
در این نوشته به آموزش نصب ضبط و باند خودرو روی خودروهای مالتی پلکس می پردازیم. ماکت مورد بررسی در این محتوا مربوط به خودروی پژو 206 است. شاید در نگاه اول، دیدن حجم زیادی سیم کشی باعث سردرگمی شما شود، اما این حجم از سیم کشی ها در تمامی خودروها وجود دارد. هر چند شاید این سیم ها از دید ما مخفی باشند، اما عملکرد درست ماشین به عملکرد صحیح تمامی این سیم ها در کنار یکدیگر وابسته است.
فیلم نحوه نصب سیستم های صوتی در ماشین های مالتی پلکس
زمانی که شما می خواهید یک سیستم صوتی بر روی یک ماشین نصب کنید، باید حتما به نوع آن ماشین توجه داشته باشید و نکات ایمنی مربوط به آن ماشین را رعایت نمایید.
اگرچه ما برای نصب سیستم های صوتی، به میزان زیادی با برق ماشین سروکار نداریم، اما باید دقت داشته باشید ماشین هایی که دارای سیستم مالتی پلکس هستند، از نظر برقی بسیار حساس تر هستند. برقی که برای نصب سیستم صوتی نیاز است شامل برق دائم، برق با سوییچ و برق چراغ های ماشین است.
پس اگر بتوانیم این برق ها را در ماشین مالتی پلکس پیدا کنیم، دیگر این ماشین با سایر ماشین ها تفاوتی نخواهد داشت. در ماشین 206، سوکت هایی که مربوط به برق سیستم صوتی هستند شامل این سوکت ها هستند:
یکی از این سیم ها مربوط به باندهای ماشین، یکی برق های ماشین و دیگری مربوط به ارتباط یافتن با شبکه است؛ یعنی به این صورت که اگر سیستم صوتی این ماشین به صورت فابریک قرار گیرد، دارای این توانایی است که با کل مجموعه مالتی پلکس شما به صورت درست کار کند.
شما اگر بتوانید سیستم مربوط به آن را به درستی در پیکره بندی شبکه های مالتی پلکس که مربوط به برق خودرو است تنظیم کنید، می توانید از این امکان بهره مند شوید که با افزایش سرعت، ولوم ضبط شما افزایش پیدا کرده و با کاهش سرعت هم کاهش پیدا کند و یا اگر سیستم بلوتوث بر روی آن نصب باشد، به محض برقراری تماس تلفنی سیستم صوتی به حالت خاموش یا بی صدا دربیاید.
نصب سیستم صوتی ماشین 206
زمانی که شما می خواهید ضبط یک 206 را نصب کنید، ابتدا باید فریم مربوط به ضبط را جدا کنید. مطابق با تصویر، این فریم دارای 4 عدد خار است. 2 عدد خار در پایین فریم و 2 عدد دیگری در قسمت وسط و کنارهای فریم قرار گرفته است.
همچنین 2 عدد پیچ در قسمت بالای فریم قرار دارد و زمانی که قاب یا درپوش بالای فریم را دربیاوریم، پیچ ها قابل مشاهده هستند. بعد از جدا کردن پیچ ها، کل فریم به سادگی آزاد می شود.
پیدا کردن سیستم برق ماشین
در آوردن ضبط 206 هم مانند سایر ماشین های دیگر است. به این صورت که برای نصب پنل فلزی، دو عدد خار در کناره آن قرار گرفته است که تسلط داشتن بر مراحل نصب آن، نیازمند تجربه و تکرار مداوم است تا بتوانید با حداقل تکان و ضربه، ضبط را در جای خود قرار دهید و به صورت محکم و درست آن را نصب کنید.
در زمینه برق خودرو، چیزی که بسیار دارای اهمیت است پیدا کردن درست برق ها است. برای این منظور سوییچ ماشین را می بندیم. ابتدا باید برق دائم خودرو را پیدا کنیم. پس سوکت ها را بررسی می کنیم تا برق دائم را پیدا کنیم. برق دائم وظیفه نگهداری از حافظه ی ضبط ماشین را برعهده دارد.
پیدا کردن برق ACC
پس از پیدا کردن برق دائم، یک پله سوییچ را باز می کنیم و به دنبال برق ACCمی گردیم.
