فروشنده یا ارائه دهنده خدمات

بهترین روش شستن تی

  1. خانه
  2. Uncategorized
  3. جزئیات نویسنده


اگر جزء افرادی محسوب می‌شوید که همیشه تمیز کردن محیط زندگی و کار خود را جدی می‌گیرید، حتما در جریان هستید که «تی‌ها» یکی از ابزار مهم در فرآیند تمیزکاری محسوب می‎شوند. متاسفانه شستن تی بعد از عملیات تمیزکاری یک فرآیند دشوار محسوب می‌شود که حتی با وجود وسواس زیاد هم گاهی تمیز کردن تی خارج از حوصله ما به‌شمار می‎رود. اگر تی خود را پس از تمیزکاری رها کنید به مرور زمان تی شما به لانه باکتری‌های متفاوت تبدیل می‌شود. در ادامه با بررسی روش‌های متفاوت شست‌و‌شو و نظافت تی همراه شما هستیم.

نکات کلیدی

  • از دلایل بوی بد تی می‌توان به  آبکشی یا عدم شست‌شوی مناسب آن‌ها اشاره کرد.
  • برای استفاده از مایع‌های شوینده احتیاط کنید! چرا که فرآیند شست‌و‌شوی اصولی را مختل می‌کند.
  • برای ضدعفونی کردن پارچه تی می‌توانید از آب جوش، سرکه و وایتکس (کم‌تر توصیه می‌کنیم) استفاده کنید.

از بین بردن بوی بد تی، با شست‌و‌شوی صحیح!

دقت کرده‌اید که تی‌های نخی را حتی زمانی که به خوبی می‌شویید؛ باز هم بوی بدی می‌دهد؟ لازم است بدانید یکی از علت‌های این بوی نامطبوع در تی‌ها، مربوط به روش نامناسب شما برای شست‌و‌شو محسوب می‌شود! در واقع یکی از مزایایی که شستن تی از روش اصولی خود را نمایان می‌کند؛ از بین بردن بوی بد تی به شمار می‎رود؛ در واقع بوی نامطبوع در تی‌های شسته شده به دلیل فعالیت باکتری‌های باقی‌مانده در ریشه‌ و بدنه رشته‌های تی به شمار می‎رود. زمانی که تی شما بوی بدی داشته باشد (حتی با وجود شست‌و‌شو) در صورت استفاده این بوی نامطبوع به سطح زمین منتقل شده و تی کشیدن و در کل نظافت منزل بی‌فایده خواهد شد.

نحوه شستن تی

معرفی انواع روش‌‎های شستن تی

انواع تی نظافت به عنوان یکی از ابزارهای قدیمی برای نظافت سطوح کف بنا در ایران مورد استفاده قرار می‌‎گرفت. یکی از اولین طرفدارهای این ابزار ساختمان‌های اداری یا تجاری بودند که با تی‌هایی بزرگ (همین‌طور رنگی چرک مرده) مشغول نظافت کف ساختمان می‌شدند؛ از آن‌جایی که این روزها «تی» یک ابزار ضروری برای نظافت منازل به‌شمار می‌رود، آگاهی به روش‌های شست‌و‌شو آن به ایجاد کردن یک روتین نظافتی اصولی کمک خواهد کرد.

یکی از روش‌های قدیمی برای شست‌و‌شوی تی‌ها که نتیجه رضایت‌بخشی را ایجاد نمی‌کند؛ شستن آن‌ها در فضایی به نام «تی‌شور» است. در این فضا که مانند حمام‌ها طراحی می‌شود، شیر آبی در ارتفاع یک متری قرار گرفته است که روی نخ‌های تی باز شده و موارد شوینده‌ای که لابه‌لای آن وجود دارد کف می‎‌کند. این روش معمولا برای شستشوی تی‌های بزرگ است که برای نظافت راهروی ساختمان‌ها، مراکز تجاری و … مورد استفاده قرار می‌گیرد و کاربرد خانگی ندارد.

