فروشنده یا ارائه دهنده خدمات

برق خانگی چند آمپر است؟

  1. خانه
  2. Uncategorized
  3. جزئیات نویسنده
برق خانگی چند آمپر است؟


ایجاد جریان الکتریکی در مدار یا سیم ها توسط یک نیرو یا انرژی الکتریکی به نام ولتاژ انجام می شود. واحد انداره گیری ولتاژ را ولت می گویند و در مدارات الکتریکی با حرف V نمایش داده می شود.برای این که بتوان یک وسیله برقی را روشن کرد لازم است وسیله را به دو نقطه که اختلاف پتانسیل الکتریکی دارند متصل کنیم. برای مثال اگر لامپی را به دو سر باطری که اختلاف پتانسیل الکتریکی 1.5 ولت دارند متصل کنیم می بینید که لامپ روشن می شود.در این مقاله به بررسی ولتاژ برق ساختمان و آشنایی با آن می پردازیم .

برق تک فاز ساختمان ها در ایران معمولا 220 ولت و فركانس آن 50 هرتز هستند. البته برق آسانسور ها سه فاز می باشد که در حیطه مسئولیت برق کار ساختمان نیست و برای قطع و وصل و تعمیرات آن لازم است به نصاب آسانسور مراجعه شود. لازم به ذکر است که موتور خانه ها و چیلر ها هم ممکن است دارای برق 3 فاز باشند.

استاندارد های برق در کشور های مختلف دنیا متفاوت است. شاید تا به حال متوجه شده باشید که هنگام خرید یک وسیله برقی مانند تلفن همراه، تبلت یا لپ تاپ دو شاخه برقی در کارتن دستگاه وجود دارد که با دو شاخه های معمولی متفاوت است و نمی توان به صورت مستقیم به پریز های برق متصل کرد. در این موارد باید مبدل هایی تهیه کنید تا مشکل بر طرف شود.

اما اگر بخواهید از لوازم برقی که متناسب با برق سایر کشور ها طراحی شده در ایران استفاده کنید و یا اینکه لوازم طراحی شده بر اساس استاندارد های برق ایران را همراه خود به سایر کشور ها ببرید مشکلاتی به همراه خواهد داشت. زیرا علاوه بر تفاوت در نوع دو شاخه و پریز های برق، تفاوتی در مقدار ولتاژ ها و فرکانس های برقی نیز وجود دارد.

در حقیقت تفاوت امکانات و مواد معدنی، وسعت جغرافیایی کشور ها، تعدد نیروگاه های برق، فواصل محل قرار گیری نیروگاه با شهر ها، مسائل اقتصادی و سیاسی و … باعث این تفاوت های فیزیکی اتصالات، ولتاژ و فرکانس برق می شود.

آموزش برق ساختمان

آموزشگاه فن آموزان دوره تخصصی آموزش برق ساختمان و نیز آموزش تابلو برق صنعتی را در کارگاههای مجهز و با ارائه مدرک بین المللی برگزار می کند. این دوره ها تحت نظارت سازمان فنی و حرفه ای و با امکان بازآموزی رایگان ارائه می شوند. برای مشاهده سرفصلهای دوره تابلو برق روی تصویر بالا کلیک نمایید.

تماس با فن آموزان

ولتاژ برق چیست؟

ولتاژ یک نیروی الکترو موتور یا اختلاف پتانسیل است که بر حسب ولت اندازه گیری می شود. در منبع برق مدار الکتریکی، ولتاژ نیرویی است که الکترون ها را به صورت جریان از طریق یک حلقه رسانا به حرکت در می آورد. می توان آن را به همان شیوه ای تصور کرد که فشار آب باعث انتشار آب به اطراف یک سیستم لوله کشی می شود.

اصطلاح تفاوت پتانسیل به تفاوت انرژی بین دو نقطه در مدار اشاره دارد و اندازه گیری میزان انرژی پتانسیل برای حرکت الکترون ها از یک نقطه به نقطه دیگر است. این کمیت میزان کاری را که می توان از طریق مدار انجام داد را مشخص می کند.