نکته بسیار مهم: بعضی از خودروها دو برق دائم دارند.
از آن جایی که بعضی از ماشین ها دارای دو برق دائم هستند، حتما زمانی که در حال تست هستید استارت بزنید و چک کنید که در لحظه استارت، این برق خاموش شود. اگر چراغ مربوط به این برق خاموش شد این برق، برق ACC بوده اما در غیر این صورت برق دائم خودرو است. در واقع این دو برق، برق های اصلی مورد نیاز نصب ضبط بر روی ماشین هستند.
شروع یادگیری : آموزش کارشناسی خودرو
برق مربوط به چراغ های خودرو
در این ماکت، به دلیل اینکه ماشین باز است، برقی که قرار است برای چراغ ها ارسال شود وجود ندارد اما می توان گفت اگر ماشین مورد نظر سالم باشد، باید انتظار داشت سیم نارنجی قرار گرفته در پشت ضبط مربوط به چراغ های ماشین باشد.
در ماشین هایی مثل پژو 405، پارس و یا سمند، این دست از مشکلات وجود ندارد اما در مورد 206 باید حتما دقت داشته باشید که این سیستم ها بعد از گذشت پنج تا ده دقیقه از خاموش کردن ماشین و بستن سوییچ به خواب می روند. در واقع پس از گذشت این مدت، زمانی که صفحه نمایش ماشین خاموش شود و وارد حالت اکومود شود، تمامی برق های ماشین حتی برق ACC قطع می شوند.
اگر برای مشتری شما این سوال پیش بیاید که چرا برق این ماشین هم مانند سایر ماشین ها با خاموش کردن قطع نمی شود باید گفت که برق این ماشین فقط با گذشت مدت زمان گفته شده و یا بلافاصله پس از قفل کردن درب های ماشین قطع می شود و در نتیجه پس از این زمان، سیستم های صوتی از مدار خارج شده، ماشین وارد حالت اکومد شده و ضبط ماشین به طور قطعی خاموش می شود.
اصول سیم کشی ماشین های مالتی پلکس
اصول سیم کشی این نوع از ماشین ها با سایر ماشین ها یکی است. به عنوان مثال اگر قرار باشد برای آمپلی فایر ماشین سیم RCA به عقب ماشین بکشید، باید این کار را از نزدیک ترین جا و دور از برق اصلی که برای آمپلی فایر کشیده اید، انجام دهید. یعنی سیم های RCA و RC حتما از سمت شاگرد رد شوند و تا حد ممکن از جاهای امن و داخل رکاب ها این کار انجام شود و اگر ممکن بود حتی بدنه ماشین هم سوراخ کرده و بست کمربندی ببندید تا سیم ها در جای خود محکم شوند و رکاب ماشین هم به صورت محکم و درست در جای خود قرار بگیرد. سپس برق اصلی ماشین نیز از سمت راننده بکشید و به عقب ببرید.
علت اصلی این نوع برق کشی در این ماشین آن است که باتری ماشین در سمت راننده قرار گرفته است. بنابراین محل قرار گرفتن باتری برای سیم کشی ماشین تعیین کننده است؛ یعنی در ماشین هایی که باتری در سمت شاگرد قرار گرفته است باید این سیم کشی به صورت برعکس پیاده سازی شود. به این صورت که برق های اصلی را از سمت شاگرد و برق های RCA را از سمت راننده به عقب ماشین ببرید.
نکته مهم: سعی کنید سیم های RC را از سمت سیم های RCA عبور دهید.
سیم های RC که در واقع همان سیم های ریموت کنترل آمپلی فایر هستند را از سمت همان سیم های RCA رد کنید و به عقب ببرید. دلیل این کار هم این است که سیم هایی همچون سیم گیج ماشین به اندازه کافی قطور هستند و رد کردن سیم نازکی مانند سیم RC، که جریان کمی هم می کشد، از کنار آن ها می تواند برای شما اذیت کننده باشد.
