
تعداد پنل های خورشیدی مورد نیاز شما می تواند به اندازه خانه، میزان مصرف انرژی، میزان نور خورشید دریافتی در محل نصب پنل و بسیاری از عوامل دیگر بستگی داشته باشد. بنابراین تعداد پنل های نصبی در هر ساختمان موضوع بسیار مهمی است که در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت و علاوه بر آن محدودیت های ممکن برای نصب تعداد مورد نیازی از پنل های خورشیدی را نیز بیان خواهیم نمود.
امروزه، با توجه به کمبود برق و قطعی های مداوم برق در کشور، استفاده از پنل های خورشیدی با استقبال زیادی مواجه شده است. همچنین طبق مصوبات جدید شرکت های توزیع نیرو، از سال آینده کلیه ساختمان های اداری و تجاری نوساز بالاتر از 4 طبقه و یا دارای مقدار زیربنای بیش تر از 1000 متر مربع، ملزم به استفاده از پنل های خورشیدی بر روی پشت بام و یا حتی محوطه و پارکینگ خود هستند.
اطلاع یافتن از تعداد پنل های خورشیدی مورد نیاز برای نصب، به شما کمک می کند تا قیمت و هزینه نصب پنل های خورشیدی مورد نیاز خود را به درستی ارزیابی کنید و بتوانید تولید انرژی و صرفه جویی در هزینه های خود را به حداکثر برسانید. همچنین از آن جا که پنل های خورشیدی وظیفه تولید برق را بر عهده دارند، در اختیار داشتن توان و تعداد مناسبی از پنل های خورشیدی، به منظور تولید برق کافی برای ساختمان بسیار ضروری است.
دوره آموزش نصب پنل خورشیدی از صفر تا صد به صورت تخصصی در آموزشگاه فن آموزان برگزار می شود. در این دوره جامع، کلیه مراحل طراحی، نصب و راه اندازی نیروگاه های خورشیدی را از پایه تا سطح پیشرفته آموزش داده میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر، روی تصویر بالا کلیک کنید یا با آموزشگاه تماس بگیرید.
تعداد پنل های خورشیدی مورد نیاز با توجه به مساحت خانه
برای هر متر خانه چند پنل خورشیدی نیاز است؟
مساحت خانه، روش دقیقی برای محاسبه تعداد پنل های خورشیدی مورد نیاز شما نیست، اما می تواند در زمان تصمیم گیری شما برای نصب پنل های خورشیدی، یک ایده کلی به شما بدهد.
به طور کلی در خانه های ویلایی، معمولا خانه های بزرگ تر برق بیش تری نسبت به خانه های کوچک تر مصرف می کنند، بنابراین هر چه مساحت خانه شما بیش تر باشد، احتمالا به پنل های خورشیدی بیش تری نیاز خواهید داشت. به عنوان مثال، یک خانه ۱۰۰۰ متر مربعی ممکن است فقط به ۸ پنل خورشیدی نیاز داشته باشد، در حالی که یک خانه بزرگتر با متراژ ۲۰۰۰ متر مربع، به ۱۶ پنل خورشیدی نیاز داشته باشد.
در آپارتمان ها نیز تعداد پنل های مورد نیاز، به تعداد واحدهای ساختمان و متوسط مصرف ساکنان هر یک از واحد ها وابسته است. همچنین در آپارتمان ها در اختیار داشتن میزان فضای کافی برای نصب تعداد پنل هایی که بتوانند انرژی مورد نیاز ساکنان ساختمان را تامین کنند نیز بسیار دارای اهمیت است.
بنابراین، با اطلاع داشتن از کلیات شرایط مورد نیاز برای نصب پنل ها، می توانید فاکتورهای تاثیر گذار دیگر در زمینه نصب پنل های خورشیدی را نیز مورد بررسی قرار دهید.
