
.g12.gap-5.my-3 {display: none;}
در دنیای علم و تکنولوژی استفاده از ابزارهای قدیمی ممکن است جواب نداده و یا افراد را با مشکلات زیادی مواجه نماید. در صنایع ساختمان هم وضعیت به همین روال است. یکی از بخش های مهم در امنیت و همچنین کیفیت ساختمان ورود و خروج آن است. برای مثال در برج های چند ده طبقه و یا ساختمان های بلند ورود و خروج افراد بسیار زیاد است. در این مراکز کنترل ورود و خروج معمولا سخت بوده و در صورت استفاده از سیستمهای امنیتی ممکن است هزینه نگه داری را تا حد زیادی بالاتر ببرد. برای این منظور مالکان این مراکز از فناوری های پیچیده ای مانند آیفون کدینگ استفاده می کنند که هر شخص که نیاز به ورود به ساختمان دارد، آیفون واحد مورد نظر را زده و در نهایت شخصی که در واحد است با دیدن وی در را باز نماید. در ادامه بررسی کامل و دقیق این موارد خواهیم پرداخت.
دوره تخصصی آموزش برق ساختمان که شامل صفر تا صد مباحث نقشه کشی و سیم کشی ساختمان و نصب تمام موارد و وسایل مورد نیاز در ساختمان از جمله آموزش نصب آیفون تصویری میباشد در آموزشگاه فن آموزان برگزار میگردد.
معرفی سیستم آیفون کدینگ و ساختار آن
در گذشته برای ساختمانهایی با واحد های کم از آیفون معمولی استفاده می شد که براساس آن ابتدا سیم ها بسته به تعداد واحدهای به یک سویچر یا باکس رفته و از آن جا به واحدها می رفت.
این سویچرها در داخل پارکینگ، راه پله و غیره قرار داشت. همچنین برای ساختمان های با واحدهای زیاد از یک دستگاه پیشرفته تر به نام آیفون کدینگ استفاده می شود.
برای مثال در یک ساختمان 258 واحد به جای استفاده از سیم کشی جداگانه برای هر واحد، از پروتکل ۴۸۵ یا دو باس مثبت و منفی استفاده می شود که به دی کدرها متصل شده و سپس به واحدها می رسد.
هر دی کدر برای ۴ واحد کافی است و هر دی کدر با آدرس مخصوص خود شناسایی می شود.
در سیستم آیفون کدینگ، پنل های ورودی می توانند دوتایی باشند؛
پنل ۱ برای ساختمانهای با دو در و پنل ۲ برای ورودی دوم ساختمان.
علاوه بر دو ورودی از پنل ها، یک کانکتور مخابراتی دیگر نیز وجود دارد که برای برقراری ارتباط بین واحدها استفاده می شود.
این کانکتور باید به تمام واحدها متصل شود. اتصال سیم ها با رنگ های مخصوص (مثلاً نارنجی به نارنجی) معمولاً در تابلویی مخصوص در پارکینگ انجام می گیرد. برای استفاده از آیفون کدینگ شما باید ارتباط بین چند واحد خاص را وصل کرده تا ارتباط بین چند واحد وصل شود. برای این کار شما وارد ارتباط داخلی شده، شماره واحد مربوطه را زده تا بتوانید در داخل شبکه با آن صحبت نمایید. البته برای این معمولا از یک پنل استفاده می شود و در آنجا ارتباطات برقرار می شود.
تنظیمات اولیه و فعال سازی واحدها
هنگام نصب آیفون کدینگ، تمام واحدها در حالت غیرفعال هستند و باید آنها را فعال کرد. برای ورود به تنظیمات، دکمه ستاره را ۶ ثانیه نگه داشته تا درخواست پسورد نمایش داده شود.
پس از وارد کردن پسورد، می توان گزینه های مختلف را تنظیم کرد. یکی از این گزینه ها اوت پوت است که از طریق آن می توان واحدهای مربوطه را فعال یا غیرفعال نمود. همچنین کاربر در این تنظیمات می تواند NFC را هم بگذارد و از این طریق ارتباط امن برقرار نماید.
