در حالی که در بازار تعداد زیادی میانردهی جذاب و خوشقیمت وجود دارد، ولی نمیتوانیم جذابیت گوگل پیکسل ۷a را بین رقبای خود کتمان کنیم. با وجود اینکه این گوشی بهترین مشخصات را در بین رقبا ندارد، تجربه کاربری پیکسل گوگل چیزی است که تنها تعداد انگشت شماری از دستگاه های اندرویدی می توانند با آن رقابت کنند. با توجه به اینکه حدود یک ماه دیگر قرار است پیکسل ۸a رسما رونمایی شود، در ادامه به ۵ ویژگی میپردازیم که این گوشی باید از آنها بهره ببرد.
افزایش رفرشریت نمایشگر
چند مورد از گوشیهای اندرویدی محبوب ما که قیمتی زیر ۵۰۰ دلار دارند، به پنلهای اولد ۱۲۰ هرتز با حاشیههای باریک مجهز شدهاند. در مقایسه، پنل اولد ۶.۱ اینچی پیکسل ۷a با نرخ بروزرسانی ۹۰ هرتز کمی قدیمی به نظر میرسد. البته باید پذیرفت که جهش از ۶۰ هرتز به ۹۰ هرتز در مقایسه با ارتقا از ۹۰ به ۱۲۰ هرتز، تاثیر محسوستری روی کاربری دارد. با این حال، با توجه به این که تقریبا تمام گوشیهای با قیمت ۳۰۰ دلار و بالاتر به نمایشگرهای بزرگتر ۶.۵ اینچی ۱۲۰ هرتز مجهز شدهاند، گوگل هم میتوانست از چنین پنلی برای پیکسل ۷a استفاده کند.
در کنار این موضوع، باید به ضخیم بودن حاشیههای اطراف نمایشگر و پایین بودن زاویه دید هم اشاره کنیم. همین موارد جذابیت پیکسل ۷a را کاهش داده است. در حالی که از نمایشگر پیکسل ۷a انتقاد میکنیم، فراموش نکنیم که شیشه محافظ آن از نوع گوریلا گلس ۳ است که در اوایل سال ۲۰۱۳ عرضه شد. در حالی که قیمت دغدغه مهمی است، اما دلیلی وجود ندارد که گوگل گوشی میانرده پیکسل خود را با چنین شیشه محافظ قدیمی عرضه کند، به ویژه زمانی که سایر گوشیهای موجود در همین بازه قیمتی از مواد اولیه بهبود یافته با حفظ قیمت مشابه استفاده میکنند.
نمایشگر گوشیهای اندرویدی، صرف نظر از قیمت آنها، به طرز چشمگیری نسبت به گذشته بهتر شدهاند و برای گوگل وقت آن رسیده است که در بخش نمایشگر گوشیهای میانرده پیکسل خود، عملکرد بهتری ارائه دهد. خوشبختانه گفته میشود که پیکسل ۸a به احتمال زیاد با نمایشگر ۱۲۰ هرتزی دارای حداکثر روشنایی ۱۴۰۰ نیت راهی بازار میشود که امیدواریم این شایعه به واقعیت تبدیل شود.
بالا رفتن عمر باتری
گوشیهای اندرویدی میانرده معمولا به لطف ترکیب تراشههای کممصرف و باتریهای حجیم، از عمر باتری فوقالعادهای برخوردار هستند، اما پیکسل ۷a یک استثناء قابل توجه است. گوگل برای این میانرده جمعوجور، از یک باتری کوچکتر ۴۳۸۵ میلیآمپر ساعتی استفاده کرده است. با اینکه ظرفیت این باتری از نمونههای ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی رقبا پایینتر است، اما در صورت استفاده از تراشه کممصرفتر و مودم بهینهتری میتوانست به راحتی یک روز کامل را دوام بیاورد.
عملکرد ضعیف تراشه اختصاصی تنسور G2 و مودم اگزینوس گوگل، مشکلات دیگری هستند که به طور جداگانه باید به آنها پرداخت. اما بیایید بر روی بحث باتری تمرکز کنیم. در حالی که گوگل به دلیل فرآیند ساخت تراشههای سامسونگ، چندان نمیتواند در مورد مصرف انرژی تنسور کاری انجام دهد، میتوانست با تعبیه یک باتری حجیمتر در پیکسل ۷a، زمان بیشتری برای استفاده از آن فراهم کند. تصور کنید با جای استفاده از یک باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی، میتوانست نیاز به استفاده از قطعات پرمصرف را دور بزند. این امر به طور قابل توجهی رضایت کاربران را در پی خواهد داشت.
در کنار عمر باتری پایین پیکسل ۷a، باید به پشتیبانی از سرعت شارژ ۱۸ وات هم اشاره کنیم که این مشکل را تشدید کرده است. حتی اگر سرعت شارژ به ۳۰ وات برسد، کاربران به طور محسوسی با تجربه بهتری روبرو میشوند. در هر صورت امیدواریم برای پیکسل ۸a با بهبود عمر باتری و افزایش سرعت شارژ روبرو شویم.
بهرهگیری از چیپست بهتر و کممصرفتر
بسیاری از کاربران پیکسلهای گوگل همواره از عمر باتری پایین، داغ شدن بیش از حد و عملکرد ضعیف این گوشیها گلایه داشتهاند. دلیل اصلی این مشکلات به نظر میرسد چیپ اختصاصی گوگل با نام Tensor باشد. جای تعجب نیست که پیکسل ۷a نیز به دلیل استفاده از نسل دوم این چیپ یعنی Tensor G2 با همین مشکلات دست و پنجه نرم میکند.
