
برای آن که بتوانیم به شما بگوییم با استفاده از چه تکنیک هایی می توان هوش کلامی را تقویت کرد بهتر است ابتدا به تعریف مفهوم هوش کلامی بپردازیم و سپس با آموزش تمرین هایی ساده اما بسیار تاثیرگذار به شما کمک کنیم تا بتوانید مهارت های ارتباطی و به ویژه هوش کلامی خود را بهبود ببخشید.
دوره های تخصصی آموزش فن بیان و دوره آموزش گویندگی و دوبله در آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان به صورت جداگانه و حضوری و مجازی برگزار میشوند. جهت دریافت اطلاعات بیشتر روی تصویر بالا کلیک کنید.
هوش کلامی چیست؟
در ذهن همگی ما یک سری کلمات وجود دارند و زمانی که می خواهیم صحبت کنیم از آن ها استفاده می کنیم. این کلمات از حافظه پنهان ما خارج می شوند و به زبان می آیند. در واقع به قدرت شما در صحبت کردن هوش کلامی می گویند. یعنی سرعت انتقال کلمات از حافظه پنهان یا همان ذهن بر روی زبان، هوش کلامی نامیده می شود. این فرآیند به صورت ناخودآگاه اتفاق می افتد و استفاده از تمرین هایی که در ادامه مقاله به شما آموزش خواهیم داد می تواند آن را برای شما بسیار ساده تر کند.
بنابراین میکرو تمرینات مطرح شده در این مقاله به منظور تقویت هوش کلامی در اختیار شما قرار می گیرند و با استفاده از آن ها می توانید به مرور حافظه پنهان خود را فعال کنید، راحت تر صحبت کنید و در نتیجه هوش کلامی که دارای اهمیت بسیار زیادی است را تقویت نمایید.
- میکرو تمرین شماره 1 برای تقویت هوش کلامی:
صحبت کردن درباره یک شیء در یک دقیقه
صحبت کردن درباره یک شیء یکی از تمرینات مفید برای تقویت فن بیان است. اما اگر سعی کنید سرعت این کار را بالا ببرید و به اصطلاح تندگویی کنید، کمک بسیار زیادی به تقویت هوش کلامی می کند. فن بیان به معنای به جا حرف زدن است؛ بنابراین اگر شما هوش کلامی قوی ای داشته باشید می توانید تشخیص دهید چه کلماتی را از کدام قسمت از ذهنتان بیرون بکشید و به زبان بیاورید.
برای این تمرین سعی کنید بدون اینکه اجازه بدهید زمان از دست برود یک شیء را هدف گیری کنید. به عنوان مثال در لحظه تلویزیون را انتخاب کنید و شروع کنید به مدت یک دقیقه تند تند درباره آن صحبت کنید. اگر احساس کردید که دیگر حرفی برای گفتن ندارید هیچ ایرادی ندارد. مجددا همان چیزهایی که گفته بودید را تکرار نمایید.
اگر احساس کردید در روز های اول نمی توانید بسیار تند صحبت کنید ایرادی ندارد؛ سعی کنید به مرور سرعت خود را بالا ببرید و به تند گویی برسید.
نکته ای که در اینجا باید به آن دقت کنید این است که این گونه تصور کنید که مشغول صحبت برای یک بچه هستید و سعی کنید همه چیز را بسیار ساده و قابل فهم بیان کنید. با این روش صحبت کردن برای شما به میزان زیادی راحت تر می شود.
- میکرو تمرین شماره 2 برای تقویت هوش کلامی:
صحبت کردن درباره جزیی از یک شیء در یک دقیقه به صورتی که خودتان را جای آن قرار داده اید.
این تمرین، یک تمرین ترکیبی به حساب می آید و یک مقدار احساسات هم در آن دخیل می شود. به عنوان مثال خودتان را جای دسته جارو و یا عاج مسواک قرار دهید و یک دقیقه از زبان آن شیء صحبت کنید. حتی سعی کنید حس هم بگیرید و واقعا خودتان را جای آن شیء تصور کنید. به این صورت می توانید علاوه بر هوش کلامی، بر روی لحن خودتان هم کار کنید و آن را هم تقویت کنید.
- میکرو تمرین شماره 3 برای تقویت هوش کلامی:
صحبت کردن درباره دو شیء بی ربط در دو دقیقه
دو شیء کاملا بی ربط به هم را در لحظه انتخاب کنید. سعی کنید یک دقیقه در مورد شیء اول و یک دقیقه در مورد شیء دوم صحبت کنید و بعد این دو شیء را به هم ربط دهید. به عنوان مثال شیشه و میکروفن را در نظر بگیرید و درباره آن ها صحبت کنید. مثلا ابتدا یک دقیقه در مورد میکروفون حرف بزنید و بعد دو شیء را این طور هم ربط بدهید که “بعضی ها میکروفون خود را بر می دارند و انقدر بلند می خوانند که شیشه ها شروع به لرزیدن می کنند.” و بعد در ادامه صحبت خود یک دقیقه پشت سر هم درباره شیشه حرف بزنید.
