
یکی از رایج ترین مشکلات گوشی های هوشمند، آسیب دیدگی تاچ و ال سی دی گوشی می باشد؛ بنابراین، یادگیری اصولی نحوه تعویض تاچ و ال سی دی گوشی بسیار حائز اهمیت است. این مقاله به صورت جامع و مرحله به مرحله، روش تعویض تاچ و ال سی دی انواع مختلف گوشی های تلفن همراه را به شما آموزش می دهد.
در این مقاله ضمن معرفی ابزار مورد نیاز برای باز و بست ال سی دی موبایل، مراحل باز و بست ال سی دی موبایل به صورت جامع و تصویری آورده شده است. تمامی مباحث مربوط به تعمیرات سخت افزار و نرم افزار گوشی های اندروید در دوره آموزش تعمیرات موبایل در آموزشگاه فن آموزان بصورت عملی و 100% تضمینی در کارگاه مجهز آموزش داده می شود. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
اگر به شغل تعمیرات موبایل علاقه دارید، آموزشگاه فن آموزان دوره آموزش تعمیرات موبایل را در کارگاه عملی و با ارائه مدرک فنی حرفه ای برگزار می کند. این دوره بصورت مجزا و ویژه بازار کار در کوتاه مدت ارائه می شود. برای مشاهده سرفصل های کامل این دوره روی تصویر کلیک کنید و یا با آموزشگاه تماس بگیرید.
ویدیو آموزش تعویض تاچ و ال سی دی موبایل
انواع مختلف صفحه نمایش گوشی
به طور کلی، انواع مختلف ال سی دی به دو دسته AMOLED و TFT (ترانزیستور لایه نازک) تقسیم بندی می شوند و شما باید پس از بررسی مشخصات فنی گوشی آسیب دیده و اطلاع از نوع آن، ال سی دی متناسب با مدل گوشی آسیب دیده را تهیه نمایید.
ابزار مورد نیاز برای باز و بست ال سی دی موبایل
- پیچ گوشتی
- هیتر حرارتی
- پنس و پین باز کننده
- چسب ضد آب
- تینر
پیچ گوشتی
پیچ گوشتی یکی از مهم ترین ابزار در تعمیر و به خصوص باز و بست ال سی دی موبایل است. هر مدل موبایل از پیچ هایی با اندازه های مختلف استفاده می کنند که استفاده از پیچ گوشتی های متناسب با سایز آن ها ضروری می باشد.
هیتر حرارتی
هیتر از اصلی ترین تجهیزات مورد نیاز برای برداشتن قطعات یا گرما دادن به اطراف قاب موبایل می باشد. هیتر ها در انواع مختلف و سری های قابل تعویض در بازار وجود دارند. کارکرد این روش به صورت اعمال هوای گرم در دما های متفاوت برای جدا کردن و باز نمودن قطعات مختلف گوشی است.
پنس و پین باز کننده
پنس ها با ظاهری شبیه موچین برای جا به جا کردن قطعات از روی برد الکترونیکی به دو صورت سر کج و سر صاف وجود دارند. پنس ها در برند ها و انواع مختلفی در بازار یافت می شوند.
چسب ضد آب
چسب ضد آب از ابزار مورد نیاز برای باز و یست ال سی دی موبایل بوده که برای چسبندن درب پشت گوشی، قطعات متفاوت و ال سی دی موبایل مورد استفاده قرار می گیرد. از انواع مختلف چسب ضد آب می توان به چسب های ضد آب قطره ای و دو طرفه اشاره کرد.
تینر
برای شل کردن چسب گوشی حین باز کردن استفاده میشود.
روش باز کردن تاچ و ال سی دی در انواع مختلف گوشی های تلفن همراه
به منظور باز کردن در پشت گوشی های تلفن همراه، ابتدا روش باز کردن آن را بررسی نمایید. بعضی از مدل های گوشی، دارای در پشت چسبی هستند که به منظور باز کردن آن، گرما دادن به پشت گوشی نیاز است. وسیله مورد نیاز برای انجام این کار سپراتور می باشد. درجه حرارت استاندارد این دستگاه 80 الی 90 درجه سانتیگراد می باشد.
مرحله اول : ابتدا سپراتور را روشن نموده و پس از رسیدن دستگاه به دمای ذکر شده، گوشی موبایل را پنج دقیقه بر روی دستگاه قرار دهید.
مرحله دوم : در ادامه، شما به تینر 10 هزار، یک عدد پیک پلاستیکی و پوسته گلس گوشی نیاز دارید. پس از گذشت 5 دقیقه، پیک را بین شاسی و در پشت گوشی وارد نمایید.
نکته مهم: استفاده از تینر و عدم وارد نمودن فشار در حین کار
در حین انجام این کار دقت نمایید که بیش از اندازه به پیک فشار وارد نکنید؛ زیرا فشار بیش از حد می تواند باعث از بین رفتن رنگ قاب پشتی گوشی شود. بعد از اینکه پیک را وارد نمودید، اکنون از تینر برای حل کردن راحت تر چسب های پشت گوشی کمک بگیرید.
قسمت هایی که دارای استحکام بیش تری هستند را حتما با استفاده از تینر نرم نموده و پس از شل شدن چسب ها به آرامی جدا کنید؛ همچنین مراقب آسیب نرسیدن به رنگ پشت گوشی باشید. بعد از باز شدن کامل در پشت گوشی، اکنون به همه قطعات داخلی گوشی دسترسی وجود دارد و نیاز است که تمامی پیچ های قابل مشاهده در پشت گوشی باز شوند.
نکته مهم: محل قرارگیری پیچ های گوشی را به خاطر داشته باشید.