 

واحد ولت که با V نشان داده می شود به افتخار فیزیکدان الساندرو ولتا که شکل اولیه باتری خانگی به نام شمع ولتایی را اختراع کرد، نام گذاری شد. ولتاژ بین دو نقطه در مدار را می توان با استفاده از ولت متر اندازه گیری کرد. یک ولت اختلاف پتانسیل الکتریکی بین دو نقطه از یک حلقه رسانا است که جریان یک آمپر یک وات توان را بین آن نقاط تلف می کند.

ولتاژ برق چیست؟

دستگاه های الکترونیکی برای کار در ولتاژ های خاص طراحی شده اند. ولتاژ های بالا باعث می شود الکتریسیته بیشتری به یک دستگاه الکترونیکی جریان یابد و می تواند به مدار آن ها آسیب برساند.

در مقابل، ولتاژ بسیار پایین نیز می ‌تواند با ممانعت از کارکرد مدار ها و بی ‌فایده کردن دستگاه‌ های ساخته شده در اطراف آن ها، مشکلاتی را ایجاد کند. درک درستی از ولتاژ و چگونگی اصلاح مسائل مربوط به آن برای مدیریت مناسب دستگاه های الکترونیکی و شناسایی مشکلات اساسی در هنگام بروز مشکلات ضروری است.

تفاوت ولتاژ با جریان و تفاوت ولت با آمپر

ولتاژ و جریان دو جنبه اصلی الکتریسیته هستند. ولتاژ نوعی نیروی الکترومغناطیسی است که اثر آن باعث ایجاد جریان الکتریکی در مدار می شود. مقدار ولتاژ و جریان به یک دیگر بستگی دارد، اما این دو عبارت از جهاتی با یکدیگر متفاوت هستند.

یکی از تفاوت های عمده بین ولتاژ و جریان این است که ولتاژ تفاوت بین دو نقطه و جریان در واقع جریان بار های الکتریکی بین این دو نقطه از یک میدان الکتریکی است. واحد ولتاژ الکتریکی، ولت بوده که با V نشان داده می شود. در حالی که جریان الکتریکی را با آمپر (A) شناخته می شود. برخی دیگر از تفاوت های بین آن ها در زیر توضیح داده شده است:

  • ولتاژ با نماد V نشان داده می شود در حالی که جریان با نماد I نشان داده می شود.
  • ولتاژ به عنوان نسبت کار انجام شده به شارژ تعریف می شود، در حالی که جریان، نسبت شارژ به زمان است.
  • ولتاژ میدان مغناطیسی اطراف خود را ایجاد می کند در حالی که جریان باعث ایجاد میدان الکترو استاتیک در اطراف آن می شود.
  • ولتاژ توسط دستگاهی به نام ولت متر اندازه گیری می شود در حالی که جریان توسط آمپر متر اندازه گیری می شود.
  • افت ولتاژ عمدتاً به دلیل امپدانس مدار اتفاق می افتد، در حالی که افت جریان به دلیل عنصر غیر فعال مانند یک مقاومت مدار رخ می دهد.

انواع ولتاژ برق

تقسیم بندی اصلی انواع ولتاژ برق، شامل ولتاژ های متناوب، مستقیم و پالسی مستقیم است. در حالت ولتاژ متناوب AC، مقدار پیوسته می ماند، به طوری که صرف نظر از گذشت زمان، تغییری در آن ایجاد نمی شود. ولتاژ مستقیم DC توسط یک منبع تغذیه پلاگین تثبیت شده یا یک باتری ارائه می شود. در مورد ولتاژ مستقیم پالسی، باید گفت که مقدار در زمان ‌های خاصی تغییر می ‌کند. ولتاژ پالسی مستقیم در انواع مختلف ژنراتور ها و هم چنین مدار های صوتی یافت می شود. از طرف دیگر، ولتاژ متناوب نیز در طول زمان دچار تغییر مقدار می شود، اما از صفر عبور می کند و معمولاً شکل موج دوره ای دارد. این نوع ولتاژ در سیستم برق خانگی و هم چنین در بسیاری از وسایل برقی که توسط سیستم تغذیه می شوند، یافت می شود.