همانطور که دیدید شما باید در لحظه یک چیزی را در شیء اول پیدا کنید و آن را به شیء دوم ربط دهید. این تمرین می تواند هوش کلامی شما را به میزان زیادی افزایش دهد.
- میکرو تمرین شماره 4 برای تقویت هوش کلامی:
داستان رها شده
این تمرین را می توانید با دوست خود انجام دهید. به عنوان مثال شما درباره لحظه سال تحویل و حال و هوای آن موقع صحبت کنید و بعد آن را از وسط داستان رها کنید و دوستتان آن را ادامه دهد. این تمرین را می توانید چندین بار و به صورت برعکس هم بین خودتان انجام دهید و با تکرار آن هوش کلامی خود را بهبود ببخشید.
همچنین برای انجام این تمرین می توانید از رادیو و تلویزیون هم استفاده کنید. به عنوان مثال برنامه خاصی از تلویزیون در حال پخش است؛ وسط برنامه، تلویزیون را خاموش کنید و ادامه برنامه را خودتان بگویید. این کار به تقویت هوش کلامی کمک زیادی می کند.
- میکرو تمرین شماره 5 برای تقویت هوش کلامی:
توصیف یک تصویر
یک تصویر را پیدا کنید و شروع به صحبت کردن درباره آن کنید و سعی کنید درباره تمامی جزییات موجود در عکس صحبت کنید. به عنوان مثال در تصویر زیر سعی کنید در مورد هر چیزی که به ذهنتان می رسد از کوه، آسمان، ابر و برف گرفته تا مشخصات ظاهری کسی که پریده است، نوع پریدن او، قضاوت در مورد کاری که انجام داده است و خیلی از موارد دیگر بدون وقفه صحبت کنید تا بتوانید هوش کلامی خود را بهبود ببخشید.
- میکرو تمرین شماره 6 برای تقویت هوش کلامی:
ارتباط سه شیء بی ربط در سه دقیقه
در این تمرین سه شیء بی ربط را انتخاب کنید و در لحظه آن ها را به هم ربط دهید و سه دقیقه در مورد هر یک از آن ها صحبت کنید. به عنوان مثال لامپ، کانتر و دستفروش را انتخاب کنید و بدون لحظه ای فکر کردن شروع به صحبت در مورد آن ها کنید.
تا جایی که به ذهنتان می رسد در مورد لامپ حرف بزنید و بعد آن را با میز و اهمیت روشنایی داشتن بر روی میزها از جمله میز کانتر ارتباط دهید و سپس راجع به میز کانتر هر چه به ذهنتان می رسد بگویید. سپس دستفروش را هم این گونه به حرف هایتان وصل کنید که “چقدر جالب می شد اگر دستفروش ها هم هر کدام یک کانتر داشتند و در خیابان پشت آن می ایستاندند و لامپ پشت کانتر را هم روشن می کردند و کار خود را انجام می دادند.” سپس باز هم هر چه می توانید در مورد دستفروش ها بگویید و صحبت خود را بعد از سه دقیقه به پایان برسانید.
اگر شما بتوانید در ربط دادن شیء های بی ربط به همدیگر حرفه ای شوید، در آینده می توانید بسیار روان و بدون اشتباه صحبت کنید و به راحتی در جمع ها راجع به یک چیز بی ربط صحبت کنید و آن را به بقیه چیزها ارتباط دهید و حتی سخنرانی های بسیار بی نقصی را هم تجربه کنید.
این 6 میکرو تمرین که در بالا به آن اشاره کردیم تمرین های عمومی تقویت هوش کلامی محسوب می شوند. شما اگر یک هفته در مورد همه اشیایی که به ذهنتان می رسد تمرین کنید، حتما معجزه آن در روان تر صحبت کردنتان را خواهید دید. اکنون میکرو تمرین هایی که در ادامه مطرح می کنیم به شما کمک می کنند تا هوش کلامی خود را در حوزه کاری خودتان هم تقویت کنید.