در گوشی های برند شیائومی، سایز پیچ های به کار رفته از یکدیگر متمایز هستند. بنابراین، حتما پیچ های باز شده را در جای مشخصی قرار دهید و محل قرار گیری آن ها را بخاطر داشته باشید؛ زیرا اشتباه بستن پیچ ها در پایان کار می تواند آسیب های جبران ناپذیری را به برد گوشی وارد نماید. به عنوان مثال، در گوشی شیائومی مدل MI 10 T PRO این پیچ ها کوتاه و بلند هستند و تجربه نداشتن در این زمینه و جا نمایی اشتباه آن ها، ضررهای هنگفتی را به بار می آورد.
مرحله سوم : در ادامه کار، شیلد دوربین را با احتیاط جدا نمایید. پس از جداسازی، در قسمت زیرین آن یک سری پیچ های دیگر قابل مشاهده هستند که سایز آن ها نیز می توانند از یکدیگر متفاوت باشند.
پس از جداسازی خشاب سیم کارت، با استفاده از ناخن یا پیک، شاسی اصلی دستگاه را از قسمت قرارگیری سیم کارت که ضخامت کم تری دارد باز نمایید.
مرحله چهارم : از آن جا که باتری گوشی، ولتاژ را وارد برد دستگاه می نماید و تماس آن با دست یا شیء آهنی باعث بروز اتصالی می شود، خارج نمودن آن ضروری است. در صورتی که باتری گوشی تا کنون تعویض نشده است، جداسازی آن نیز به گرما نیاز دارد؛ بنابراین مجدد از سپراتور کمک گرفته و سپس با کمک دو برگه موجود در کناره های باتری، آن را خارج می کنیم.
مرحله پنجم : اکنون نوبت به جدا سازی تاچ و ال سی دی می رسد؛ اما قبل از هر گونه اقدامی، فلت گوشی را به منظور جلوگیری از پاره شدن آن جدا می نماییم.
سپس قسمت ال سی دی گوشی را بر روی دستگاه سپراتور قرار داده و بعد از گذشت 5 دقیقه ال سی دی را از فریم جدا می کنیم.
نکته مهم: برای جداسازی صفحه نمایش های TFT به هیچ عنوان از تینر استفاده نکنید.
صفحه نمایش های از نوع TFT، بسیار به تینر حساس هستند و به منظور جداسازی آن ها از تینر استفاده نمی شود. می توان با وارد نمودن پیک به صورت زاویه دار در قسمت درز بین فریم و ال سی دی دی، آن را به راحتی جدا کرد. نکته حائز اهمیت دیگر این است که هیچ جسم خارجی را نباید در محل قرارگیری فلت وارد نمود.
همانطور که در تصویر زیر قابل مشاهده است، در اغلب گوشی های سامسونگ، به خصوص گوشی های A24 و A34 و مدل های بالاتر از آن ها، یک فریم کلی وجود ندارد؛ بلکه یک فریم روی ال سی دی موجود بوده و برد های بالا و پایین گوشی با دو شیلد مجزا پوشانده شده اند. همچنین پیچ های به کار رفته در گوشی های سامسونگ عموما یکدست بوده و نگرانی از بابت اشتباه جا زدن پیچ ها وجود ندارد.
نصب تاچ و ال سی جدید بر روی گوشی
مرحله ششم : پس از جداسازی کامل ال سی دی آسیب دیده، به منظور جلوگیری از پخش رنگ یا بروز ترک و شکستگی در ال سی دی جدید، ابتدا تمامی چسب های به جا مانده روی فریم دستگاه، اعم از شرکتی یا تعویضی را کاملا تمیز نموده و سپس قسمت گوشه های داخلی فریم را چسب می زنیم. توجه نمایید که برای جلوگیری از کثیف شدن لنز دوربین و بروز مشکل در هنگام مکالمات، محل قرارگیری سنسور، دوربین و توری کپسولی چسب زده نشود.
بررسی عملکرد صحیح تاچ و ال سی دی در حال نصب
در آخر و پیش از بستن دستگاه، خروجی ال سی دی را بررسی نموده و در صورت کارکرد درست آن، بدون وارد کردن فشار، ال سی دی را روی قسمت فریم تنظیم نموده و بعد از جا زدن فلت و باتری، کلیه مراحل باز کردن را به صورت معکوس انجام داده و بعد از بستن تمامی پیچ ها، چهار گوشه فریم را به طور کامل چسب می زنیم.
نکته قابل توجه این است که در اغلب گوشی های سامسونگ، کابل آنتن مسی شکلی در قسمت پایین گوشی قرار گرفته است که باید از چسب زدن این قسمت اکیدا خودداری شود.
پس از چسب زدن و بستن در پشتی، حتما آن را با استفاده از چسب نواری فیکس نموده و تا گذشت 4 الی 5 ساعت از باز کردن آن خودداری نمایید.
در نهایت تست نهایی دستگاه را انجام دهید؛ در صورت عملکرد صحیح آن، تمامی مراحل تعویض ال سی دی به صورت کامل و درست انجام شده است و کار تعویض تاچ و ال سی دی با موفقیت به پایان رسیده است.
مقاله “ نحوه تعویض ال سی دی و تاچ گوشی موبایل ” حاصل تلاش تیم تحریریه دپارتمان برق فن آموزان بود آموزشگاه فن آموزان برگزار کننده دوره های آموزشی از جمله تعمیرات موبایل ، آموزش plc ، آموزش برق ساختمان ، آموزش برق صنعتی ، آموزش رباتیک و … با ارائه مدرک فنی حرفه ای می باشد. برای مشاهده عناوین بیش از 200 دوره آموزشی به صفحه اصلی سایت مراجعه نمایید.
نوشته نحوه تعویض ال سی دی و تاچ گوشی موبایل + ویدیو اولین بار در آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان. پدیدار شد.
دیدگاه خود را بنویسید