انواع ولتاژ برق

 

انواع ولتاژ برق را بر اساس مقدار آن ها نیز می توان طبقه بندی کرد. دسته بندی ولتاژ برق شامل ولتاژ فشار پایین، ولتاژ فشار بالا و ولتاژ فشار متوسط می باشد. ولتاژ فشار پایین یا فشار ضعیف به اختصار LV گفته می شود و به ولتاژ در مدارهای AC تا 1000 ولت در حداکثر فرکانس 60 هرتز و ولتاژ در مدارهای DC تا 1500 ولت اشاره دارد. ولتاژ فشار بالا به عنوان HV نامیده می شود و برای هر ولتاژی در مدارهای AC از 60 کیلو ولت تا 110 کیلو ولت در فرکانس 60 هرتز یا کمتر اعمال می شود. ولتاژ متوسط(MV) به عنوان ولتاژ بین ولتاژ بالا و ولتاژ پایین برای انتقال انرژی استفاده می شود. در شبکه های برق که در آن ولتاژ فاز به فاز از 1 کیلو ولت تا حداکثر 60 کیلو ولت متغیر است رخ می دهد. ما هم چنین می‌توانیم شبکه‌ هایی را با بالا ترین ولتاژ مشخص شده به عنوان EHV تشخیص دهیم.

ولتاژ استاندارد برق خانگی

درک ولتاژ استاندارد برق خانگی می تواند دشوار باشد، به خصوص زمانی که استاندارد ها در هر کشور متفاوت باشد. در اصل، ولتاژ خانگی، مقدار متوسط انرژی الکتریکی عرضه شده به یک پریز است. معمولا ولتاژ استاندارد برق خانگی برای انواع تجهیزات الکترونیکی مانند لوازم خانگی در دفترچه مخصوص به وسیله نوشته شده و اطلاعاتی را در مورد توان مصرفی، ولتاژ و فرکانس کاری وسیله برقی به کاربر داده می شود.

در گذشته ولتاژ استاندارد در برق خانگی برای سیستم های تک فاز و سه فاز به ترتیب برابر 230 ولت و 380 ولت بوده است. در حالی که امروزه میزان ولتاژ استاندارد برق خانگی برای سیستم های تک فاز برابر با 230 ولت و برای لوازم الکترونیکی سه فاز برابر با 400 ولت در فرکانس 50 هرتز عنوان شده است. این اعداد در واقع ولتاژ فشار ضعیف ارائه شده به مصرف کنندگان برق خانگی می باشد. اگر میزان ولتاژ تجهیز برقی از این مقدار اسمی به طور قابل ملاحظه ای تفاوت داشته باشد، می تواند باعث خرابی تجهیز و معیوب شدن مدار های الکتریکی داخلی می گردد.

بیشتر بخوانید: انتخاب فیوز مناسب برای ساختمان

تفاوت ولتاژ در برق شهری چه معایبی را به همراه دارد؟

در حقیقت تمامی وسایل برقی هر کشور متناسب با ولتاژ آن کشور ساخته می شود تا بتوان بدون تبدیل و به صورت مستقیم دو شاخه دستگاه را به پریز متصل کرد. همان طور که گفتیم ولتاژ برق در ایران 220 ولت است از این رو تمامی لوازم برقی کشور متناسب با این ولتاژ طراحی می شوند و اگر ولتاژ وسیله برقی بیشتر یا کمتر از این مقدار باشد هنگام متصل کردن آن ها به برق دچار اختلال و ایراداتی می شود و گاهی باعث سوختن آن لوازم برقی خواهد شد.

برای مثال اگر سشواری بخرید که برای ولتاژ 110 ولت ساخته شده باشد و آن را به برق 220 ولت متصل کنید به محض روشن کردن از دهانه آن شعله های آتش بیرون می زد و تنها تصور کنید که اگر لوله سشوار به سمت سر شما قرار گرفته باشد چه اتفاقی خواهد افتاد!