از طرف دیگر یکی از روش‌ها شست‎شو برای تی‌های خانگی استفاده از سطلی پر از آب و ماده شوینده به‌شمار می‎رود. از آن‌جایی‌که خانم‌ها یکی از مصرف‌کنندگان این ابزار نظافتی هستند؛ نمی‌توانند به روش فوق تی را بشویند چرا که در روش بالا لازم است فرد فشار بالایی را برای شستشو به ریشه‌های نخی وارد کند. چند‌سالی‌ست که تی‌های خانگی به الیاف قابل تعویض مجهز شده و به مصرف‌کننده اجازه می‌دهد الیاف تی را درآورده و به راحتی بشوید؛ یکی از روش‌های متداول برای شستشوی این الیاف‌ها، استفاده از ماشین لباسشویی محسوب می‌شود که متاسفانه این روش هم از پاکیزگی بالایی برخوردار نیست.

نظافت منزل آچاره
نظافت منزل آچاره

مراحل شستن تی به روش اصولی

همان‌طور که بالاتر هم اشاره کردیم؛ در صورتی که تی به صورت اصولی شسته نشود، بوی بد آن پس از شست‌و‌شو باقی خواهد ماند و به مرور زمان قدرت جذب آلودگی‌ها را از روی زمین از دست خواهد داد. برای شست‌و‌شوی الیاف نخی تی (که این روزها قابل تعویض است) لازم است این کار را بدون آسیب رساندن به ریشه‌های نخی انجام دهید. در ادامه مراحل شستن تی نخی را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

مرحله اول؛ گردوغبار روبی

در این مرحله لازم است ابتدا یک دور تی (یا سری تی) را بتکانید تا گرد و غبار متصل به آن جدا شود. بسیاری از افرادی که ساکن آپارتمان‌ها هستند، به سختی می‌توانند این مرحله را به پایان برسانند؛ نبود فضای باز و رعایت حقوق مشاعات در آپارتمان‌ها حکم می‌کند که در یک حیاط مشترک این کار را انجام ندهیم.

برای افرادی که نمی‌توانند پارچه تی خود را در فضایی مطمئن بتکانند؛ پیشنهاد می‌کنیم الیاف تی را زیر آب روان بگیرند. روان بودن آب به حرکت گرد و غبار کمک می‌کند. در صورتی که از تی‌های مکانیکی استفاده می‌کنید؛ نیاز چندانی به انجام این مرحله ندارید و با حرکت سطل سیار می‌توانید به راحتی از دغدغه گرد و غبار یا اشیای چسبیده به الیاف راحت شوید.

محاسبه رایگان هزینه سرویس نظافت منزل و ساختمان!

مرحله دوم؛ لکه‌گیری و جرم‌زدایی

ابتدا گرد و غبار داخل الیاف را از بین ببریم. پس از آن نوبت به از بین بردن لکه‌ها می‌رسد. در این مرحله با استفاده از افشانه‌های ضد لک قبل از اضافه کردن ماده شوینده یا شستشوی نهایی؛ می‌توانید تا حد زیادی نقاط تیره اضافه شده به پارچه تی را محو کنید. تفاوتی ندارد که در مرحله بعدی تصمیم داشته باشید تی را توسط ماشین لباسشویی بشویید یا با دست؛ در هر صورت بهتر است 5 الی 10 دقیقه قبل از شست‌و‌شو محلول ضد لک را روی نقطه مورد نظر اسپری کنید. در ادامه نحوه پاک کردن لکه‌های متفاوت از الیاف تی را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

  • لکه‌های غذا: لکه‌های غذا معمولا شامل مقادیری از چربی هستند؛ برای از بین بردن آن‌ها کافی‎‌ست لکه را با مایع ظرفشویی بپوشانید و سپس روی آن آب جوش بریزید.
  • لکه‌های آدامس: برای از بین بردن لکه آدامس کافی‌ست از یک تکه یخ و انقباض بافت آن استفاده کرده و پس از سخت‌تر شدن آدامس می‌توانید به راحتی آن را از الیاف تی جدا کنید.
  • لکه رنگ پلاستیکی: این لکه‌ها زمانی ایجاد می‌شود که تی نم‌دار با سطحی که رنگِ پلاستیک روی آن کار شده‌ است برخورد پیدا کند. معمولا این لکه‌ها با مواد شست‌و‌شوی معمول از بین می‌رود به این شرط که شست‌و‌شوی تی را به تعویق نیندازید.
  • لکه قهوه و چای: برای از بین بردن لکه‌های قهوه و چای می‌توانید از مقداری سرکه سفید در این نقاط استفاده کنید.

