اقدامات لازم برای نجات گوشی های آبخورده شاید در نگاه اول سخت و کاری غیر ممکن بیاید اما با توجه به هزینه های زیادی که خریدن گوشی جدید دارد، اقداماتی که باعث کمترین خسارت به گوشی می شود را اگر انجام دهید، خسارت وارده به موبایل آبخورده را به کمترین حد خواهید رساند.
تلفن های همراه جدیدتر دارای ویژگی ضد آب هستند. مثل مدل های جدید آیفون، سامسونگ و … حفاظت از نفوذ میزان آب و مقاومت تلفن همراه در برابر آب با شماره و IP اندازه گیری می شود، اگر IP مثل IP67 یا IP68 باشد، هر چه عدد جلوی آن بزرگتر باششد، مقاومت در برابر آب نیز بیشتر خواهد بود.
تلفن های همراه دارای استاندارد IP67 می توانند به مدت 30 دقیقه بدون اینکه آب به داخل آن نفوذ کنند، در عمق یک متری آب غوطه ور شوند و تلفن های IP68 می توانند به مدت 30 دقیقه بدون اینکه آب به داخل آن نفوذ کنند، در عمق 1.5 متری آب غوطه ور شوند. با این حال، اگر گوشی شما ضدآب نیست و در آب افتاد، در ادامه همه نکات لازم را جهت نجات گوشی های آبخورده بیان خواهیم کرد. پس تا آخر مقاله با ما همراه باشید.
فیلم معرفی روشهای نجات گوشی آب خورده
اگر داخل گوشی اب رفت چیکار کنیم؟
- گوشی را بلافاصله از آب خارج کرده و آن را خاموش کنید
- باتری را از گوشی خارج کنید
- سیم کارت را از گوشی آبخورده خارج کنید
- با دستمال کاغذی های حوله ای یا پارچه نرم گوشی آب خورده را خشک کنید
- تخلیه آب باقی مانده در نقاط مختلف گوشی به وسیله وکیوم کردن با وسیله ای مثل جارور برقی
- خشک کردن قسمت های مختلف گوشی با کمک سشوار، نور خورشید و …
- تلفن همراه آبخورده خود را روی مواد جاذب رطوبت بگذارید
- گوشی خود را تست کنید
- گارانتی گوشی آبخورده را بررسی کرده و دنبال تعمیرکار گوشی باشید
گوشی را بلافاصله از آب خارج کرده و آن را خاموش کنید
اگر تلفن همراه خود را به طور تصادفی در سینک، توالت، استخر و … انداختید یا افتاد، در اولین فرصت تلفن همراه را از آب خارج کرده پورت های هندزفری، شارژ، قاب و… تلفن همراه را خارج کنید، چرا که این نواحی در کوتاه ترین زمان ممکن تحت تاثیر و صدمه قرار دارند. بعد بلافاصله آن را خاموش کنید.
باتری را از گوشی خارج کنید
به محض اینکه گوشی آبخورده را از آب خارج کردید، با تعدادی دستمال کاغذی حوله ای یا پارچه نرم را روی آن قرار دهید و خشک کنید، باتری گوشی را خارج کنید.
یکی از حیاتی ترین مراحل برای نجات تلفن همراه آبخورده همین مرحله است. چرا که مدارهای الکترونیکی متعددی در داخل گوشی و پشت آن وجود دارند که برای سالم ماندن یا کمتر خسارت دیدن گوشی بسیار مهم هستند.
اگر نحوه خارج کردن باتری را هم نمی دانید، باید به دفترچه آن مراجعه کنید و در این حین زمان را از دست خواهید داد. البته در بعضی گوشی ها نیز نمی توان باتری را خارج کرد که مراحل بعدی را باید با دقت انجام دهید.
سیم کارت را از گوشی آبخورده خارج کنید
با توجه به نوع شغلی که دارید و احتمالا شماره تلفن های ارزشمندی در گوشی خود برای ارتباط با آن ها دارید و روی سیم کارت خود ذخیره کرده اید، سیم کارت را خارج کنید و آن را کامل خشک کنید.