در مقابل اگر وسیله برقی که با ولتاژ 220 ولت طراحی شده باشد را به برق 110 ولت وصل کنید باز هم ایرادات و اختلالاتی به وجود می آید  ولی این ایرادات کمتر از نوع اول می باشد و بیشتر متوجه دستگاه برقی شما خواهد شد.

تفاوت ولتاژ در برق شهری چه معایبی را به همراه دارد؟

 

اما ولتاژ برق در سایر کشور ها متفاوت است. برای مثال ولتاژ برق در قاره های اروپا، آفریقا، استرالیا و آسیا بجز کشور های ژاپن، فیلیپین و عربستان صعودی حدود 220 ولت و فركانس 50 هرتز است. به همین دلیلی گاهی افرادی که به مراسم حج می رفتند و به عنوان سوغاتی لوازم برقی خریداری می کنند، از آن جایی که هر وسیله متناسب با برق همان کشور طراحی شده است و ولتاژ برق عربستان صعودی با ایران متفاوت است به محض این که وسیله برقی مستقیم و بدون تبدیل به پریز برق ایران متصل شود وسیله برقی دچار ایراد می شود و گاها می سوزد و افراد به دلیل بی اطلاعی از این موضوع شرکت تولید کننده یا فروشنده را متهم می کنند که جنس بی کیفیت به آن ها داده است.

ولتاژ برق در کشور های مذکور یعنی عربستان صعودی، ژاپن، فیلیپین و کشور های شمال آمریکا و بخش هایی از جنوب آمریکا 110 ولت و فركانس 60 هرتز است.

تفاوت فرکانس در برق شهری چه معایبی را به همراه دارد؟

تفاوت فرکانس نیز مشکلاتی را در لوازم دارای الكتروموتور به همراه دارد چرا که سرعت گردش موتور را افزایش یا کاهش می دهد در نتیجه در لوازم برقی مانند تلویزیون ایراداتی به وجود می آید. در واقع اگر تلویزیون که بر اساس فرکانس 60 هرتز ساخته شده باشد را به برق ایران که فرکانس 50 هرتز است به طور مستقیم متصل کنیم متوجه می شوید که سرعت نمایش تصاویر بالاتر می رود و این امر باعث درد چشم و مشکلات این چنینی خواهد شد. در مقابل اگر تلویزیونی که متناسب با برقی با فرکانس 50 هرتز طراحی شده است را به برقی با فرکانس 60 هرتز وصل کنیم سرعت نمایش تصاویر پایین می آید و انگار مشغول تماشای حرکت اهسته آن ها هستیم که این امر نیز موجب کلافه شدن و آزار و اذیت می شود.

همچنین احتمالا این موضوع را مشاهده کرده باشید که وقتی برق شهری قطع می شود هنگام اتصال مجدد آن لامپ ها به حالت چشمک زن در می آیند زیرا فرکانس آن هنوز 50 هرتز نیست و این امر باعث ایجاد نوسان می شود به همین دلیل است که باید برای لوازم برقی مانند یخچال، تلویزیون، ماکروویو و …. محافظ برق قرار داد چرا که ممکن است این نوسانات باعث خرابی یا سوختن این لوازم برقی شود. این امر بسیار ضروری است که تمامی لوازم برقی خانه ها و ادارات و … متناسب با ولتاژ و فرکانس برق شهری طراحی شده باشند.

روش های اندازه گیری ولتاژ برق خانگی

  • مولتی متر را بردارید و پروب قرمز را به ترمینال V یا ولت وصل کنید.
  • پروب سیاه یا استاندارد را بردارید و آن را روی زمین یا ترمینال COM متصل کنید.
  • پس از آن، باید پروب ها را به هم وصل کرده تا بررسی کنید که آیا مولتی متر درست کار می کند یا خیر. اگر یک صدای شبیه به بوق را می شنوید، به این معنی است که مولتی متر شما خوب کار می کند.
  • اکنون می توانید با لمس پروب ها به دو نقطه در مداری که می خواهید ولتاژ را اندازه گیری کنید، ولتاژ را اندازه گیری کنید.
  • قرائت روی صفحه نمایش مولتی متر شما ولتاژ موجود بین این دو نقطه را به شما می دهد.
  • برای اندازه گیری ولتاژ DC و AC می توانید از مولتی متر استفاده کنید. با این حال، هنگام اندازه گیری ولتاژ AC، باید مراقب باشید. زیرا مولتی متر برای اندازه گیری ولتاژ AC بالا تر از 500 ولت طراحی نشده است. هم چنین، هنگام اندازه ‌گیری ولتاژ AC یا DC، از تنظیمات مناسب روی مولتی متر خود اطمینان حاصل کنید.