عوامل مؤثر بر تولید انرژی پنل ها
شدت تابش خورشید
شدت تابش خورشید در هر منطقه، تأثیر زیادی بر تولید انرژی پنل ها دارد. برای مثال، مناطق جنوبی ایران مانند یزد و کرمان دارای شدت تابش بیش تری هستند و پنل ها در این مناطق، میزان انرژی بیش تری را تولید می کنند. اما ممکن است در مناطقی مانند تبریز و اردبیل نیاز باشد که از دو برابر تعداد پنل هایی که برای تولید مقدار معینی برق در شهر های یزد و کرمان قرار دادیم، استفاده کنیم.
زاویه نصب پنل ها
زاویه نصب پنل ها باید به گونه ای باشد که بیشترین تابش خورشید را دریافت کنند. این زاویه بستگی به عرض جغرافیایی منطقه و فصل های سال دارد.
مدت زمان تابش خورشید به پنل
مدت زمان آفتاب خوردن به صورت روزانه به پنل ها در مناطق مختلف متفاوت است. به عنوان مثال ممکن است که مدت زمان تابش خورشید به پنل در یک منطقه کوهستانی، به جای 10 ساعت برابر با 5 ساعت باشد. بنابراین در نظر گرفتن این مورد نیز بسیار ضروری است.
تعداد روزهای ابری سال
به عنوان مثال دو شهر مشهد و ساری را در نظر بگیرید. این دو شهر دارای عرض جغرافیایی تقریبا یکسانی هستند و ساعت طلوع و غروب آفتاب آن ها نیز تقریبا یکسان است. اما به دلیل اینکه در بسیاری از اوقات هوا در شمال کشور ابری و یا بارانی است، پنل های قرار گرفته در ساری مقدار انرژی کم تری را تولید می کنند. به عنوان مثال اگر یک پنل 200 وات را در مشهد و دیگری را در ساری قرار دهیم، ممکن است پنل قرار گرفته در مشهد 200 وات اما پنل قرار گرفته در ساری تنها 100 وات انرژی تولید کند.
دما
دمای محیط نیز بر عملکرد پنل ها تأثیر دارد. پنل های خورشیدی در دماهای پایین تر عملکرد بهتری دارند.
سایه ها و موانع
وجود سایه ها یا موانع دیگر می تواند میزان تابش خورشید به پنل ها را کاهش دهد و در نتیجه تولید انرژی را تحت تأثیر قرار دهد.
کیفیت پنل ها
نوع و کیفیت پنل ها هم در میزان انرژی تولید شده توسط آن ها تاثیر بسیار زیادی دارد. در نتیجه باید در انتخاب پنل دقت زیادی نمایید. به عنوان مثال ممکن است دو پنل 500 واتی در اختیار داشته باشیم که شدت جریان یکی از آن ها 10 آمپر و ولتاژ آن نیز 42 ولت باشد اما پنل دیگر دارای شدت جریان 10 آمپر و ولتاژ 50 ولت باشد. در نتیجه میزان انرژی تولید شده توسط این دو پنل به میزان زیادی با یکدیگر متفاوت هستند.
همچنین پنل با کیفیت باید در طول روز، یعنی از زمان طلوع تا غروب خورشید، اختلاف توانی بسیار بالایی نداشته باشد. در نتیجه پایداری پنل در ساعت های مختلف روز هم یکی از معیارهای تشخیص کیفیت پنل های خورشیدی است.
در نتیجه دقت داشته باشید که شما ممکن است تمامی مراحل محاسبه تعداد پنل ها را به درستی انجام داده باشید، اما به دلیل استفاده از پنل بی کیفیت، سیستم خورشیدی نصب شده عملکرد و کارایی لازم را نداشته باشد. پس در انتخاب نوع پنل خورشیدی بسیار دقت نمایید.
محاسبه میزان انرژی خورشیدی مورد نیاز هر ساختمان
برای تخمین ظرفیت و تعداد پنل های خورشیدی مورد نیاز هر ساختمان، در اختیار داشتن سه دسته از اطلاعات برای محاسبه میزان انرژی خورشیدی بر حسب کیلووات ساعت، مورد نیاز است:
- صورتحساب برق مصرفی در 12 ماه گذشته.
