کرمان موتور یکی از بزرگترین شرکتهای خصوصی در زمینه تولید و مونتاژ خودرو محسوب میشود که میتوان گفت عمده اعتبار و شهرت خود را مدیون محصولات کمپانی چینی جک است. شرکت کرمان موتور ابتدا محصولات جک را با نشان اصلی به بازار ایران میآورد، اما اخیرا لوگوی کی ام سی را روی نمونههای مونتاژی این خودروها نصب میکند و آنها را با نشان داخلی به مشتریان ایرانی تحویل میدهد.
بعد از تجربه نسبتا موفق عرضه سدان جک J5، نوبت به یک محصول کاملا مدرن و جذاب به نام جک J7 یا همان کی ام سی J7 رسید. این خودرو به واسطه برخورداری از طراحی جذاب و توان فنی مناسب، مورد استقبال مشتریان داخلی قرار گرفت و همین نکته سبب شد تا کرمانیها در اثنای داغ بودن تب عرضه خودروهای برقی، نسخه الکتریکی جی ۷ را با نام کی ام سی EJ7 به بازار ایران بیاورند.
البته کی ام سی J7 برقی ابتدا به صورت وارداتی و با نام اصلی جک E50A تحویل رانندگان تاکسی در شهر تهران شد، اما بعد از آن به صورت عمومی در اختیار متقاضیان شخصی قرار میگیرد. در اینجا به مقایسه کی ام سی J7 با کی ام سی EJ7 میپردازیم تا نسبت به تفاوتهای میان این دو ماشین بنزینی و برقی با پلتفرم مشترک اما قوای محرکه متفاوت، بیشتر آشنا شوید.
مشخصات فنی
مهمترین جنبه مقایسه کی ام سی J7 با کی ام سی EJ7 همین بحث مشخصات فنی است که راه این دو خودرو را بهطور کامل از هم سوا میکند.
کی ام سی جی ۷ برای تامین نیروی محرکه خود به یک موتور بنزینی توربوشارژ ۱.۵ لیتری متکی است. این پیشرانه میتواند ۱۷۲ اسب بخار قدرت و ۲۸۰ نیوتن.متر گشتاور را به یک گیربکس اتوماتیک دو کلاچه ۶ سرعته روغنی تحویل دهد. شتاب صفر تا صد کی ام سی J7 تحت شرایط استاندارد ۸.۸ ثانیه طول میکشد اما در تستهای واقعی این رقم تا حوالی ۱۰ ثانیه نیز میرسد.
اما کی ام سی EJ7 برای حرکت احتیاج به یک قطره بنزین هم ندارد و موتور برقی خود را به قدرت ۱۹۰ اسب بخار و ۳۴۰ نیوتون.متر گشتاور به خدمت میگیرد تا شتاب صفر تا ۱۰۰ را در ۷.۶ ثانیه رقم بزند.
بنابراین از نظر شتاب و چابکی اولیه، قطعا کی ام سی J7 برقی به دلیل دارا بودن گشتاور لحظهای فوقالعاده بالا، نسبت به برادر بنزینی خود سریعتر عمل میکند و شتابگیری بهتری ارائه میدهد. اما اصولا خودروهای برقی با وجود آنکه شتاب بالایی دارند، حداکثر سرعت آنها در مقایسه با خودروهای بنزینی پایینتر است. در اینجا نیز کی ام سی EJ7 میتواند نهایتا تا ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت به پیش برود، اما نسخه بنزینی کی ام سی جی ۷ قادر است به مرز ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت و حتی بیشتر از آن نیز دست پیدا کند. البته واضح است که در سرعت ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت، مصرف سوخت بسیار زیاد میشود و کی ام سی j7 بنزینی نیز نمیتواند مدت زمان زیادی با این سرعت به حرکت خود ادامه دهد.
کی ام سی جی ۷ بهصورت ترکیبی چیزی حدود ۶.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر بنزین مصرف میکند و باک بنزین آن ۵۵ لیتر ظرفیت دارد. بنابراین میتواند حدود ۸۵۰ کیلومتر را با یک مرتبه سوختگیری بدون توقف در پمپ بنزین به پیش برود.
در سوی دیگر کی ام سی EJ7 نیز یک باتری به ظرفیت تقریبی ۵۰ کیلووات ساعت دارد و تحت شرایط استاندارد میتواند حدود ۴۰۲ کیلومتر با یک مرتبه شارژ به مسیر خود ادامه دهد.
با وجود آنکه برد حرکتی نسخه برقی با یک مرتبه شارژ باتری پایینتر است، اما شما به راحتی میتوانید ماشین کی ام سی جی ۷ برقی را شب در پارکینگ به برق منزل و شارژر خانگی متصل کنید تا صبح بهطور کامل شارژ شود. اما برای تهیه بنزین باید به پمپ بنزین بروید و هزینه بسیار بالاتری را برای پر کردن باک هزینه کنید. البته فرایند بنزین زدن بسیار بسیار سریعتر از شارژ خانگی است، اما با مراجعه به جایگاههای فست شارژ میتوان خودرو برقی را نهایتا ظرف مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه به میزان زیادی از ظرفیت باتری (۸۰ درصد) شارژ کرد.