- میکرو تمرین شماره 7 برای تقویت هوش کلامی:
انتخاب یک کلمه کلیدی در حوزه خودتان
برای انجام این تمرین در هر حوزه ای که فعالیت می کنید، سعی کنید تا می توانید در مورد کلمات مرتبط با کارتان پشت سر هم صحبت کنید. این تمرین به شما کمک می کند تا بتوانید در حوزه کاری خودتان راحت تر صحبت کنید. یعنی کلمات کلیدی حوزه تخصصی خود را انتخاب کنید و درباره آن ها توضیح بدهید. به عنوان مثال شما یک تعمیرکار پکیج هستید، پس در حوزه کلمات مرتبط با تعمیر پکیج صحبت کنید و یا به عنوان مثالی دیگر، فرض کنید شما مدرس حوزه فن بیان هستید؛ سعی کنید در مورد کلمات مرتبط با کارتان مانند ارتباط، هوش کلامی، ارتباطات بی فردی و تمامی کلمات کلیدی این حوزه تمرین کنید و به تندگویی درباره آن ها بپردازید.
- میکرو تمرین شماره 8 برای تقویت هوش کلامی:
انتخاب 2 کلمه از مهم ترین کلمات
مهم ترین کلمات حوزه کاری خودتان را دوبه دو با یکدیگر ارتباط دهید و مانند میکرو تمرین شماره 3 سعی کنید درباره آن 2 کلمه پشت سر هم صحبت کنید. این تمرین باعث می شود هوش کلامی شما در حوزه کاریتان هم به میزان زیادی تقویت شود.
مقاله مرتبط : استفاده از تکنیک اسکمپر برای داشتن تفکر خلاق
- میکرو تمرین شماره 9 برای تقویت هوش کلامی:
مهم ترین و کلیدی ترین مطلب در حوزه شما
مهم ترین و کلیدی ترین مطلب در حوزه کاری تخصصی خودتان را انتخاب کنید و سعی کنید چند دقیقه در مورد آن صحبت کنید. هر چقدر بتوانید تایم بیش تری را به صورت پشت سر هم درباره کار خود صحبت کنید قدرت ذهن شما و در نتیجه هوش کلامی شما به میزان بیش تری بالا می رود.
دقت داشته باشید اگر تمرینات قبل را انجام نداده باشید انجام این تمرین کار بسیار سختی است. بنابراین پس از آن که احساس کردید در تمرینات قبل روان شده اید به سراغ این تمرین بروید و خود را بسنجید.
مقاله “9 تمرین برای تقویت هوش کلامی” در آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان تهیه و منتشر شده و همچنین بخشی از پکیج آموزش فن بیان و سخنرانی است. فن آموزان برگزار کننده دوره های تخصصی ویژه ورود به بازار کار با بیش از 200 دوره آموزشی حضوری و مجازی میباشد. از محبوب ترین دوره های آموزشی میتوان به آموزش icdl، دوره های تخصصی آموزش برق ساختمان، دوره های تخصصی حوزه خودرو، صنایع غذایی، صنایع دستی و زیورآلات، صنایع چوب، برد و الکترونیک و … اشاره کرد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر از طریق فرم زیر اقدام نمایید.
برای شروع یادگیری تردید داری؟ مشاورین ما، بهترین راهکار رو برای تو دارن!جهت دریافت مشاوره رایگان شماره موبایل خود را وارد کنید.
var gform;gform||(document.addEventListener(“gform_main_scripts_loaded”,function(){gform.scriptsLoaded=!0}),window.addEventListener(“DOMContentLoaded”,function(){gform.domLoaded=!0}),gform={domLoaded:!1,scriptsLoaded:!1,initializeOnLoaded:function(o){gform.domLoaded&&gform.scriptsLoaded?o():!gform.domLoaded&&gform.scriptsLoaded?window.addEventListener(“DOMContentLoaded”,o):document.addEventListener(“gform_main_scripts_loaded”,o)},hooks:{action:{},filter:{}},addAction:function(o,n,r,t){gform.addHook(“action”,o,n,r,t)},addFilter:function(o,n,r,t){gform.addHook(“filter”,o,n,r,t)},doAction:function(o){gform.doHook(“action”,o,arguments)},applyFilters:function(o){return gform.doHook(“filter”,o,arguments)},removeAction:function(o,n){gform.removeHook(“action”,o,n)},removeFilter:function(o,n,r){gform.removeHook(“filter”,o,n,r)},addHook:function(o,n,r,t,i){null==gform.hooks[o][n]&&(gform.hooks[o][n]=[]);var e=gform.hooks[o][n];null==i&&(i=n+”_”+e.length),gform.hooks[o][n].push({tag:i,callable:r,priority:t=null==t?10:t})},doHook:function(n,o,r){var t;if(r=Array.prototype.slice.call(r,1),null!=gform.hooks[n][o]&&((o=gform.hooks[n][o]).sort(function(o,n){return o.priority-n.priority}),o.forEach(function(o){“function”!=typeof(t=o.callable)&&(t=window[t]),”action”==n?t.apply(null,r):r[0]=t.apply(null,r)})),”filter”==n)return r[0]},removeHook:function(o,n,t,i){var r;null!=gform.hooks[o][n]&&(r=(r=gform.hooks[o][n]).filter(function(o,n,r){return!!(null!=i&&i!=o.tag||null!=t&&t!=o.priority)}),gform.hooks[o][n]=r)}});
"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد
Hiddenاین فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .gform.initializeOnLoaded( function() {gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(‘#gform_ajax_frame_30’).on(‘load’,function(){var contents = jQuery(this).contents().find(‘*’).html();var is_postback = contents.indexOf(‘GF_AJAX_POSTBACK’) >= 0;if(!is_postback){return;}var form_content = jQuery(this).contents().find(‘#gform_wrapper_30’);var is_confirmation = jQuery(this).contents().find(‘#gform_confirmation_wrapper_30’).length > 0;var is_redirect = contents.indexOf(‘gformRedirect(){‘) >= 0;var is_form = form_content.length > 0 && ! is_redirect && ! is_confirmation;var mt = parseInt(jQuery(‘html’).css(‘margin-top’), 10) + parseInt(jQuery(‘body’).css(‘margin-top’), 10) + 100;if(is_form){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).html(form_content.html());if(form_content.hasClass(‘gform_validation_error’)){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).addClass(‘gform_validation_error’);} else {jQuery(‘#gform_wrapper_30’).removeClass(‘gform_validation_error’);}setTimeout( function() { /* delay the scroll by 50 milliseconds to fix a bug in chrome */ jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gform_wrapper_30’).offset().top – mt); }, 50 );if(window[‘gformInitDatepicker’]) {gformInitDatepicker();}if(window[‘gformInitPriceFields’]) {gformInitPriceFields();}var current_page = jQuery(‘#gform_source_page_number_30’).val();gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(document).trigger(‘gform_page_loaded’, [30, current_page]);window[‘gf_submitting_30’] = false;}else if(!is_redirect){var confirmation_content = jQuery(this).contents().find(‘.GF_AJAX_POSTBACK’).html();if(!confirmation_content){confirmation_content = contents;}jQuery(‘#gform_wrapper_30’).replaceWith(confirmation_content);jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gf_30’).offset().top – mt);jQuery(document).trigger(‘gform_confirmation_loaded’, [30]);window[‘gf_submitting_30’] = false;wp.a11y.speak(jQuery(‘#gform_confirmation_message_30’).text());}else{jQuery(‘#gform_30’).append(contents);if(window[‘gformRedirect’]) {gformRedirect();}}jQuery(document).trigger(“gform_pre_post_render”, [{ formId: “30”, currentPage: “current_page”, abort: function() { this.preventDefault(); } }]); if (event && event.defaultPrevented) { return; } const gformWrapperDiv = document.getElementById( “gform_wrapper_30” ); if ( gformWrapperDiv ) { const visibilitySpan = document.createElement( “span” ); visibilitySpan.id = “gform_visibility_test_30”; gformWrapperDiv.insertAdjacentElement( “afterend”, visibilitySpan ); } const visibilityTestDiv = document.getElementById( “gform_visibility_test_30” ); let postRenderFired = false; function triggerPostRender() { if ( postRenderFired ) { return; } postRenderFired = true; jQuery( document ).trigger( ‘gform_post_render’, [30, current_page] ); gform.utils.trigger( { event: ‘gform/postRender’, native: false, data: { formId: 30, currentPage: current_page } } ); if ( visibilityTestDiv ) { visibilityTestDiv.parentNode.removeChild( visibilityTestDiv ); } } function debounce( func, wait, immediate ) { var timeout; return function() { var context = this, args = arguments; var later = function() { timeout = null; if ( !immediate ) func.apply( context, args ); }; var callNow = immediate && !timeout; clearTimeout( timeout ); timeout = setTimeout( later, wait ); if ( callNow ) func.apply( context, args ); }; } const debouncedTriggerPostRender = debounce( function() { triggerPostRender(); }, 200 ); if ( visibilityTestDiv && visibilityTestDiv.offsetParent === null ) { const observer = new MutationObserver( ( mutations ) => { mutations.forEach( ( mutation ) => { if ( mutation.type === ‘attributes’ && visibilityTestDiv.offsetParent !== null ) { debouncedTriggerPostRender(); observer.disconnect(); } }); }); observer.observe( document.body, { attributes: true, childList: false, subtree: true, attributeFilter: [ ‘style’, ‘class’ ], }); } else { triggerPostRender(); } } );} );
دریافت مشاوره رایگان
نوشته 9 تمرین برای تقویت هوش کلامی اولین بار در آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان. پدیدار شد.
دیدگاه خود را بنویسید