- محاسبه میزان تابش خورشید در نقطه نصب پنل.
- میزان جبران هزینه برق توسط پنل های خورشیدی.
حالا، بیایید هر مورد را با جزئیات بیش تری بررسی کنیم:
صورتحساب برق مصرفی در 12 ماه گذشته
شما ابتدا باید از میزان مصرف برق سالانه ساختمان اطلاع داشته باشید. این اطلاعات در قبض های ۱۲ ماهه برق قابل دستیابی هستند. برای محاسبه مصرف برق کلی سالانه از روی قبض، مقدار مصرفی برق ماهانه بر حسب کیلووات ساعت (کیلووات ساعت) را از روی قبض پیدا کنید.
اگر کلیه قبض های مربوط به یک سال را در اختیار داشتید، از مجموع مقادیر متوسط ماهانه می توانید به مقدار متوسط سالانه دست پیدا کنید؛ اما در غیر این صورت، با ضرب مقدار متوسط ماهانه در 12، می توانید مقدار حدودی مصرف برق سالانه را بیابید. اگر قبض برق هم در اختیار ندارید، روش های دیگری همچون محاسبه برق مصرفی تمامی وسایل الکتریکی مورد استفاده، برای تخمین میزان برق مصرفی وجود دارند.
میزان تابش خورشید (PSH) در نقطه نصب پنل
میزان تابش خورشید در نقاط مختلف دنیا مقدار متفاوتی است. از آن جا که ایران کشور پهناوری است، این میزان در نقاط مختلف داخل کشور نیز تفاوت های زیادی با یکدیگر دارد. به عنوان مثال، میزان تابش در تبریز و بندر عباس به میزان زیادی با یکدیگر متفاوت هستند. همچنین میزان تابش در مازندران و تبریز هم تفاوت های بسیار زیادی با یکدیگر دارند و به هیچ عنوان نمی توان یک مقدار میانگین را برای میزان تابش آن ها در نظر گرفت.
در نتیجه میزان تابش خورشید به تعداد ساعت هایی در طول روز گفته می شود که در آن میزان تابش خورشید (نور خورشید) به طور متوسط به ۱۰۰۰ وات انرژی در هر متر مربع می رسد.
همانطور که می دانیم، خورشید در تمام طول روز با شدت اوج تابش خورشید نمی تابد. در عوض، شدت نور خورشیدی که به پنل ها برخورد می کند، بسته به زمان روز و همچنین آب و هوا دائماً در نوسان است. بنابراین PSH معمولا در اواسط روز اتفاق می افتد و پنل های خورشیدی بیش ترین نور مستقیم خورشید را دریافت می کنند.
به عنوان مثال، شهر تهران به طور متوسط 5 الی 5.5 ساعت اوج نور خورشید در روز دارد. در این مدت، پنل های خورشیدی نزدیک به ۱۰۰۰ وات انرژی خورشیدی در هر متر مربع دریافت می کنند. همچنین مقدار PSH در روزهای مختلف سال نیز متفاوت است؛ به عنوان مثال، میزان تابش خورشید در یک سیستم خورشیدی که با زاویه 35 درجه در شهر تهران نصب شده است، در دی ماه برابر 3.8 اما در تیر ماه برابر با 5.7 است. بنابراین میانگین سالانه میزان تابش برای شهر تهران برابر با 5 خواهد بود.
نکته مهم:
در نظر داشته باشید که مقدار PSH، علاوه بر اینکه با توجه به منطقه نصب پنل مشخص می شود، به زاویه قرار گرفتن پنل خورشیدی نیز بستگی دارد. بنابراین انتخاب زاویه مناسب برای نصب پنل خورشیدی با توجه به شرایط فصلی و آب و هوایی آن منطقه نیز در کسب بازدهی حداکثری از توان پنل های خورشیدی اهمیت بسیار زیادی دارد.