تقسیم بندی تجهیزات الکتریکی از نظر ولتاژ به چه صورت است؟

تجهیزات الکتریکی از نظر ولتاژ به چهار گروه خیلی ضعیف، ضعیف، قوی و خیلی قوی تقسیم بندی می شود.

تجهیزات الکتریکی با ولتاژ های خیلی ضعیف دارای ولتاژی حدود 50 ولت جریان مستقیم و 24 ولت جریان موثر بین هادی و زمین و 24 ولت جریان متناوب بین فاز هایی که دارای جریان سه فاز هستند می باشند. ولتاژ های خیلی ضعیف معمولا بی خطر هستند.

تقسیم بندی تجهیزات الکتریکی از نظر ولتاژ به چه صورت است؟

تجهیزات الکتریکی با ولتاژ های ضعیف دارای ولتاژی حدود 50 تا 600 ولت جریان مستقیم و 24 تا 250 ولت جریان موثر بین هادی و زمین و 24 تا 433 ولت جریان متناوب بین فاز هایی که دارای جریان سه فاز هستند می باشند. ولتاژ های ضعیف گاهی خطر ناک و کشنده می باشند.

تجهیزات الکتریکی با ولتاژ های قوی دارای ولتاژی حدود 600 تا 6000 ولت جریان مستقیم و 250 تا 33000 ولت جریان موثر بین هادی و زمین و 433 تا 57000 ولت جریان متناوب بین فاز هایی که دارای جریان سه فاز هستند می باشند. ولتاژ های قوی معمولا کشنده هستند.

تجهیزات الکتریکی با ولتاژ های خیلی قوی دارای ولتاژی بیش تر از 6000 ولت جریان مستقیم و بیش تر از 33000 ولت جریان موثر بین هادی و زمین و بیش تر از 57000 ولت جریان متناوب بین فاز هایی که دارای جریان سه فاز هستند می باشند. ولتاژ های خیلی قوی معمولا کشنده هستند.

بیشتر بخوانید: علائم اختصاری برق ساختمان و نحوه نقشه خوانی آن

عواملی که باعث افت ولتاژ برق می شود؟

هنگامی که جریان الکتریکی از یک هادی عبور می کند، با مقاومت روبرو می شود و ولتاژ در طول هادی کاهش می یابد. هر چه هادی طولانی تر باشد افت ولتاژ بیشتر می شود. هنگام انتقال انرژی الکتریکی از طریق کابل های بلند یا خطوط انتقال با افت ولتاژ مواجه می شویم. به همین دلیل انرژی الکتریکی با ولتاژ های بالا برای غلبه بر افت ولتاژ منتقل می شود.

 

عواملی که باعث افت ولتاژ برق می شود عبارتند از:

  • وضعیت سیم ها
  • بار های نامتعادل
  • فاصله بین بار ها و منبع
  • اضافه بار
  • اتصالات ضعیف
  • تداخل بار های دیگر
  • منبع الکتریکی نا پایدار

بیشتر بخوانید: علت ضعیف شدن برق ساختمان + راه حل

نشانه های افت ولتاژ برق

  • عدم کارکرد مناسب قطعات الکتریکی
  • کند شدن عملکرد دستگاه ها
  • تداخل رادیویی بیش از حد یا نویز در لوازم برقی مانند رادیو
  • آسیب دیدگی کابل های انتقال
  • روشن شدن سخت لوازم برقی در منزل

نشانه های افت ولتاژ برق

روش های افزایش ولتاژ برق ساختمان

کاهش دمای هادی: در مورد جریان برق، دمای بالای هادی ها در برابر جریان مقاومت کرده و باعث افزایش درصد افت ولتاژ می شود. راه حل این مشکل ساده است، اگر می خواهید افت ولتاژ به میزان قابل توجهی کمتر شود، دمای هادی را کاهش دهید.

