یکی از انواع مدرن درب های اماکن مختلف کرکره برقی می باشد که امروزه در بسیاری از مغازه ها، مجتمع ها، پارکینگ ها و … استفاده می شود. در سال های گذشته از کرکره های دستی برای این اماکن استفاده می شد که با پیشرفت تکنولوژی این درب ها به صورت برقی و اتوماتیک درآمده و باز و بسته کردن این درب ها را بسیار راحت تر کرده است.
آموزشگاه فن آموزان در این مقاله به این مطلب که مشکلات رایج کرکره برقی چیست و رفع عیب و خرابی های مختلف آن پرداخته است. در ساخت کرکره های برقی از فلزات مقاوم و ضد زنگ استفاده شده است و با به کار بردن اجزای مختلفی که در این درب ها وجود دارد امکان کنترل اتوماتیک آنها به وجود آمده است. پس از مدتی استفاده از کرکره برقی ممکن است مشکلات مختلفی در آن به وجود آید و عملکرد آن با اختلال مواجه شود.
اگر علاقه مند به رشته نصب کرکره برقی هستید میتوانید در دوره آموزش نصب کرکره برقی که به صورت صفر تا صد و کاملاً عملی و تخصصی در آموزشگاه فن آموزان برگزار میشوند شرکت کرده و مدرک فنی حرفه ای آن را دریافت کنید. جهت مشاهده شرایط این دوره روی تصویر بالا کلیک کنید.
کرکره برقی چیست و شامل چه اجزایی می باشد؟
کرکره های برقی را معمولا از تیغه هایی از جنس آهن و آلومینیوم تهیه می کنند و آن را به یک منبع برقی متصل می نمایند. امنیت این نوع از درب ها بسیار بالا بوده و دارای مزایای بیشماری از قبیل استحکام بالا و دارای خاصیت ضد زنگ، کاهش آلودگی صوتی، کاربری راحت، اشغال فضای کم، قابل شست و شو، تعمیر راحت، قابل استفاده در شرایط آب و هوایی مختلف، مجهز به قفل الکترومکانیکی، زیبایی ظاهر و تنوع بالا، امکان استفاده در ابعاد مختلف و طول عمر بالا می باشد؛ به همین علت مورد استقبال زیادی توسط افراد مختلف قرار گرفته است. قطعات مختلفی در کرکره برقی به کار رفته است که از این قطعات می توان به تیغه، موتور، صفحه پلیت، جا قفلی، ریل، قوطی، مرکز کنترل، شفت، یاتاق و یو پی اس اشاره کرد.
موتورهای کرکره برقی در انواع مختلف موتور توبلار، موتور ساید و موتور سنترال وجود دارد که هر یک برای نوع خاصی از کرکره برقی مورد استفاده قرار می گیرد. تیغه ها را نیز از جنس آلومینیوم، گالوانیزه و پلی کربنات تولید می کنند و ریل کرکره برقی نیز جهت عبور تیغه ها می باشد.
قوطی کرکره اتوماتیک را نیز جهت نصب ریل کرکره در دو طرف چارچوب به کار می برند. عملکرد شفت یا لوله وسطی کرکره برقی نیز به منظور رول شدن تیغه ها بر دور آن می باشند و در سایزهای مختلفی تولید می شوند.صفحه پلیت نیز برای نصب موتور بر روی آن، به روی قوطی نصب می نمایند. از یاتاق در کرکره برقی به عنوان نگهدارنده استفاده می شود.
علت کار نکردن کرکره برقی
- وجود مشکل در اتصالات
- خرابی ریموت کرکره برقی
- خراب بودن موتور کرکره برقی
- وجود مشکل در دستگاه مرکزی و فیوز کرکره برقی
- خراب بودن بازویی درب کرکره برقی
- خراب بودن چشمی درب کرکره برقی
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که ریموت کرکره برقی قادر به باز کردن یا بستن درب نبوده و هر تلاشی در این جهت بی فایده است.این مشکل ممکن است ساعت ها شما را معطل کرده و نیاز باشد تا زمان بسته شدن کرکره برقی در مکان حضور داشته باشید. اما ریشه این مشکل می تواند به علت های مختلفی باشد که در ادامه به آنها پرداخته شده است:
- وجود مشکل در اتصالات: وجود ایراد در اتصال کرکره برقی به برق می تواند سبب بالا یا پایین نرفتن درب کرکره برقی گردد. پس از مواجهه با این مشکل نیاز است تا در گام اول این اتصالات را بررسی نموده و از سالم بودن فیوز برق مطمئن شوید.
- خرابی ریموت کرکره برقی: در صورتی که مشکلی در اتصالات برقی وجود نداشت امکان خراب بودن ریموت نیز وجود دارد. ممکن است ریموت کرکره برقی دچار مشکل شده باشد و یا باتری آن رو به اتمام باشد که در این صورت دکمه ها به درستی کار نکرده و ممکن است با تعویض باتری درب کرکره برقی به راحتی بالا و پایین رود.
- خراب بودن موتور کرکره برقی: اما پس از بررسی اتصالات و همچنین ریموت کرکره برقی، در صورتی که مشکل بالا نرفتن کرکره برقی حل نشد امکان وجود مشکل در موتور وجود دارد. برای بررسی ایرادات موجود در موتور کرکره برقی نیاز به حضور تعمیرکار و تکنسین متخصص در این کار می باشد و توصیه می شود خود فرد به تنهایی اقدام به بررسی و تعمیر موتور ننماید.