عملکرد این پردازنده مرکزی (SoC) بهخصوص در مقایسه با گوشیهای پرچمدار، صرفاً در حد متوسط است. در حالی که این عملکرد برای یک گوشی میانرده قابل قبول به نظر میرسد، بازدهی پایین آن اوضاع را بدتر میکند. اجرای بازیهای سنگین یا برنامههای پرمصرف بر روی پیکسل ۷a باعث داغ شدن بیش از حد آن میشود. مشکل جدیتر اما، مربوط به مودم اگزینوس این گوشی است. این مودم در مقایسه با مودمهای اسنپدراگون شرکت کوالکام یا مدیاتک، در مناطق با سیگنال ضعیف، عملکرد ضعیفتری در نگهداشتن سیگنال دارد. وبگردی با ۵G بر روی پیکسل ۷a میتواند به سادگی باعث خالی شدن کامل باتری آن تنها در عرض چند ساعت شود.
به نظر میرسد راهحل رفع مشکلات عملکرد و عمر باتری پیکسل ۷a، استفاده از چیپ Tensor بهتری باشد. به احتمال زیاد پیکسل ۸a از نسل سوم این چیپ یعنی Tensor G3 استفاده خواهد کرد که گفته میشود شامل بهبودهایی در زمینه بازدهی انرژی است. این بهبودها شاید به طور کامل مشکلات داغ شدن، عمر باتری و اتصال را رفع نکنند، اما انتظار میرود شاهد پیشرفت قابل توجهی در این زمینهها باشیم.
افزایش سرعت شارژ بیسیم
شارژ بیسیم به یک قابلیت استاندارد در اکثر گوشیهای میانرده و پرچمدار اندرویدی و حتی برخی از گوشیهای اقتصادی مانند موتو جی پاور ۵G تبدیل شده است. گوگل پیکسل ۷a نیز از شارژ بیسیم پشتیبانی میکند، اما عملکرد آن در این زمینه چندان رضایتبخش نیست. بیشترین سرعت شارژ بیسیم در این گوشی ۵ وات است، به این معنی که شارژ کامل باتری از ۰ تا ۱۰۰ درصد، حدود ۴ ساعت به طول میانجامد.
با چنین سرعت پایینی، حتی نمیتوانید روی شارژ بیسیم برای شارژ تدریجی باتری ۴۳۸۵ میلیآمپر ساعتی این گوشی حساب کنید. این موضوع باعث میشود که پشتیبانی از شارژ بیسیم در پیکسل ۷a به جز شارژ شبانه، در طول روز کاربرد چندانی نداشته باشد. انتظار میرود گوگل در نسخه بعدی این سری، یعنی پیکسل ۸a، سرعت شارژ بیسیم را حداقل به ۱۰ وات افزایش دهد تا این قابلیت واقعا مفید باشد و تنها یک مشخصه روی کاغذ باقی نماند.
عرضه با حافظههای داخلی متنوع
همانطور که میدانید، گوشیهایی مانند گوگل پیکسل ۸ یا گلکسی اس ۲۴ الترا تا ظرفیت ۱ ترابایت حافظه ارائه میدهند و اکثر میانردهها نیز دارای گزینههای ۲۵۶ و حتی ۵۱۲ گیگابایتی هستند. اما پیکسل ۷a تنها با ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیرهسازی عرضه میشود و گوگل هیچ گزینه دیگری ارائه نکرده است. دریافت ۵۰ یا ۱۰۰ دلار اضافه برای ۱۲۸ گیگابایت فضای بیشتر منطقی است، اما نبودِ هیچ گزینه دیگری برای افزایش حافظه، تصمیم عجیبی به نظر می رسد.
در نگاه اول، ۱۲۸ گیگابایت ممکن است کافی به نظر برسد، اما با چند ماه استفاده، به سرعت با کمبود فضا مواجه خواهید شد. نصب چند برنامه و بازی حجیم، فیلمبرداری در تعطیلات و دانلود لیست پخش آفلاین در اسپاتیفای به سرعت فضای موجود را اشغال میکند. با توجه به رونق فروش و محبوبیت روزافزون سری پیکسل، دلیلی برای عدم عرضهی پیکسل ۸a با گزینههای بیشتر حافظهی ذخیرهسازی وجود ندارد. حداقل وجود یک مدل ۲۵۶ گیگابایتی در کنار مدل پایه ۱۲۸ گیگابایتی ضروری به نظر میرسد. خوشبختانه، شایعات اخیر حاکی از آن است که قرار است شاهد چنین اتفاقی باشیم.
سخن پایانی
گوشیهای میانردهی گوگل پیکسل، نقش حیاتی در افزایش محبوبیت این خانواده ایفا کردهاند. با وجود عرضه پنج نسل از گوشیهای سری A پیکسل، این گوشیها از مشکلاتی رنج میبرند که از همان روز اول گریبانگیر آنها بوده است. با عرضه پیکسل ۸a، زمان آن فرا رسیده است که گوگل اصلاحاتی را در مسیر خود اعمال کند و به این مشکلات رسیدگی کند.
منبع: Android Police
نوشته ۵ ویژگی که گوگل پیکسل ۸a باید داشته باشد اولین بار در دیجیکالا مگ. پدیدار شد.
دیدگاه خود را بنویسید