یکی از روش های محاسبه میزان تابش، مراجعه به وب سایت ایرانی satba.gov.ir است؛ اما از آنجا که این سایت، کشور را به چند بخش مختلف تقسیم بندی نموده است و تنها مقدار میانگین سالانه ای از میزان تابش را به هر یک از این بخش ها اختصاص داده است، استفاده از آن چندان کاربردی نیست و به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
اگر شما قصد دارید سیستمی را طراحی کنید که در تمامی روزهای سال به خوبی کار بدهد و انرژی مورد نیاز شما را تامین نماید، باید همیشه به سراغ بدترین حالت بروید. یعنی شما به جای در نظر گرفتن میانگین، همواره باید سرد ترین روزهایی که به انرژی تولید شده توسط پنل ها نیاز دارید را در نظر بگیرید. به طور معمول، برای محاسبه میزان تابش، روزهایی از سال که دارای کم ترین میزان تابش هستند، یعنی روزهای زمستانی، مد نظر قرار داده می شوند.
روش دیگر دستیابی به میزان تابش، پیگیری از سازمان هواشناسی است که این روش نیز دردسرهای فراوانی دارد و حتی اگر به عنوان یک سازمان یا نهاد نیز بخواهید به این اطلاعات دست پیدا کنید، باید یک سری مراحل اداری و نامه نگاری هایی را نیز طی کنید که فرآیند انجام آن بسیار هزینه بر و وقت گیر است.
روش پیشنهادی برای دستیابی به میزان تابش در نقطه نصب پنل، مراجعه به وب سایت های خارجی از قبیل Sunearthtools.com، Solargis.com و globalsolaratlas.infoاست. در این سایت ها شما به راحتی می توانید بر روی نقشه، منطقه نصب پنل خود را انتخاب نمایید و اطلاعات مرتبط با میزان تابش و بسیاری از اطلاعات کاربردی دیگر مربوط به آن منطقه را مشاهده نمایید.
جبران هزینه برق
به یاد داشته باشید که شما بر اساس نیاز، فضای موجود و میزان بودجه تصمیم می گیرید که چه مقدار انرژی خورشیدی را برای دریافت نیاز دارید. هیچ قانونی وجود ندارد که شما مجبور باشید ۱۰۰٪ مصرف انرژی فعلی خود را از طریق انرژی خورشیدی تأمین کنید. شرکت های برق معمولاً به سیستم های متصل به شبکه اجازه می دهند تا ۱۲۰٪ از مصرف برق ۱۲ ماه گذشته خود را جبران کنند.
بنابراین آخرین بخش اطلاعات، میزان هزینه برق مورد نظر شماست. این مقدار می تواند ۵۰٪، ۸۰٪، ۱۰۰٪، ۱۵۰٪ و… از میزان برق مصرفی شما باشد. مقدار انرژی تامین شده توسط پنل های خورشیدی، به تصمیمات شما بستگی دارد.
محاسبه توان و تعداد پنل های خورشیدی مورد نیاز برای نصب
در قسمت های قبل، روش محاسبه میزان برق مورد نیاز و میزان تابش را به شما آموزش دادیم. بنابراین در این قسمت می توانیم به راحتی توان و تعداد پنل های خورشیدی را محاسبه کنیم. روش محاسبه تعداد پنل های خورشیدی به صورت زیر است:
به عنوان مثال فرض کنید که میزان برق مورد نیاز برای یک واحد مسکونی، 2000 وات بر ساعت است:
E = 2000 wh
همچنین میزان تابش برای نقطه نصب پنل را هم استخراج کرده ایم که برابر با 4 ساعت است. بنابراین توان مورد نیاز پنل عبارت است از:
در نتیجه توان پنل مورد نیاز برابر با 500 وات به دست می آید. دقت داشته باشید که اگر می خواهید تمامی برق مصرفی منزل خود را از طریق پنل های خورشیدی تامین نمایید، این عدد را در نظر بگیرید اما اگر قصد تامین میزان خاصی از برق مصرفی خود به وسیله انرژی خورشیدی را دارید، به عنوان مثال می خواهید 80% از برق مصرفی شما توسط پنل ها تامین شود، عدد به دست آمده را در 80% ضرب کنید و سپس تعداد پنل های مورد نیاز خود را محاسبه کنید.