کاهش طول هادی: طول هادی رابطه مستقیمی با مقاومت عرضه شده دارد. بنابراین هنگامی که طول هادی کاهش می یابد، مقاومت نیز کاهش می یابد و در نتیجه باعث کاهش ولتاژ نیز می شود. بهترین راه برای کاهش طول هادیف نصب پانل ها و زیر پانل ها در کنار بار های خارجی است. این نوع پنل برای تجهیزات الکترونیکی که حساسیت بالایی دارند توصیه می شود.

افزایش مقدار و اندازه هادی ها: اگر مقدار و اندازه هادی ها را افزایش دهید، مقاومت کاهش می یابد و باعث کاهش افت ولتاژ و افزایش راندمان می شود. هم چنین می تواند تلفات برق کلی را که با هادی های اندازه استاندارد درگیر است، کاهش دهد. قرار دادن هادی عایق می تواند افت ولتاژ ناشی از زمین را به حداقل برساند.

 کاهش بار قدرت: راه دیگر کاهش ولتاژ را می توان با کاهش میزان تجهیزات الکتریکی متصل به مدار کاهش داد. باید احتیاط کرد تا ببینیم تعداد پریز های متصل به هر مدار انشعاب بیش از شش نیست. هر پریز باید به یک مدار جداگانه که دارای حداقل ظرفیت AWG 12 است متصل شود. این می تواند باعث کاهش افت ولتاژ شود.

پرسش و پاسخ

برق ایران چند ولت است؟

ولتاژ استاندارد برای کشور های مختلف، اعداد گوناگونی معرفی شده اند. برق استاندارد در کشور ایران به میزان 230 ولت بیان شده است.

برق دو فاز چند ولت است؟

دو فاز شدن تجهیزات الکترونیکی یکی از عوامل خرابی آن ها بوده که در بسیاری از موارد رخ می دهد. دو فاز شدن برق به این معناست که به جای این که به تجهیزات مصرف کننده، برق 220 ولتی وارد شود، 380 ولت اعمال شود و در این حالت دو فاز داریم. به منظور جلوگیری از وارد شدن صدمات جبران نا پذیر به تجهیزات الکترونیکی در اثر دو فاز شدن توصیه می شود از ترانس های مرغوب استفاده نمایید.

برق خانگی چند ولت است؟

ولتاژ استاندارد برق خانگی در ایران 220 ولت است. این ولتاژ در واقع مقدار موثر یک موج سینوسی با فرکانس 50 هرتز است. البته در عمل این مقدار بین 210 تا 240 ولت متغیر است و نوسان دارد. این نوسانات می‌تواند ناشی از تغییرات بار شبکه یا افت ولتاژ در خطوط انتقال باشد.

برق خانگی چند آمپر است؟

برق خانگی معمولاً دارای جریان 16 تا 32 آمپر است. این میزان بسته به نوع کنتور برق و سیم کشی ساختمان متفات خواهد بود. برای منازل مسکونی معمولی، کنتورهای 25 آمپر رایج هستند که توان مصرفی  حدود 5500 وات را پشتیبانی می کنند.

میزان آمپر مصرفی در هر لحظه به تعداد و نوع وسایل برقی روشن بستگی دارد. برای مثال یک کولر گازی ممکن است به تنهایی 10 آمپر مصرف کند، در حالی که یک لامپ LED کمتر از 0.1 آمپر مصرف می کند. این تفاوت به دلیل اختلاف در توان مصرفی و ضریب توان دستگاه‌ های مختلف است.