در این مرحله میزان تماس آب با گوشی را بررسی کنید ببینید که خودتان می توانید مراحل بعدی را انجام دهید یا باید گوشی خود را به تعمیرکار موبایل در کمترین زمان نشان دهید. این موارد عبارتند از:
- اگر آب زیادی وجود داشت، مثل افتادن در توالت یا به طور کامل در آب غوطه ور بود و…، بهترین حالت برای نجات گوشی، نشان دادن آن به یک متخصص است که بقیه مراحل را به صورت تخصصی و حرفه ای جدا کرده و آن را تمیز می کند. هر چه بیشتر منتظر بمانید احتمال تعمیر آن کمتر خواهد شد. حتی اگر روشن کنید و گوشی نیز کار کند، در مدت کوتاهی و در چند روز با توجه به این که آب داخل آن خشک نشده است خراب و خاموش خواهد شد.
- اگر آب زیادی وجود نداشت و مثلا در یک گودال آب افتاده بود و کاملا غوطه ور نشده بود و به صورت واضح و مشخص مایعی به داخل گوشی نفوذ نکرده بود، مراحل زیر را ادامه دهید.
با دستمال کاغذی های حوله ای یا پارچه نرم گوشی آب خورده را خشک کنید
در صورتی که حتی یک قطره آب یا رطوبت داخل گوشی باقی بماند، میتواند به مرور زمان گوشی شما را از بین ببرد و منجر به فرسایش مدارهای الکترونیکی تلفن همراه شود.
از افتادن و تکان دادن یا حرکت بی دلیل تلفن همراه خودداری کنید، چرا که امکان حرکت آب در داخل آن وجود دارد.
با استفاده از حوله یا دستمال کاغذی به آرامی پاک کرده و سعی نکنید دستمال کاغذی یا پارچه نرم را در شکاف ها و قسمت های مختلف تلفن همراه خود به زور وارد کنید. تا آنجا که ممکن است آب باقیمانده را با دستمال خشک و خارج کنید.
تخلیه آب باقی مانده در نقاط مختلف گوشی به وسیله وکیوم کردن با وسیله ای مثل جارور برقی
برای تخلیه کامل آب یا هر مایعی از قسمت های داخلی مختلف تلفن همراه خود، باید از وسیله ای مثل جاروبرقی برای مکش آب های باقی مانده استفاده کنید تا در کمترین زمان ممکن آب از گوشی های آبخورده پاک شود.
این سریعترین روشی است که بعد از خشک کردن با دستمال یا حوله می توانید تلفن را خشک کنید.
در حین استفاده از وسایل برقی جهت وکیوم کردن آب ها نیز باید مراقب باشید تا بیش از حد نزدیک تلفن همراه خود نگه ندارید، زیرا می تواند از طریق اصطکاک باعث تولید الکتریسیته شده و بیشتر به گوشی آسیب وارد کنند.
خشک کردن قسمت های مختلف گوشی با کمک سشوار، نور خورشید و …
خشک کردن قسمت های مختلف گوشی با کمک سشوار، نور خورشید و … مرحله بعدی است که باید با دقت انجام شود تا نم و رطوبت موجود از قطعاتی مثل جک هدفون، حافظه جانبی گوشی و … پاک شود.
در این مرحله نیز حرارت سشوار را طوری تنظیم کنید که ملایم باشد و بیشتر به قسمت های سخت افزار گوشی آسیبی نرسد.
همچنین گذاشتن گوشی به مدت زمان طولانی زیر خورشید نیز برای آن ضرر دارد و باید 15 الی 20 دقیقه متناسب با نور خورشید آن منطقه این کار را انجام دهید.
تلفن همراه آبخورده خود را روی مواد جاذب رطوبت بگذارید
تلفن همراه آبخورده خود را روی مواد جاذب رطوبت مثل سیلیکاژل و برنج بگذارید تا آب و رطوبت آن گرفته شود. درست است که برنج از قدیم به عنوان رطوبت گیر شناخته شده و استفاده می شود، ولی با توجه به این که برنج شاید دارای گرد برنج، گرد و خاک و … باشد و بیشتر به قطعات الکترونیکی گوشی آسیب وارد کند، بهترین روش استفاده از رطوبت گیر سیلیکاژل و… است که برای این کار می باشند.
گوشی خود را از جمله باتری را در کیسه ای پر از سیلیکاژل قرار داده و به مدت 12 تا 72 ساعت در دمای اتاق بگذارید. پس از از بین رفتن علائم رطوبت گوشی را روشن کنید. اگر کار نکرد، آن را به مدت 5 ساعت دیگر در کیسه سیلیکاژل قرار دهید.
گوشی خود را تست کنید
پس از اینکه تمام تلاش خود را برای خشک کردن انجام دادید، بررسی کنید که تلفن همراه بدون لک و خشک شده باشد.