نکته قابل توجه در ماشین های مالتی پلکس
بعضی از ضبط ها دارای این توانایی هستند که بتوانند با شبکه ماشین کار کنند. در بازار قطعه هایی به اسم یونیت اینتر فیس وجود دارند که شما باید مطابق با مدل ضبط ماشین آن ها را تهیه کنید. در ماشین های 206 مدل قبل از 1390 که فرانسوی هستند این قطعه فراوان است و به صورت روتین استفاده می شود و شما می توانید به راحتی آن را از بازار بخرید؛ اما در مورد ماشین های مدل بالاتر که شبکه های مالتی پلکس ایرانی استفاده می کنند، یافتن اینتر فیس کمی سخت تر است اما هنوز یونیت های آن در بازار یافت می شود.
اگر یونیت اینترفیس را تهیه کنید و اینترفیس خریداری شده با ضبط و سیستم ماشین همخوانی داشته باشد، ضبط با شبکه ماشین هماهنگ می شود و می تواند مانند ضبط های فابریک ماشین، قابلیت های زیادی را برای شما پیاده کند. همچنین دکمه های ولوم قرار گرفته در پشت فرمان هم می توانند مانند حالت فابریک کار کنند.
در آخر می توان گفت که هرچند برق کشی در خودروهای مالتی پلکس سخت تر از سایر خودروها است اما در صورت اطلاع داشتن از اصول کار، هیچ گونه مشکلی در نصب سیستم در این ماشین ها به وجود نخواهد آمد و بخصوص می توان از ماشین 206 هاچبک صدای بسیار با کیفیتی دریافت کرد.
آموزشگاه فن آموزان مجری برگزاری بیش از دویست دوره تخصصی ویژه بازار کار با نظارت مستقیم سازمان فنی حرفه ای می باشد. برخی از دوره های در حال برگزاری شامل آموزش برق خودرو ، دوره آموزش مکانیک خودرو و دوره آموزش صافکاری pdr ، آموزش جوشکاری و… می باشد. برای دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید و یا از طریق فرم زیر اقدام نمایید:
جهت دریافت مشاوره رایگان شماره موبایل خود را وارد کنید.
var gform;gform||(document.addEventListener(“gform_main_scripts_loaded”,function(){gform.scriptsLoaded=!0}),window.addEventListener(“DOMContentLoaded”,function(){gform.domLoaded=!0}),gform={domLoaded:!1,scriptsLoaded:!1,initializeOnLoaded:function(o){gform.domLoaded&&gform.scriptsLoaded?o():!gform.domLoaded&&gform.scriptsLoaded?window.addEventListener(“DOMContentLoaded”,o):document.addEventListener(“gform_main_scripts_loaded”,o)},hooks:{action:{},filter:{}},addAction:function(o,n,r,t){gform.addHook(“action”,o,n,r,t)},addFilter:function(o,n,r,t){gform.addHook(“filter”,o,n,r,t)},doAction:function(o){gform.doHook(“action”,o,arguments)},applyFilters:function(o){return gform.doHook(“filter”,o,arguments)},removeAction:function(o,n){gform.removeHook(“action”,o,n)},removeFilter:function(o,n,r){gform.removeHook(“filter”,o,n,r)},addHook:function(o,n,r,t,i){null==gform.hooks[o][n]&&(gform.hooks[o][n]=[]);var e=gform.hooks[o][n];null==i&&(i=n+”_”+e.length),gform.hooks[o][n].push({tag:i,callable:r,priority:t=null==t?10:t})},doHook:function(n,o,r){var t;if(r=Array.prototype.slice.call(r,1),null!=gform.hooks[n][o]&&((o=gform.hooks[n][o]).sort(function(o,n){return o.priority-n.priority}),o.forEach(function(o){“function”!=typeof(t=o.callable)&&(t=window[t]),”action”==n?t.apply(null,r):r[0]=t.apply(null,r)})),”filter”==n)return r[0]},removeHook:function(o,n,t,i){var r;null!=gform.hooks[o][n]&&(r=(r=gform.hooks[o][n]).filter(function(o,n,r){return!!(null!=i&&i!=o.tag||null!=t&&t!=o.priority)}),gform.hooks[o][n]=r)}});
"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد
gform.initializeOnLoaded( function() {gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(‘#gform_ajax_frame_30’).on(‘load’,function(){var contents = jQuery(this).contents().find(‘*’).html();var is_postback = contents.indexOf(‘GF_AJAX_POSTBACK’) >= 0;if(!is_postback){return;}var form_content = jQuery(this).contents().find(‘#gform_wrapper_30’);var is_confirmation = jQuery(this).contents().find(‘#gform_confirmation_wrapper_30’).length > 0;var is_redirect = contents.indexOf(‘gformRedirect(){‘) >= 0;var is_form = form_content.length > 0 && ! is_redirect && ! is_confirmation;var mt = parseInt(jQuery(‘html’).css(‘margin-top’), 10) + parseInt(jQuery(‘body’).css(‘margin-top’), 10) + 100;if(is_form){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).html(form_content.html());if(form_content.hasClass(‘gform_validation_error’)){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).addClass(‘gform_validation_error’);} else {jQuery(‘#gform_wrapper_30’).removeClass(‘gform_validation_error’);}setTimeout( function() { /* delay the scroll by 50 milliseconds to fix a bug in chrome */ jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gform_wrapper_30’).offset().top – mt); }, 50 );if(window[‘gformInitDatepicker’]) {gformInitDatepicker();}if(window[‘gformInitPriceFields’]) {gformInitPriceFields();}var current_page = jQuery(‘#gform_source_page_number_30’).val();gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(document).trigger(‘gform_page_loaded’, [30, current_page]);window[‘gf_submitting_30’] = false;}else if(!is_redirect){var confirmation_content = jQuery(this).contents().find(‘.GF_AJAX_POSTBACK’).html();if(!confirmation_content){confirmation_content = contents;}jQuery(‘#gform_wrapper_30’).replaceWith(confirmation_content);jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gf_30’).offset().top – mt);jQuery(document).trigger(‘gform_confirmation_loaded’, [30]);window[‘gf_submitting_30’] = false;wp.a11y.speak(jQuery(‘#gform_confirmation_message_30’).text());}else{jQuery(‘#gform_30’).append(contents);if(window[‘gformRedirect’]) {gformRedirect();}}jQuery(document).trigger(“gform_pre_post_render”, [{ formId: “30”, currentPage: “current_page”, abort: function() { this.preventDefault(); } }]); if (event && event.defaultPrevented) { return; } const gformWrapperDiv = document.getElementById( “gform_wrapper_30” ); if ( gformWrapperDiv ) { const visibilitySpan = document.createElement( “span” ); visibilitySpan.id = “gform_visibility_test_30”; gformWrapperDiv.insertAdjacentElement( “afterend”, visibilitySpan ); } const visibilityTestDiv = document.getElementById( “gform_visibility_test_30” ); let postRenderFired = false; function triggerPostRender() { if ( postRenderFired ) { return; } postRenderFired = true; jQuery( document ).trigger( ‘gform_post_render’, [30, current_page] ); gform.utils.trigger( { event: ‘gform/postRender’, native: false, data: { formId: 30, currentPage: current_page } } ); if ( visibilityTestDiv ) { visibilityTestDiv.parentNode.removeChild( visibilityTestDiv ); } } function debounce( func, wait, immediate ) { var timeout; return function() { var context = this, args = arguments; var later = function() { timeout = null; if ( !immediate ) func.apply( context, args ); }; var callNow = immediate && !timeout; clearTimeout( timeout ); timeout = setTimeout( later, wait ); if ( callNow ) func.apply( context, args ); }; } const debouncedTriggerPostRender = debounce( function() { triggerPostRender(); }, 200 ); if ( visibilityTestDiv && visibilityTestDiv.offsetParent === null ) { const observer = new MutationObserver( ( mutations ) => { mutations.forEach( ( mutation ) => { if ( mutation.type === ‘attributes’ && visibilityTestDiv.offsetParent !== null ) { debouncedTriggerPostRender(); observer.disconnect(); } }); }); observer.observe( document.body, { attributes: true, childList: false, subtree: true, attributeFilter: [ ‘style’, ‘class’ ], }); } else { triggerPostRender(); } } );} );

نوشته نحوه نصب ضبط خودروهای مالتی پلکس اولین بار در آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان. پدیدار شد.
دیدگاه خود را بنویسید