اکنون می توانیم به محاسبه تعداد پنل های مورد نیاز بپردازیم. با فرض در نظر گرفتن توان 500 واتی برای پنل های خورشیدی، می توان یک عدد پنل 540 وات نصب کرد که به نسبت پنل مورد نیاز، 40 وات اوور سایز (over size) دارد. در حالت دیگر، می توان دو عدد پنل 325 وات نصب کرد که مقدار اوور سایز آن از حالت اول هم بیش تر می شود. به علاوه انتخاب دو پنل 270 واتی هم ممکن است.
در این مورد استفاده از یک پنل 540 وات چندان توصیه نمی شود؛ زیرا در صورت آسیب رسیدن به این پنل، یکباره کل سیستم خورشیدی شما از دست می رود. بنابراین انتخاب دو عدد پنل، انتخاب منطقی تری است و در صورت خرابی یکی از پنل ها، هنوز هم یک پنل سالم برای تولید برق در اختیار قرار دارد. هر چند یک عدد پنل، برق را به صورت کامل تولید نمی کند، اما می توانیم برای مصارف ضروری، مانند روشنایی و کار کردن یخچال، از آن استفاده نماییم.
همانطور که گفته شد نصب تنها یک پنل، تصمیم معقولانه ای نیست اما به همین صورت، نصب 4 پنل 150 واتی نیز برای تامین 500 وات برق چندان منطقی نیست. علت آن هم این است که تکنولوژی به طور پیوسته در حال پیشرفت است و استفاده از پنل های با ظرفیت پایین، در مدت زمان کوتاهی منسوخ می شوند. به عنوان مثال در دهه گذشته، حداکثر ظرفیت پنل های موجود در بازار 250 وات بودند اما در بازار حال حاضر، پنل های 540 وات و حتی در بازارهای بین المللی، پنل های با ظرفیت بالاتر هم وجود دارند و پنل های 250 واتی به سختی یافت می شوند.
بنابراین همواره این نکته را مد نظر قرار دهید که پنلی که مورد استفاده قرار می دهید، در بازار پر فروش باشد. بنابراین از آنجا که پنل های بالاتر از 300 وات در بازار کنونی کشور پر متقاضی هستند، استفاده از پنل هایی با این ظرفیت ها پیشنهاد می شود.
در نتیجه در این مثال، بهتر است که از اوور لود پنل ها صرف نظر کنید و از دو عدد پنل 325 واتی استفاده نمایید تا در صورت از دست رفتن یکی از پنل ها، امکان جایگزین کردن آن وجود داشته باشد.
نکته مهم:
دقت داشته باشید که استفاده از پنل های با ظرفیت های متفاوت با یکدیگر، به هیچ عنوان کار درستی نیست و سرمایه شما را به میزان زیادی هدر می دهد. در نتیجه در صورت خرابی یکی از پنل ها، سعی کنید پنلی مشابه با قبلی را به عنوان جایگزین آن نصب کنید.
آیا امکان جدا شدن کامل یک ساختمان از شبکه برقی کشور با استفاده از پنل های خورشیدی وجود دارد؟
یکی از پرتکرار ترین سوالات در ذهن افراد این است که، آیا میشود کل برق ساختمان با استفاده از پنل های خورشیدی شود؟
جدا شدن کامل از شبکه برقی با استفاده از پنل های خورشیدی، علاوه بر اینکه مستلزم نصب پنل های خورشیدی کافی برای پوشش تمام انرژی مصرفی است، به یک سیستم باتری نیز نیاز دارد که به اندازه کافی بزرگ باشد و بتواند برق مصرفی ساختمان پس از غروب خورشید را تأمین کند. سیستم های خورشیدی جدا از شبکه به هیچ وجه به شبکه متصل نیستند، بنابراین این موضوع بسیار مهم است که تعداد و ظرفیت پنل های خورشیدی و همچنین ظرفیت باتری مورد نیاز، به درستی اندازه گیری شده باشند.