برای محاسبه دقیق‌ تر جریان مصرفی می‌توان از فرمول I = P / V استفاده کرد، که در آن I جریان بر حسب آمپر، P توان بر حسب وات و V ولتاژ بر حسب ولت است. با این حال، در عمل باید ضریب همزمانی (diversity factor) را نیز در نظر گرفت، زیرا معمولاً همه وسایل برقی به طور همزمان روشن نیستند.

حداکثر آمپر برق خانگی

حداکثر آمپر مجاز برای برق خانگی معمولاً 32 آمپر است. این میزان توسط کلید اصلی تابلوی برق و فیوز کنتور محدود می شود. در صورتی که مصرف برق از این مقدار بیشتر شود، کلید اتوماتیک قطع خواهد کرد.

این محدودیت برای حفاظت از سیم‌ کشی ساختمان و جلوگیری از خطر آتش‌سوزی ناشی از اضافه بار اعمال می‌شود. سیم‌های مورد استفاده در برق خانگی معمولاً از نوع 6 یا 10 میلی‌متر مربع هستند که ظرفیت تحمل جریان محدودی دارند.

در برخی ساختمان های بزرگ یا ویلاهای لوکس ممکن است از کنتورهای 3 فاز با آمپراژ بالاتر استفاده شود. در این موارد حداکثر آمپر می تواند تا 63 آمپر یا بیشتر هم برسد. این سیستم‌ها معمولاً از تابلوهای توزیع پیچیده‌ تری استفاده می‌ کنند و ممکن است شامل کلیدهای حفاظت جان نیز باشند.

استاندارد ولتاژ برق شهری در ایران؟

در گذشته استاندارد ولتاژ برق شهری در ایران برابر با 220 ولت اعلام شد. اما با پیشرفت تلکنولوژی ساخت وسایل برقی، قوانین و استاندارد های برق شهری در کشور تغییر پیدا کرد. به طوری که امروزه استاندارد ولتاژ برق شهری برابر با 230 ولت می باشد.

برق 220 ولت چند آمپر است؟

برای به دست آوردن جریان برق 220 ولت و بیان کردن آن در واحد آمپر، باید توان تجهیر برقی را داشته باشیم تا بتوان از فرمول P=VI، جریان را محاسبه کرد. به طور مثال اگر توان نامی وسیله برقی 220 وات باشد، میزان جریان برق 220 ولت برابر با 1 آمپر است.

برق 220 ولت چند وات است؟

برای محاسبه این که برق 220 ولت چند است؟ باید طبق فرمول P=VI، ولت را در آمپر ضرب کنید. 220 ولت در جریان 1 آمپر برابر با 220 وات می باشد.

حداقل و حداکثر ولتاژ برق خانگی؟

برای لوازم برقی خانگی حداقل و حداکثر ولتاژی اعلام شده که تجاوز از این مقدار می توان به دستگاه آسیب برساند و اجزای داخلی آن را خراب کند. حداقل و حداکثر ولتاژ برق خانگی برابر با 230 ولت و 380 ولت می باشد.

ولتاژ برق سه فاز در ایران؟

ولتاژ برق سه فاز در ایران برابر با 380 ولت معرفی شده است.

ولتاژ برق تا چند ولت بی خطر است؟

مقدار ولتاژ برق تا 30 ولت بی خطر است. این عدد در مورد ولتاژ های متناوب اعلام شده و در صورت بالا رفتن از این مقدار، خطرناک بوده و ممکن است آسیب های جسمی و مالی را در پی داشته باشد. البته رعایت نکات ایمنی در هنگام کار با برق ضروری است.

برق شهری چند وات و آمپر است؟

برق شهری 230 ولت بوده و بسته به توان لوازم الکترونیکی متصل به برق، جریان متنوعی دارد. اگر مقدار توان دستگاه 230 ولت باشد، جریان مساوی با 1 آمپر خواهد بود.

نحوه جلوگیری از افت ولتاژ برق در ساختمان

به منظور جلوگیری از افت ولتاز برق و پیشگیری از آسیب رسیدن به افراد و معیوب شدن تجهیزات باید دمای دستگاه را کنترل کرده و در پایین ترین حد خود قرار داد. به علاوه کم کردن طول سیم ها و کابل ها تاثیر مستقیمی بر روی کاهش افت ولتاژ دارد. بنابراین پیشنهاد می شود میزان فاصله بین پریز و تجهیزات برقی را تا حد امکان کم در نظر گرفته شود.

