برق ساختمان شامل یک سیستم پیچیده تشکیل شده از اتصالات سیم پیچی مختلف است، گاهی اوقات به دلایل متفاوتی شاهد ضعیف شدن برق ساختمان یا به اصطلاح افت ولتاژ برق هستیم، این موضوع می تواند میزان پخش الکتریسته در بخش های مختلف ساختمان را تحت تاثیر خود قرار دهد.
اگر شما هم در دنیای برق مشغول فعالیت هستید، احتمالا با چنین مسئلهای در سیستم برق ساختمان مواجه خواهید شد، در این مقاله مهمترین علل ضعیف شدن برق ساختمان همراه راه حلهای پیشنهادی برای برطرف کرف کردن این مشکل آورده شده است، برای تبدیل شدن به یک متخصص در حوزه عیب یابی علت افت فشار برق تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
اگر به شغل برق ساختمان علاقمند هستید میتوانید در دوره آموزش برق ساختمان که به صورت صفر تا صد و کاملاً عملی و تخصصی در آموزشگاه فن آموزان برگزار میشود شرکت کرده و مدرک فنی حرفه ای آن را دریافت کنید. جهت مشاهده جزئیات و شرایط این دوره روی تصویر بالا کلیک کنید و یا با آموزشگاه تماس حاصل فرمایید.
فیلم توضیح علت ضعیف شدن برق ساختمان و راه حل آن
در ادامه فایل صوتی توضیح علت و دلایل افت و ضعیف شدن برق ساختمان آورده شده است.
علامت ضعیف شدن برق ساختمان چیست؟
در ابتدا برای تشخیص درست علت ضعیف شدن برق ساختمان، باید متوجه شوید که آیا واقعا سیستم برق خانه شما دچار افت ولتاژ شده است یا خیر؟
یکی از سادهترین روشها برای تشخیص افت ولتاژ برق، لمس بدنه دستگاههای برقی متصل به سیستم برقی است، چنانکه بدنه دستگاهها زیاد داغ شده باشد اما از نظر عملکردی دارای افت بوده و قدرت کافی نداشته باشند احتمالا سیستم برق شما دچار ضعف شده است.
البته این مشکل قابل حل است و شما میتوانید با پیدا کردن منشا افت ولتاژ، به راحتی قدرت سابق را به آن برگردانید.
علت ضعیف شدن برق خانه
- سیمهای بی کیفیت
- کوتاهی طول سیم
- افزایش شدت جریان
- خوردگی سیم ها
- کم بودن قطر سیم برق
- پیچیدگی اتصالات
- وجود بار اضافی
- شدت جریان نامتناسب
- مشکل منبع اصلی
- ایجاد شوک الکتریکی
سیم های بی کیفیت
در روند برق کشی ساختمان باید از سیمهای باکیفیت و محکم جهت جلوگیری از افت فشار برق و ایجاد حوادثی همچون سوختگی و انفجار استفاده نمود، سیمهای ضعیف نازک میتوانند بخش زیادی از انرژی جریان الکتریسته برق ساختمان شما را هدر دهند و در نتیجه شاهد ضعیف شدن برق خانه باشید.
کوتاهی طول سیم
در فرایند برق کشی ساختمان، مهندس برق باید به میزان طول سیمها توجه ویژه داشته باشد چنانکه طول سیم به کاررفته در فرایند برق کشی بلندتر از حد نیاز باشد میزان قدرت ولتاژ جریان برق کاهش پیدا کرده واین موضوع منجر به ضعیف شدن برق ساختمان خواهد شد.
برای سنجش میزان اندازه مناسب قطر سیمهای به کار رفته بایستی ولتاژ و الکتریسته برق مورد نیاز در ساختمان را در نظر گرفت و برهمین اساس بهترین میزان طول سیم را انتخاب کرد، چنانکه اندازه قد سیم کوتاهتر از میزان مورد نیاز باشد، برق ساختمان دچار ضعف خواهد شد.
افزایش شدت جریان
هر مدار برقی توانایی تحمل میزان مشخصی از جریان برق را درون خود دارد، گاهی اوقات به علت افزایش بیش از اندازه جریان برق درون سیستم کشی برق ساختمان، شدت ولتاژ کاهش پیدا میکند و شاهد ضعیف شدن برق ساختمان هستیم .
در چنین شرایطی به علت افزایش شدید شدت ولتاژ برق جریان یافته در سیستمهای برق، فشار زیادی به ساختار برقکشی ساختمان وارد میشود و بخش زیادی از انرژی به صورت گرما از بین میرود.
خوردگی سیم ها
گاهی اوقات سن سیمهای به کار رفته در فرایند برق کشی ساختمان به شدت بالا است و فرسودگی سیمها اصلیترین دلیل ضعیف شدن برق ساختمان میباشد، برای بررسی این موضوع، به کمک دست و رعایت موارد ایمنی میزان خوردگی و استهلاک سیمهای سیستم برق کشی ساختمان را بررسی کنید.