همچنین باید بدانید که ماشین کی ام سی EJ7 معادل ۱۶۵۰ کیلوگرم وزن دارد، اما وزن برادر بنزینی این خودرو ۱۴۸۵ کیلوگرم است. نکته دیگر اینکه هنگام سواری، سروصدای چندانی در کابین مدل برقی به گوش نمیرسد و کل گشتاور موتور بهصورت یکنواخت در لحظه قابل انتقال به چرخهای جلو است که شتاب اولیه بسیار مهیجی را نتیجه میدهد. این در حالی است که در خودروهای بنزینی نهایت گشتاور تنها در دور موتورهای خاصی به چرخها منتقل میشود و خبری از انتقال لحظهای گشتاور وجود ندارد.
مشخصات کلی
ابعاد و ظرفیت ها
کی ام سی J7 | کی ام سی EJ7 | |
طول | ۴۷۸۰ میلیمتر | ۴۷۷۰ میلیمتر |
عرض | ۱۸۲۰ میلیمتر | ۱۸۲۰ میلیمتر |
ارتفاع | ۱۴۹۲ میلیمتر | ۱۵۱۰ میلیمتر |
فاصله محورها | ۲۷۷۰ میلیمتر | ۲۷۶۰ میلیمتر |
وزن خالص | ۱۴۸۵ کیلوگرم | ۱۶۵۰ کیلوگرم |
تعداد سرنشین | ۵ نفر | ۵ نفر |
ظرفیت صندوق عقب | ۵۴۰ لیتر | ۵۴۰ لیتر |
حجم مخزن سوخت
ظرفیت باتری |
۵۵ لیتر | ۵۰/۱ کیلووات ساعت |
قطر رینگ | ۱۸ اینچ | ۱۷ اینچ |
طراحی ظاهری
در مورد مقایسه کی ام سی J7 با کی ام سی EJ7 از نظر طراحی ظاهری باید گفت که در نگاه اول شاید تفاوتهای میان این دو برادر خیلی زیاد نباشد، اما اگر کمی دقت کنید متوجه میشوید که کی ام سی جی ۷ بنزینی طراحی کمی مدرنتری ارائه میدهد و بهویژه نمای جلو و عقب آن جذابیت بیشتری را به نمایش میگذارد. دلیل این امر آن است که جک E50a (جی ۷ برقی) روی اتاق اولین نسخه از این محصول جک یعنی مدل قبل از فیس لیفت توسعه پیدا کرده است و جلو پنجره آن نیز حذف شده تا دریچه شارژر در جای آن قرار بگیرد.
اما کی ام سی جی ۷ بنزینی نسخه فیس لیفت مربوط به سال ۲۰۲۱ است و بنابراین چهره مدرن، زیبا و دلچسبتری دارد. بنابراین در مجموع باید گفت که هر دو سدان لیفتبک مورد مقایسه در اینجا، ظاهر نسبتا زیبا و جوانپسند ارائه میدهند، ولی مدل بنزینی به دلیل برخورداری از المانهای مدرنتر بهویژه در نمای روبرو و طراحی هجومیتر این قسمت، میتواند تناسب بیشتری با سلیقه مشتریان ایرانی داشته باشد و خودروی جذابتری از لحاظ طراحی بیرونی به شمار برود.
طراحی داخلی
در مورد مقایسه کی ام سی EJ7 با کی ام سی J7 از لحاظ فضای داخل کابین باید گفت که به دلیل جدیدتر بودن زمان ورود نسخه بنزینی به بازارهای جهانی، طراحی کابین بهویژه نوع قرارگیری نمایشگر مالتی مدیا روی داشبورد، فرم غربیلک فرمان و طرح پنل تعویض دنده روی کنسول میانی، نسبت به فضای داخلی کی ام سی ای J7 برقی مدرنتر به نظر میرسد و جذابیت بیشتری بهویژه برای جوانترها به وجود میآورد.
سطح کیفی متریال بهکاررفته در کابین هر دو خودرو نسبتا مناسب است و دقت مونتاژ بالایی در آنها احساس میشود. میزان فضای داخل کابین تقریبا برابر است و ۵ نفر بزرگسال میتوانند حضوری راحت بدون محدودیت آزاردهنده در صندلیهای این دو سدان چینی را تجربه کنند.
حجم صندوق عقبهای کی ام سی J7 و کی ام سی EJ7 برابر هم استت و معادل ۵۴۰ لیتر ظرفیت دارد. بنابراین فضای نسبتا زیادی در زیر درب صندوق و شیشه عقب این محصولات کرمان موتور یافت میشود که میتواند دغدغههای مسافرتی یک خانواده ۵ نفره را تا حد زیادی برطرف کند.