تنظیمات NFC و کارت های دسترسی
برای تنظیم کارت های NFC، ابتدا دکمه ستاره را زده، شماره واحد را وارد کرده و سپس کارت، تگ یا گوشی را به دستگاه نزدیک می کنیم. توصیه می شود از گوشی استفاده نشود، زیرا کد NFC اکثر گوشی ها مشابه یکدیگر است. با آیفون کدینگ، حداکثر می توان ۵ کارت برای هر واحد تعریف کرد و در صورت نیاز می توان آنها را حذف کرد.
برای حذف کارت های تعریف شده، شماره واحد را وارد کرده، با دکمه مربع وارد می شویم( دکمه مربع در این بخش نقش اینتر یا ورود و تایید را دارد).
واحد را خالی می کنیم و تمام کارت های تعریف شده حذف می شوند. برای تعریف کارت جدید، شماره واحد مورد نظر (مثلاً واحد ۱ یا ۲) را وارد می کنیم. می توان از کارت های NFC مانند کارت مترو استفاده کرد.
وارد قسمت تگ شده، کارت را کنار دستگاه می گیریم تا شماره آن خوانده شود، سپس در قسمت سیو ذخیره کرده و با دکمه گارد خارج می شویم.
پس از این مرحله، در با استفاده از تگ باز می شود و نیازی به کلید نیست.
تنظیم و تغییر شماره واحدها
برای فعال کردن واحدها، پسورد را وارد کرده، با دکمه مربع وارد می شویم و شماره واحد را وارد می کنیم. یونیت یا کد واحد، همان عددی است که باید وارد شود تا آن واحد زنگ بخورد. این کد قابل تغییر است. به عنوان مثال، می توان واحد ۱ را به ۱۰۱، واحد ۲ را به ۱۰۲ و الی آخر تغییر داد.
بعد از تغییر کد، برای تماس با واحد باید کد جدید آن وارد شود. مثلاً اگر کد واحد ۲ به ۱۰۲ تغییر یافته باشد، دیگر نمی توان با وارد کردن ۲ با آن تماس گرفت و باید ۱۰۲ را وارد کرد.
سیستم شماره گذاری طبقات و واحدها
یکی از قابلیتهای کاربردی برای این مورد امکان شماره گذاری منطقی برای واحدها براساس طبقه آن است. برای مثال میتوان واحدهای طبقه اول را از 100 تا 110 بزاریم. واحد طبقه دوم را از 201 تا 210 بزاریم. برای این کار وارد تنظیمات منو شده و بعد از آن رمز را وارد می کنیمو شماره واحد مورد نظر را وارد کرده و در انتها کد جدید را میزنیم. در این مرحله باید برای همه واحدها کد کامل در نظر گرفته شود.
قابلیت ارتباط داخلی بین واحدها
یکی دیگر از قابلیت های این سیستم، امکان برقراری ارتباط بین واحدهاست که ربطی به دستگاه آیفون کدینگ ندارد و برای سیستمهای خود گوشی است.
این حالت برای گوشیها و سوکت مخابراتی ها است. برای استفاده از این قابلیت، ترمینال سوکت مخابراتی واحدها باید به یکدیگر متصل باشند.
هر واحد دارای یک آدرس است که با کد ستاره مربع ۱۴۱ و دکمه مربع می توان آن را تغییر داد.
برای برقراری ارتباط داخلی با واحد دیگر، دکمه ارتباط داخلی را زده و شماره واحد مورد نظر را وارد می کنیم. سیستم نشان می دهد که از کدام واحد با چه واحدی تماس گرفته شده است. همچنین برای امنیت بیشتر و جلوگیری از شنود می توانید با فشار دادن ستاره 141 مربع کد را عوض کرده و از کد جدید استفاده نمایید.
نوشته راهنمای جامع سیستم پنل کدینگ آیفون تصویری اولین بار در آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان. پدیدار شد.
دیدگاه خود را بنویسید