پورت ها و محفظه های روی گوشی را از نظر رطوبت بررسی کرده و از هرگونه آلودگی پاک کنید.
گوشی را روشن کنید و به دنبال صداهای عجیب و غریب و اضافی از گوشی خود باشید که اگر بیاید قسمتی از گوشی خراب شده است.
اگر تلفن همراه کلا روشن نمی شود امکان دارد باتری آن خراب شده است. شارژر را به گوشی خود وصل کنید و مدتی را اجازه دهید تا گوشی شارژ شده و دوباره امتحان کنید.
گارانتی گوشی آبخورده را بررسی کرده و دنبال تعمیرکار گوشی باشید
درست است که اکثرا برای گوشی که در آب افتاده شاید خیلی از تولیدکنندگان گوشی موبایل گارانتی نداشته باشند، اما ممکن است یکی از قطعات گوشی که خراب شده است، شامل گارانتی شود و بتوان از آن استفاده کرد. پس با نمایندگی که گوشی را تهیه کرده اید تماس بگیرید تا اطلاعاتی در مورد تعمیر تلفن همراه خود دریافت کنید.
ضمنا هر چه بیشتر منتظر بمانید آسیب بیشتری به گوشی وارد می شود. اگر با وجود انجام تمام مراحل ذکر شده در بالا نتوانستید تلفن همراه خود را مجددا روشن کنید، باید سریعا به تعمیرکار و نمایندگی های مجاز برای تعمیر گوشی های آبخورده خود مراجعه کنید تا احتمال آسیب بیشتر به حداقل برسد.
جهت دریافت مشاوره رایگان شماره موبایل خود را وارد کنید.
"*" indicates required fields
gform.initializeOnLoaded( function() {gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(‘#gform_ajax_frame_30’).on(‘load’,function(){var contents = jQuery(this).contents().find(‘*’).html();var is_postback = contents.indexOf(‘GF_AJAX_POSTBACK’) >= 0;if(!is_postback){return;}var form_content = jQuery(this).contents().find(‘#gform_wrapper_30’);var is_confirmation = jQuery(this).contents().find(‘#gform_confirmation_wrapper_30’).length > 0;var is_redirect = contents.indexOf(‘gformRedirect(){‘) >= 0;var is_form = form_content.length > 0 && ! is_redirect && ! is_confirmation;var mt = parseInt(jQuery(‘html’).css(‘margin-top’), 10) + parseInt(jQuery(‘body’).css(‘margin-top’), 10) + 100;if(is_form){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).html(form_content.html());if(form_content.hasClass(‘gform_validation_error’)){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).addClass(‘gform_validation_error’);} else {jQuery(‘#gform_wrapper_30’).removeClass(‘gform_validation_error’);}setTimeout( function() { /* delay the scroll by 50 milliseconds to fix a bug in chrome */ jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gform_wrapper_30’).offset().top – mt); }, 50 );if(window[‘gformInitDatepicker’]) {gformInitDatepicker();}if(window[‘gformInitPriceFields’]) {gformInitPriceFields();}var current_page = jQuery(‘#gform_source_page_number_30’).val();gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(document).trigger(‘gform_page_loaded’, [30, current_page]);window[‘gf_submitting_30’] = false;}else if(!is_redirect){var confirmation_content = jQuery(this).contents().find(‘.GF_AJAX_POSTBACK’).html();if(!confirmation_content){confirmation_content = contents;}setTimeout(function(){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).replaceWith(confirmation_content);jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gf_30’).offset().top – mt);jQuery(document).trigger(‘gform_confirmation_loaded’, [30]);window[‘gf_submitting_30’] = false;wp.a11y.speak(jQuery(‘#gform_confirmation_message_30’).text());}, 50);}else{jQuery(‘#gform_30’).append(contents);if(window[‘gformRedirect’]) {gformRedirect();}}jQuery(document).trigger(‘gform_post_render’, [30, current_page]);} );} );
مقاله “ نجات و تعمیر گوشی های آب خورده” حاصل تلاش تیم تحریریه دپارتمان برق فن آموزان بود آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله تعمیرات موبایل، آموزش تعمیرات لپ تاپ، آموزش plc، آموزش تعمیرات بردهای الکترونیکی و … با ارائه مدرک فنی حرفه ای می باشد. برای مشاهده عناوین بیش از هشتاد دوره آموزشی به صفحه اصلی سایت مراجعه نمایید.
نوشته نجات و تعمیر گوشی های آب خورده اولین بار در آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان. پدیدار شد.
دیدگاه خود را بنویسید