افت یا افزایش ولتاژ چه خطراتی برای لوازم خانه دارد؟

افزایش بیش از حد معمول ولتاژ دو سر هر تجهیز الکترونیکی باعث می شود، جریان بیشتری از وسیله برقی عبور کند و موجب از بین رفتن اتصالات و سیم کشی شده و کارکرد لوازم خانه را تحت تاثیر قرار دهد. صدمات جبران ناپذیری مانند برق گرفتگی افراد و آتش سوزی خطراتی است که افت یا افزایش ولتاز در لوازم خانه در پی دارد.

توی انتخاب مسیر تردید داری؟ مشاورین ما، بهترین راهکار رو برای تو دارن!

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره موبایل خود را وارد کنید.

"*" indicates required fields

Hidden

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

gform.initializeOnLoaded( function() {gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(‘#gform_ajax_frame_30’).on(‘load’,function(){var contents = jQuery(this).contents().find(‘*’).html();var is_postback = contents.indexOf(‘GF_AJAX_POSTBACK’) >= 0;if(!is_postback){return;}var form_content = jQuery(this).contents().find(‘#gform_wrapper_30’);var is_confirmation = jQuery(this).contents().find(‘#gform_confirmation_wrapper_30’).length > 0;var is_redirect = contents.indexOf(‘gformRedirect(){‘) >= 0;var is_form = form_content.length > 0 && ! is_redirect && ! is_confirmation;var mt = parseInt(jQuery(‘html’).css(‘margin-top’), 10) + parseInt(jQuery(‘body’).css(‘margin-top’), 10) + 100;if(is_form){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).html(form_content.html());if(form_content.hasClass(‘gform_validation_error’)){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).addClass(‘gform_validation_error’);} else {jQuery(‘#gform_wrapper_30’).removeClass(‘gform_validation_error’);}setTimeout( function() { /* delay the scroll by 50 milliseconds to fix a bug in chrome */ jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gform_wrapper_30’).offset().top – mt); }, 50 );if(window[‘gformInitDatepicker’]) {gformInitDatepicker();}if(window[‘gformInitPriceFields’]) {gformInitPriceFields();}var current_page = jQuery(‘#gform_source_page_number_30’).val();gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(document).trigger(‘gform_page_loaded’, [30, current_page]);window[‘gf_submitting_30’] = false;}else if(!is_redirect){var confirmation_content = jQuery(this).contents().find(‘.GF_AJAX_POSTBACK’).html();if(!confirmation_content){confirmation_content = contents;}setTimeout(function(){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).replaceWith(confirmation_content);jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gf_30’).offset().top – mt);jQuery(document).trigger(‘gform_confirmation_loaded’, [30]);window[‘gf_submitting_30’] = false;wp.a11y.speak(jQuery(‘#gform_confirmation_message_30’).text());}, 50);}else{jQuery(‘#gform_30’).append(contents);if(window[‘gformRedirect’]) {gformRedirect();}}jQuery(document).trigger(‘gform_post_render’, [30, current_page]);} );} );

person
دریافت مشاوره رایگان

مطلبی که خواندید حاصل تلاش تیم تحریریه واحد برق آموزشگاه فنی حرفه ای فن آموزان بود. فن آموزان با برگزاری دوره های تخصصی رشته برق چون آموزش برق ساختمان که از دو دوره برق ساختمان درجه 1 و درجه 2 تشکیل میشود و همچنین دیگر رشته های مرتبط با برق در تلاش است تا در بهبود اشتغال زایی در صنعت برق کشور تاثیری حتی کوچک داشته باشد. از آموزش تا اشتغال باشماییم.

کامنت بگذارید

3.2/5 – (4 امتیاز)

نوشته برق خانگی چند آمپر است؟ اولین بار در آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان. پدیدار شد.



Source link

دیدگاه خود را بنویسید

تماس فوری