به عنوان مثال ممکن است شما محاسباتی را انجام داده باشید و به این نتیجه رسیده باشید که برای تامین برق منزل خود، به یک پنل 200 وات نیاز دارید، اما در شب با مشغول بی برقی مواجه باشید. علت این موضوع آن است که شما در محاسبه توان پنل ها دچار خطا شده اید و یا مقدار باتری های کافی برای تامین انرژی در شب را لحاظ نکرده اید. بنابراین نمی توان این انتظار را داشت که پنل های خورشیدی، در شب نیز به شما برق بدهند. زیرا برق مورد نیاز خانه به طور کلی توسط پنل ها تولید و ذخیره نشده است.
مواردی که ممکن است تعداد پنل های خورشیدی قابل نصب در ساختمان شما را محدود کنند.
گاهی اوقات به دلیل وجود شرایطی خاص، شما قادر به نصب تمام پنل های خورشیدی مورد نیاز خود نخواهید بود. در قسمت زیر، چند عامل محدودکننده که بر تعداد پنل های خورشیدی قابل نصب تأثیر گذار هستند، بیان شده است.
اندازه و نوع طراحی سقف
از آن جا که نمی توان پنل های خورشیدی را در قسمت هایی از سقف که دارای موانعی هستند، مانند دریچه ها، دودکش ها یا نورگیرها، نصب کرد، در نتیجه تعداد پنل های خورشیدی قابل نصب معمولا با محدویت هایی مواجه هستند.
یک سیستم خورشیدی معمولی ۷.۶ کیلوواتی، حدود 31 متر مربع، یعنی حدود ۲۰٪ از فضای یک سقف مسکونی متوسط را پوشش می دهد. اگر محدودیت فضا دارید، از پنل های با راندمان بالا استفاده کنید که می توانند میزان برق بیش تری را در فضای کمتری تولید کنند.
سایه و موانع موجود در محل نصب پنل
در هنگام نصب پنل های خورشیدی، وجود سایه می تواند مانع محسوب شود. هر چند هرس درختان یا بوته ها می تواند به کاهش سایه های موجود بر روی پنل ها کمک کند، اما مدیریت مواردی مانند ساختمان های همسایه است که این کار را دشوارتر می کند. اگر وجود سایه اجتناب ناپذیر باشد، نمی توانید پنل های خورشیدی را در قسمت های خاصی از سقف نصب کنید.
محدودیت های شرکت برق
شرکت برق، صورتحساب متفاوتی را برای مشتریان خورشیدی خود صادر می کند که بر تعداد پنل های خورشیدی قابل نصب نیز تأثیر می گذارد. شرکت های برق معمولا اعتبار کافی برای انرژی خورشیدی اضافی تولید شده توسط پنل ها، در صورتی که مقدار زیادی فراتر از میزان مصرف انرژی ماهانه شما باشد را ارائه نمی دهند، در نتیجه شما باید پنل های کمتری نصب کنید تا از پرداخت هزینه اضافی برای یک سیستم بزرگ تر جلوگیری نمایید.
همچنین ممکن است شرکت برق بر اساس میزان مصرف انرژی، محدودیت هایی را در اندازه سیستم در نظر بگیرد. بنابراین ممکن است که استفاده کنندگان از انرژی خورشیدی، تنها برای صرفه جویی بیش تر در صورتحساب، پنل های خورشیدی کم تری را نصب کنند.
بودجه و هزینه شخصی
پنل های خورشیدی می توانند صرفه جویی قابل توجهی در صورتحساب برق ایجاد کنند، اما قیمت قابل توجهی هم دارند. استفاده از پنل های خورشیدی ممکن است چندین میلیون هزینه داشته باشد؛ بنابراین بسیاری از افراد ممکن است تمایل داشته باشند تعداد پنل های محدود تری را نصب کنند تا با بودجه آن ها هم خوانی بیش تری داشته باشد.