مراحل شستن تی

مرحله سوم؛ شستن تی به روش‌ موثر

در این مرحله لازم است ابتدا مایع شوینده خود را انتخاب کنید. انتخاب نوع مناسب مواد شوینده در این مرحله اهمیت زیادی دارد؛ در صورتی که از ماده شوینده مناسب استفاده نکنید، کیفیت جنس الیاف تی کاهش پیدا کرده و در جذب آلودگی‌های در سری‌های بعد عملکرد قابل توجهی ارائه نخواهد داد. برای انتخاب این مواد لازم است به نوع و غلظت هر یک از آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشید؛ زمانی که PH یا سطح لغزنده بودن آن ماده متناسب با آلودگی الیاف انتخاب نشود، ممکن است نتوانید با بارها آب‌کشی این مواد را از روی الیاف پاک کنید.

با اجتماع این مواد در مرور زمان موقعیت مناسب برای رشد باکتری‌های مهیا می‎شود و متاسفانه بوی تی پس از خشک شدن (حتی مقابل نور آفتاب هم) از بین نخواهد رفت. پس از آن می‌توانید هر یک از موادی را در ادامه معرفی کردیم امتحان کنید. منتها به یاد داشته باشید که هر یک از این مواد نباید بیش از حد استفاده شوند؛ چراکه شستن تی دشوار شده و مواد شوینده در الیاف نخی باقی خواهد ماند.

  • برای شستن تی (با آلودگی و تیرگی گرد و غبار) از پودر صابون استفاده کنید.
  • برای نظافت و شستن الیافی که حاوی چربی هستند از مایع ظرفشویی یا مایع ماشین لباس‌شویی
  • برای شستن تی های مخصوص مکان‌های آلوده (مانند بیمارستان‌ها) از مقدار کمی وایتکس

بعد از اضافه کردن مایع شوینده مناسب لازم است سری تی را به مدت نیم ساعت در آن قرار دهید تا گرمای آب جوش و مکانیزم شوینده بهترین خروجی را بدهد. پس از شستشو به خوبی پارچه تی را آب‌کشی کنید تا هیچ کفی در آن باقی نماند. به یاد داشته باشید زمانی که پارچه تی شما از آلودگی زیادی برخوردار نیست و تنها غبار یک محیط کم‌ تردد را به همراه دارد؛ می‌توانید شست‌وو‌شوی الیاف تی را با درجه آب گرم به عهده ماشین لباس‎شویی بسپارید. منتها فراموش نکنید که پس از استفاده حتما داخل دیگ ماشین لباس‌شویی را ضدعفونی کنید.

نظافت خانه و ساختمان با تیم کاربلد آچاره

مرحله چهارم؛ خشک کردن تی

قبل از خشک کردن تی کافی‎ست با استفاده از سرکه یا کمی وایتکس (در حجم زیادی از آب) الیاف را ضدعفونی کنید. پس از آن برای خشک کردن پارچه لازم است آن را در محیطی قرار دهید که در معرض نور آفتاب و گردش هوای مناسب قرار بگیرد. حتی می‌توانید این پارچه را با حرارت اتو پس از خشک شدن ضدعفونی کنید تا از بوی بد تی بعد از شست‌و‌شو خلاص شوید.

انواع روش شستن تی

سخن پایانی

شستن تی به روش اصولی یکی از مهم‌ترین عوامل در ایجاد یک روتین پاکیزگی محسوب می‎شود که نه تنها بوی بد تی را از بین می‌برد؛ بلکه عمر الیاف و پارچه تی را افزایش می‌‎دهد. در این محتوا به اهمیت این مسئله، راهکارها و انواع آلودگی‌ها اشاره کردیم. توجه داشته باشید که شما می‎توانید با طرح سوالات خود در مورد شستن تی، سوالات خود را با متخصصان مطرح کنید. با ارسال پاسخ توسط متخصصان می‌توانید از طریق ایمیل خبردار شده و پاسخ خود را دریافت کنید!

به این پست امتیاز دهید

نوشته بهترین روش شستن تی اولین بار در مجله وبسایت آچاره. پدیدار شد.



Source link

دیدگاه خود را بنویسید

تماس فوری