کم بودن قطر سیم برق
قطر سیم به میزان فضایی در کابل یا همان سیم اشاره داره که اجازه جریان یافتن الکتریسیته را درون خود میدهد، گاهی اوقات در روند برق کشی ساختمان به این موضوع توجه نمیشود و از سیمهایی با قطر نازک استفاده میشود، این کار به اتلاف انرژی و جریان الکتریسته در برق ساختمان منجر میشود.
اگر احساس میکنید که برق ساختمانتان دچار ضعف شده است سری به بخش سیمها بزنید و قطرآنها را بررسی کنید، اگر قطر آنها با توجه به میزان جریان برق در منزل کمتر بود، با یک متخصص برق جهت تعویض سیستم سیم کشی ساختمان مشورت کنید.
پیچیدگی اتصالات
یکی از سادهترین دلایل ضعیف شدن برق ساختمان و افت عملکرد ولتاژ، به هم پیچیده شدن سیمهای به کار رفته در سیستم برق کشی ساختمان است، برای مطمئن شدن از عدم وجود این مشکل به سراغ سیستم سیم کشی و کابلهای برق ساختمان مدنظر رفته و در صورت مشاهده پیچ خوردگی با دقت، سیمها را آزاد کنید.
وجود بار اضافی
برخی اوقات افراد برای استفاده از وسایل برقی از یک پریز به صورت همزمان استفاده میکنند، این کار موجب شکل گرفتن بار اضافه در سیستم برق منزل شده و فشار ولتاژ را کاهش میدهد و همچنین ریسک خطراتی همچون آتش سوزی و انفجار را به همراه دارد.
برای حفظ قدرت ولتاژ برق ساختمان پیشنهاد میشود برای هر وسیله برقی تنها از یک پریز و منبع برق، استفاده کنید تا از چنین مشکلاتی پیشگیری شود.
شدت جریان نامتناسب
هر سیستم برق کشی توانایی تحمل و انتقال میزان ولتاژ برق مشخصی را دارا است، چنانکه پیش از توان سیستم برق کشی منزل از وسایل برقی و تجهیزات روشنایی وابسته به الکتریسیته استفاده کنید امکان افت ولتاژ وجود دارد که راه حل این امر کاهش میزان روشن بودن وسایل و تست دوباره ولتاژ است.
مشکل منبع اصلی
چنانکه با بررسی دقیق سیستم برق کشی داخل ساختمان، هیچ گونه مشکلی پیدا نشد احتمالا علت افت فشار ولتاژ برق از منبع اصلی برق شهری است که ولتاژهای برق را به ساختمان مد نظر شما ارسال میکند، برای اطلاع یافتن از این مشکل با شرکت برق شهرتان تماس بگیرید و علت مشکل را جویا شوید.
ایجاد شوک الکتریکی
یکی از رایجترین علل ضعیف شدن برق ساختمان در سیستم برق کشی ساختمانهای قدیمی ساخته شده در ایران، ایجاد شوک الکتریکی به علت استفاده شدید از جریان برق دریک زمان واحد است.
اصولا روشن کردن وسایل برقی زیاد در زمان یکسان میتواند منجر به این اتفاق شود، پیشنهاد میشود اگر احساس افت ولتاژ در ساختان حس میکنید، چند تا از وسایل برقی را خاموش کنید و دوباره میزان ولتاژ را تست کنید در صورت عدم مشکل، مشخص است که شوک الکتریکی دلیل اصلی ضعیف شدن فشار ساختمان شما بوده است.
برخی دیگر از سایر دوره های پرطرفدار فن آموزان شامل آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش تعمیرات پکیج و … می باشد. دریافت اطلاعات بیشتر از طریق شماره 02191321001 امکانپذیر است.
رفع افت ولتاژ برق
- انتخاب سیم های مناسب
- دوری از تابش مستقیم خورشید
- قراردادن رگولاتور
- خرید خازن های مخصوص
- نصب استابلایزر
- به کاربردن بسط عایق دار
انتخاب سیم های مناسب
پیش از آغاز فرایند برق کشی ساختمان دقت کافی در انتخاب سیمها به عمل آورید، بهتر است از نظر اندازه، قطر، طول و میزان ولتاژ قابل حمل، سیمهای مختلف را بررسی کنید و مناسبترین نوع را برای ساختمان مدنظرتان برگزینید.
دوری از تابش مستقیم خورشید
یکی از مهمترین عواملی که منجر به ضعیف شدن برق ساختمان میشود استهلاک سیمها در اثر برخورد مستقیم با اشتعه نور خورشید است بهتر است در زمان سیم کشی، کابلها را در محفظهای قرار دهید که از تابش نور مستقیم خورشید در امان باشند.
این کار علاوه بر جلوگیری از ضعیف شدن برق ساختمان در طول زمان، به حفظ امنیت برقکاران و کارگران زمان کار با سیستم سیم کشی ساختمان شما کمک ویژهای میکند.
قراردادن رگولاتور
برای تنظیم ولتاژ و کنترل میزان بالا و پایین شدن الکتریسیته در جریان برق، پیشنهاد میکنیم یک رگولاتور ولتاژ قدرتمند را در مدار الکتریکی برق ساختمان مدنظر قرار دهید، رگولاتورها همچون یک محافظ قوی از بالا و پایین شدن نامنظم ولتاژ و ضعیف شدن برق، جلوگیری میکنند.