در نتیجه
محاسبه تعداد پنل های خورشیدی مورد نیاز، فرآیندی پیچیده است که به عوامل مختلفی بستگی دارد. بنابراین رعایت نکات و موارد گفته شده در این مقاله به شما کمک می کند که بتوانید میزان انرژی مورد نیاز خود را محاسبه کنید و با توجه به ویژگی های اقلیمی و آب وهوایی و همچنین شرایط محلی نقطه نصب پنل، تعداد پنل های مورد نیاز برای تامین برق ساختمان خود را به درستی محاسبه کنید و سیستم های بهینه ای را طراحی کنید و ضمن صرفه جویی در هزینه ها، میزان بهره وری بالایی هم داشته باشید.
مطلبی که مطالعه کردید، توسط تیم تحریریه دپارتمان برق آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان تهیه شده است. در این دپارتمان، دوره های تخصصی متنوعی در زمینه برق صنعتی و برق ساختمان برگزار می شود؛ از جمله دوره آموزش تعمیرات لپ تاپ، آموزش برق ساختمان، دوره تخصصی آموزش هوشمندسازی ساختمان و سایر دوره های کاربردی که با هدف ورود سریع هنرجویان به بازار کار طراحی شده اند.
برای شروع یادگیری تردید دارید؟جهت دریافت مشاوره رایگان شماره موبایل خود را وارد کنید.
var gform;gform||(document.addEventListener(“gform_main_scripts_loaded”,function(){gform.scriptsLoaded=!0}),window.addEventListener(“DOMContentLoaded”,function(){gform.domLoaded=!0}),gform={domLoaded:!1,scriptsLoaded:!1,initializeOnLoaded:function(o){gform.domLoaded&&gform.scriptsLoaded?o():!gform.domLoaded&&gform.scriptsLoaded?window.addEventListener(“DOMContentLoaded”,o):document.addEventListener(“gform_main_scripts_loaded”,o)},hooks:{action:{},filter:{}},addAction:function(o,n,r,t){gform.addHook(“action”,o,n,r,t)},addFilter:function(o,n,r,t){gform.addHook(“filter”,o,n,r,t)},doAction:function(o){gform.doHook(“action”,o,arguments)},applyFilters:function(o){return gform.doHook(“filter”,o,arguments)},removeAction:function(o,n){gform.removeHook(“action”,o,n)},removeFilter:function(o,n,r){gform.removeHook(“filter”,o,n,r)},addHook:function(o,n,r,t,i){null==gform.hooks[o][n]&&(gform.hooks[o][n]=[]);var e=gform.hooks[o][n];null==i&&(i=n+”_”+e.length),gform.hooks[o][n].push({tag:i,callable:r,priority:t=null==t?10:t})},doHook:function(n,o,r){var t;if(r=Array.prototype.slice.call(r,1),null!=gform.hooks[n][o]&&((o=gform.hooks[n][o]).sort(function(o,n){return o.priority-n.priority}),o.forEach(function(o){“function”!=typeof(t=o.callable)&&(t=window[t]),”action”==n?t.apply(null,r):r[0]=t.apply(null,r)})),”filter”==n)return r[0]},removeHook:function(o,n,t,i){var r;null!=gform.hooks[o][n]&&(r=(r=gform.hooks[o][n]).filter(function(o,n,r){return!!(null!=i&&i!=o.tag||null!=t&&t!=o.priority)}),gform.hooks[o][n]=r)}});
"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد
Hiddenاین فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .gform.initializeOnLoaded( function() {gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(‘#gform_ajax_frame_30’).on(‘load’,function(){var contents = jQuery(this).contents().find(‘*’).html();var is_postback = contents.indexOf(‘GF_AJAX_POSTBACK’) >= 0;if(!is_postback){return;}var form_content = jQuery(this).contents().find(‘#gform_wrapper_30’);var is_confirmation = jQuery(this).contents().find(‘#gform_confirmation_wrapper_30’).length > 0;var is_redirect = contents.indexOf(‘gformRedirect(){‘) >= 0;var is_form = form_content.length > 0 && ! is_redirect && ! is_confirmation;var mt = parseInt(jQuery(‘html’).css(‘margin-top’), 10) + parseInt(jQuery(‘body’).css(‘margin-top’), 10) + 