آپشن ها و امکانات
با توجه به آنکه ابتدا قرار بود KMC EJ7 بهصورت تاکسی در بازار ایران عرضه شود، بنابراین تاکنون میزان آپشنها و امکانات این خودروی برقی خیلی دلچسب نیست و هنوز بهطور دقیق مشخص نشده است که آیا نمونههای فول آپشن آن نیز به بازار کشور راه پیدا میکنند یا خیر.
به هر حال با در نظر گرفتن امکانات نسخه فعلی جک جی ۷ برقی باید گفت که این خودرو نسبت به برادر بنزینی خود امکانات کمتری ارائه میدهد و از این جهت نسبت به کی ام سی جی ۷ بنزینی ضعف دارد. بر این اساس مهمترین امکانات کی ام سی جی ۷ الکتریکی به شرح زیر است:
دو کیسه هوا، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، سنسور نور و باران، سنسور پارک عقب و دوربین دنده عقب، کروز کنترل، کلاستر دیجیتال، تودوزی داخلی چرم و پارچه، تهویه اتوماتیک، پاکسازی هوای کابین، چراغهای LED، ترمز پارک برقی و اتوهلد، نمایشگر لمسی مالتی مدیا، استارت دکمهای و سیستم بازیافت انرژی خودکار.
اما در مورد امکانات کی ام سی J7 بنزینی میتوان به موارد بسیار متنوعتر اشاره کرد که مهمترین آنها عبارتند از:
شش ایربگ ۱۰ نقطهای شامل جلو و جانبی و پردهای، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، کنترل پایداری، کنترل کشش، ترمز اضطراری، دوربین ۳۶۰ و عقب، ترمز پارک برقی و اتوهلد، حسگر پارک عقب، سنسور نور، حسگر باران، سیستم پایش فشار باد تایرها، در برقی صندوق، فرمان برقی، نمایشگر لمسی سیستم مالتی مدیا ۱۰.۴ اینچی، صفحه کیلومترشمار دیجیتال، سقف پانوراما، لامپهای LED چراغها، استارت دکمهای، گرمکن آینههای بغل، فرمان طرح دیکات، گرمکن صندلی راننده، محفظه کول باکس، شیفتر دنده پشت فرمان، حالتهای رانندگی مختلف، تهویه اتوماتیک مجهز به سیستم تصفیه هوای داخل کابین، سیستم کروز کنترل و….
بنابراین واضح است که کی ام سی جی ۷ بنزینی در بحث امکانات و آپشنهای رفاهی ایمنی نسبت به نسخه برقی برتری محسوسی دارد.
خرید کی ام سی J7 یا کی ام سی EJ7
جدای از ویژگیهای متفاوت این دو برادر چینی نسبت به یکدیگر، باید اول به این سوال جواب دهید که آیا میخواهید ماشین برقی بخرید یا همچنان روی خودروهای بنزینی تمرکز دارید؟ گرانی احتمالی بنزین، مصرف سوخت تقریبا بالای خودروهای مونتاژی و داخلی، حساسیت موتورهای توربوشارژ به کیفیت بنزین داخلی، دردسرهای نگهداری از سامانه توربوشارژ، خرابیهای متعدد سیستم گیربکس بعضی خودروهای چینی و…، بخشی از نکات منفی خرید ماشین بنزینی نسبت به مدل مشابه برقی است.
اما خودروهای برقی هم هنوز در بازار ایران جا نیفتادهاند، زیرساخت استفاده از آنها وجود ندارد، جایگاههای شارژ هنوز توسعه پیدا نکرده و قیمت باتری این خودروها در هنگام تعویض یعنی حداقل ۷ الی ۸ سال بعد از استفاده، نسبتا بالاست و اگر تا آن زمان فکری به حال قیمت باتری خودروهای برقی نشود، قطعا هزینه زیادی روی دوش مالک میگذارد. اما سیستم موتور خودروهای برقی معمولا به این زودیها خراب نمیشود و در صورت برخورداری از کیفیت مناسب، میتواند تا سالیان دراز روی خودرو انجام وظیفه کند.
جدای از مباحث عمومی اختلاف خودرو برقی و بنزینی که به آن اشاره کردیم، کی ام سی جی ۷ بنزینی طراحی ظاهری زیباتر، فضای داخلی لوکستر، امکانات متنوعتر و حداکثر سرعت بیشتری به شما ارائه میدهد. در سوی دیگر کی ام سی ای جی ۷ شتاب اولیه بیشتری در اختیار میگذارد، سروصدای ورودی به کابین آن تقریبا ناچیز است و از لحاظ سرویس و نگهداری نیز نسبت به نسخه بنزینی نیاز به عملیات خاصی ندارد؛ به جز اینکه مالک باید حواسش به سیستم خنککننده و مایع داخل آن باشد.
بنابراین انتخاب بین این دو خودرو به نیازها و اولویتهای مشتری بستگی دارد که میتوان با در نظر گرفتن موارد فوق، گزینه مناسب را در نهایت خریداری کرد.
نویسنده: حسین باباپور
نوشته مقایسه کی ام سی J7 و کی ام سی EJ7 اولین بار در فروشگاه قطعات یدکی خودرو / آسان وی. پدیدار شد.
دیدگاه خود را بنویسید