خرید خازن های مخصوص
برای حفظ و انتقال انرژی در مدار الکتریکی از خازنهای مخصوص استفاده میشود، چنانکه قصد دارید از ضعیف شدن شدت ولتاژ برق ساختمان مدنظرتان جلوگیری کنید در روند طراحی مدار الکتریکی خازنهای ویژه به کار ببندید و با نصب درست آن از افت ولتاژ جلوگیری کنید.
نصب استابلایزر
یکی از سادهترین روشها برای جلوگیری از ضعیف شدن برق ساختمان استفاده از استابلایزر به عنوان یک تثبیت کننده ولتاژ قدرتمند در سیستم مدار برق کشی ساختمان است، کاربرد اصلی استابلایزر، جلوگیری از اتصالات ناگهانی برق شهر و افت برق است.
به کاربردن بسط عایق دار
مهمترین دلیل افت فشار برق ساختمان، خوردگی سیمها در زمان طولانی است، بهتر است در فرایند برق کشی انواع سیمهای مسی و آلومینیومی را در حفاظ یک بست عایق دار محکم، قرار دهید تا از خوردگی و استهلاک سیمها جلوگیری شود و در آینده درگیر افت ولتاژ برق نشوید.
سخن پایانی: ضعیف شدن برق ساختمان، یکی رایجترین مشکلات سیستم برق کشی است که امروزه بسیاری از مهندسین برق و استادکاران رشته برق، با آن درگیر هستند.
چنانکه شما نیز در دنیای جذاب و پیچیده برق مشغول فعالیت هستید احتمالا با ضعیف شدن برق ساختمان در آینده مواجه خواهید شد. در این مطلب، مهمترین علت ایجاد افت ولتاژ برق همراه علامتها وراه حلهای پیشنهادی برای برطرف کردن این مشکل ذکر شد.
برای داشتن یک تشخیص دقیق و بدون نقص از علت ایجاد ضعیف شدن برق ساختمان و ارائه پیشنهاد کارساز برای حل این مسئله نکات مطرح شده را با دقت مطالعه کنید و زمان عیب یابی برق ساختمان، در نظر بگیرید.
جهت دریافت مشاوره رایگان شماره موبایل خود را وارد کنید.
"*" indicates required fields
gform.initializeOnLoaded( function() {gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(‘#gform_ajax_frame_30’).on(‘load’,function(){var contents = jQuery(this).contents().find(‘*’).html();var is_postback = contents.indexOf(‘GF_AJAX_POSTBACK’) >= 0;if(!is_postback){return;}var form_content = jQuery(this).contents().find(‘#gform_wrapper_30’);var is_confirmation = jQuery(this).contents().find(‘#gform_confirmation_wrapper_30’).length > 0;var is_redirect = contents.indexOf(‘gformRedirect(){‘) >= 0;var is_form = form_content.length > 0 && ! is_redirect && ! is_confirmation;var mt = parseInt(jQuery(‘html’).css(‘margin-top’), 10) + parseInt(jQuery(‘body’).css(‘margin-top’), 10) + 100;if(is_form){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).html(form_content.html());if(form_content.hasClass(‘gform_validation_error’)){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).addClass(‘gform_validation_error’);} else {jQuery(‘#gform_wrapper_30’).removeClass(‘gform_validation_error’);}setTimeout( function() { /* delay the scroll by 50 milliseconds to fix a bug in chrome */ jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gform_wrapper_30’).offset().top – mt); }, 50 );if(window[‘gformInitDatepicker’]) {gformInitDatepicker();}if(window[‘gformInitPriceFields’]) {gformInitPriceFields();}var current_page = jQuery(‘#gform_source_page_number_30’).val();gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(document).trigger(‘gform_page_loaded’, [30, current_page]);window[‘gf_submitting_30’] = false;}else if(!is_redirect){var confirmation_content = jQuery(this).contents().find(‘.GF_AJAX_POSTBACK’).html();if(!confirmation_content){confirmation_content = contents;}setTimeout(function(){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).replaceWith(confirmation_content);jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gf_30’).offset().top – mt);jQuery(document).trigger(‘gform_confirmation_loaded’, [30]);window[‘gf_submitting_30’] = false;wp.a11y.speak(jQuery(‘#gform_confirmation_message_30’).text());}, 50);}else{jQuery(‘#gform_30’).append(contents);if(window[‘gformRedirect’]) {gformRedirect();}}jQuery(document).trigger(‘gform_post_render’, [30, current_page]);} );} );
مقاله “علت ضعیف شدن برق ساختمان + راه حل” حاصل تلاش تیم تحریریه دپارتمان برق فن آموزان بود آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله آموزش plc، آموزش نرم افزار متلب و … با ارائه مدرک فنی حرفه ای است. برای مشاهده عناوین بیش از هشتاد دوره آموزشی به صفحه اصلی سایت مراجعه نمایید.
نوشته علت ضعیف شدن برق ساختمان + راه حل اولین بار در آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان. پدیدار شد.
دیدگاه خود را بنویسید