100;if(is_form){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).html(form_content.html());if(form_content.hasClass(‘gform_validation_error’)){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).addClass(‘gform_validation_error’);} else {jQuery(‘#gform_wrapper_30’).removeClass(‘gform_validation_error’);}setTimeout( function() { /* delay the scroll by 50 milliseconds to fix a bug in chrome */ jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gform_wrapper_30’).offset().top – mt); }, 50 );if(window[‘gformInitDatepicker’]) {gformInitDatepicker();}if(window[‘gformInitPriceFields’]) {gformInitPriceFields();}var current_page = jQuery(‘#gform_source_page_number_30’).val();gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(document).trigger(‘gform_page_loaded’, [30, current_page]);window[‘gf_submitting_30’] = false;}else if(!is_redirect){var confirmation_content = jQuery(this).contents().find(‘.GF_AJAX_POSTBACK’).html();if(!confirmation_content){confirmation_content = contents;}jQuery(‘#gform_wrapper_30’).replaceWith(confirmation_content);jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gf_30’).offset().top – mt);jQuery(document).trigger(‘gform_confirmation_loaded’, [30]);window[‘gf_submitting_30’] = false;wp.a11y.speak(jQuery(‘#gform_confirmation_message_30’).text());}else{jQuery(‘#gform_30’).append(contents);if(window[‘gformRedirect’]) {gformRedirect();}}jQuery(document).trigger(“gform_pre_post_render”, [{ formId: “30”, currentPage: “current_page”, abort: function() { this.preventDefault(); } }]); if (event && event.defaultPrevented) { return; } const gformWrapperDiv = document.getElementById( “gform_wrapper_30” ); if ( gformWrapperDiv ) { const visibilitySpan = document.createElement( “span” ); visibilitySpan.id = “gform_visibility_test_30”; gformWrapperDiv.insertAdjacentElement( “afterend”, visibilitySpan ); } const visibilityTestDiv = document.getElementById( “gform_visibility_test_30” ); let postRenderFired = false; function triggerPostRender() { if ( postRenderFired ) { return; } postRenderFired = true; jQuery( document ).trigger( ‘gform_post_render’, [30, current_page] ); gform.utils.trigger( { event: ‘gform/postRender’, native: false, data: { formId: 30, currentPage: current_page } } ); if ( visibilityTestDiv ) { visibilityTestDiv.parentNode.removeChild( visibilityTestDiv ); } } function debounce( func, wait, immediate ) { var timeout; return function() { var context = this, args = arguments; var later = function() { timeout = null; if ( !immediate ) func.apply( context, args ); }; var callNow = immediate && !timeout; clearTimeout( timeout ); timeout = setTimeout( later, wait ); if ( callNow ) func.apply( context, args ); }; } const debouncedTriggerPostRender = debounce( function() { triggerPostRender(); }, 200 ); if ( visibilityTestDiv && visibilityTestDiv.offsetParent === null ) { const observer = new MutationObserver( ( mutations ) => { mutations.forEach( ( mutation ) => { if ( mutation.type === ‘attributes’ && visibilityTestDiv.offsetParent !== null ) { debouncedTriggerPostRender(); observer.disconnect(); } }); }); observer.observe( document.body, { attributes: true, childList: false, subtree: true, attributeFilter: [ ‘style’, ‘class’ ], }); } else { triggerPostRender(); } } );} );
دریافت مشاوره رایگان
نوشته محاسبه توان و تعداد پنل های خورشیدی مورد نیاز یک ساختمان اولین بار در آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان. پدیدار شد.
دیدگاه خود را بنویسید