceFields’]) {gformInitPriceFields();}var current_page = jQuery(‘#gform_source_page_number_30’).val();gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(document).trigger(‘gform_page_loaded’, [30, current_page]);window[‘gf_submitting_30’] = false;}else if(!is_redirect){var confirmation_content = jQuery(this).contents().find(‘.GF_AJAX_POSTBACK’).html();if(!confirmation_content){confirmation_content = contents;}setTimeout(function(){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).replaceWith(confirmation_content);jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gf_30’).offset().top – mt);jQuery(document).trigger(‘gform_confirmation_loaded’, [30]);window[‘gf_submitting_30’] = false;wp.a11y.speak(jQuery(‘#gform_confirmation_message_30’).text());}, 50);}else{jQuery(‘#gform_30’).append(contents);if(window[‘gformRedirect’]) {gformRedirect();}}jQuery(document).trigger(‘gform_post_render’, [30, current_page]);} );} );
مقاله “استاندارد های ضروری در نصب پکیج” حاصل تلاش تیم تحریریه دپارتمان تاسیسات آموزشگاه فن آموزان بود که دوره های آموزش تعمیرات پکیج و… در آن با ارائه مدرک فنی حرفه ای برگزار میگردد.
نوشته استاندارد های ضروری در نصب پکیج اولین بار در آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان. پدیدار شد.
دیدگاه خود را بنویسید