- وجود مشکل در دستگاه مرکزی و فیوز کرکره برقی : در صورتی که عملکرد کرکره برقی با اختلال مواجه است و به درستی کار نمی کند امکان وجود مشکلات مختلف در فیوز و دستگاه مرکزی آن وجود دارد.در صورتی که دستگاه مرکزی سالم باشد و مشکلی در ان وجود نداشته باشد، با نزدیک کردن گوش به دستگاه مرکزی و فشار دادن دکمه ها ریموت، باید صدای رله دستگاه مرکزی شنیده شود.
در غیر این صورت امکان خرابی فیوز و یا دستگاه مرکزی وجود دارد که در ابتدا نیاز به چک کردن فیوز بوده و برد مدار و سیم های آن نیز باید بررسی گردد. در صورتی که در برد دستگاه مشکلی وجود داشته باشد باید حتما از یک فرد متخصص در این کار مراجعه نموده و به برطرف نمودن مشکل پرداخت.
- خراب بودن بازویی درب کرکره برقی: جک های بازویی را معمولا بر روی کرکره های برقی پارکینگ ها و مجتمع های اداری و تجاری نصب می نمایند. وجود این جک ها باعث باز و بسته شدن راحت درب های کرکره برقی شده و نیاز به وارد کردن نیروی فیزیکی زیاد نخواهد داشت. در صورتی که درب کرکره برقی باز و بسته نشود امکان خراب بودن این جک های بازویی وجود دارد که نیاز است تا توسط تعمیرکار مورد بررسی قرار گیرند.
- خراب بودن چشمی درب کرکره برقی: وجود چشمی یا فتوسل در کرکره های برقی باعث می شود تا این درب ها حرکات را تشخیص داده و به راحتی باز و بسته شوند. اما در صورتی مه این چشمی ها خراب شده و مشکلی برایشان به وجود آید امکان رسیدن اشعه مادون قرمز به آنها وجود نداشته و در نتیجه درب باز یا بسته نخواهد شد. ممکن است مشکل خاصی در چشمی ها وجود نداشته و فقط کثیف شده باشند که در این صورت باید نسبت به تمیز کردن آنها اقدام نمود. در هنگام نصب چشمی ها باید توجه نمود که کاملا تراز باشند، چرا که تراز نبودن آنها می تواند در عملکرد آنها اختلال ایجاد کرده و درب کرکره برقی را باز و بسته ننماید.
قرار گرفتن چشمی ها در معرض نور خورشید می تواند به آنها آسیب زده و موجب خرابی آنها گردد. قرار دادن آنها در زیر سایه بان از نکاتی است که در هنگام نصب کرکره برقی باید مورد توجه قرار گیرد تا از آسیب های خارجی به چشمی درب کرکره برقی جلوگیری گردد.
علت صدای کرکره برقی
یکی دیگر از مشکلات رایجی که کرکره های برقی ممکن است با آن مواجه شوند وجود سر و صدای زیاد در هنگام باز و بسته کردن آنها می باشد. این مشکل ممکن است به علت وجود مشکلاتی در ریل کرکره برقی، صفحه پلیت و یا آهن کشی کرکره برقی باشد.در صورت وجود سر و صدای آزار دهنده نیاز به حضور تعمیرکار متخصص و با تجربه در این کار می باشد تا موارد فوق را بررسی نموده و این سر و صدا را از بین ببرد.
خرابی تیغه های کرکره برقی
گاهی ممکن است تیغه های کرکره برقی دچار مشکل شده و عملکرد درب را با اختلال مواجه نماید. معمولا این مشکل به علت وارد شدن ضربات سنگین به تیغه ها به وجود می آید و این تیغه ها را جا به جا می نمایند. تعمیرکار متخصص می تواند این تیغه ها را تعمیر یا تعویض نموده و عملکرد درب را بهبود بخشد.
فیوز کرکره برقی کجاست؟
معمولاً فیوز کرکره برقی در نزدیکی منبع تغذیه اصلی یا تابلوی برق قرار دارد. در اکثر موارد، این فیوز درون یک جعبه کوچک پلاستیکی یا فلزی در کنار موتور کرکره یا نزدیک به محل اتصال برق به سیستم نصب شده است. برای پیدا کردن فیوز کرکره برقی، ابتدا باید محل قرارگیری موتور و تابلوی کنترل را شناسایی کنید.
معمولاً در نزدیکی این قسمتها، یک جعبه کوچک وجود دارد که فیوز درون آن قرار گرفته است. در برخی مدلها، فیوز ممکن است مستقیماً روی بدنه موتور یا درون تابلوی کنترل تعبیه شده باشد. اگر در یافتن محل دقیق فیوز مشکل دارید، مراجعه به دفترچه راهنمای نصب و راهاندازی کرکره برقی میتواند کمککننده باشد. نکته مهم این است که قبل از هرگونه بررسی یا دستکاری فیوز، حتماً برق اصلی سیستم را قطع کنید تا از بروز خطرات احتمالی جلوگیری شود.
علت افتادن کرکره برقی
- خرابی یا فرسودگی فنرهای تعادل
- خرابی یا تنظیم نبودن سیستم ترمز موتور
- فرسودگی یا پارگی تسمه یا زنجیر انتقال نیرو
- خرابی یا تنظیم نبودن میکروسوئیچ های انتهایی
علت کار نکردن کرکره برقی با ریموت
- ضعیف یا تمام شدن باتری ریموت
- مشکل داشتن ریموت
- مشکل گیرنده ریموت در سیستم کنترل کرکره
- اختلال در سیستم برق رسانی
- ایراد در خود موتور یا سیستم کنترل کرکره
نوشته علت افتادن کرکره برقی چیست؟ اولین بار در آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان. پدیدار شد.
دیدگاه خود را بنویسید