فروشنده یا ارائه دهنده خدمات

آسان‌ترین روش تمیز کردن ظروف لعابی سوخته

  1. خانه
  2. Uncategorized
  3. جزئیات نویسنده


ظروف لعابی بدنه محکمی دارند؛ زیرا از آهن ساخته می‌شوند؛ اما روکش لعابی این ظرف‌ها، بسیار آسیب‌پذیر است و با شوک حرارتی و ضربه ترک می‌خورد. ازاین‌رو لازم است که روش صحیح تمیز کردن ظروف لعابی را بدانید تا برای مدت طولانی بتوانید از این ظروف زیبا و کاربردی استفاده کنید.

شما می‌توانید برای نظافت منزل و همچنین وسایل خاص و آسیب‌پذیر خود، از تجربه و مهارت نیروهای نظافتچی و کاربلد استفاده کنید و نگرانی بابت تمیزکاری منزل و وسایل نداشته باشید. در ادامه با آچاره همراه باشید تا روش‌های گوناگونی را برای تميز كردن ظروف لعابي توضیح دهیم.

نکات کلیدی

  • برای تمیز کردن ظروف لعابی با جوش شیرین، باید به ازای هر لیتر آب (4 لیوان آب) داخل قابلمه، 2 قاشق جوش شیرین بریزید.
  • برای پاک کردن لکه‌ها روی ظروف لعابی هرگز از برس‌های فلزی یا پارچه و اسفنج زبر استفاده نکنید.
  • پس از شستن ظروف لعابی، حتما آن‌ها را به خوبی خشک کنید؛ زیرا باقی مانده قطرات آب می‌تواند باعث زنگ‌زدگی شود.

روش‌های تمیز کردن ظروف لعابی

ظروف لعابی به دلیل وزن کم‌، تمیز کردن راحت و مقاومت بالا دربرابر شکستگی، بسیار کاربردی هستند. اگر شما هم به دلیل ویژگی‌های گفته شده از این ظرف‌ها استفاده می‌کنید و آن‌ها را در یخچال نگه می‌دارید، حتما به روش‌های تمیز کردن ظروف لعابی نیاز دارید. در ادامه این روش‌ها را در 2 بخش مختلف بررسی می‌کنیم.

محاسبه رایگان هزینه سرویس نظافت منزل و ساختمان!

1. استفاده از مواد طبیعی

مطمئنا وقتی به دنبال راه‌حلی برای تمیز کردن ظروف لعابی هستید، به مواد شوینده متفاوتی فکر می‌کنید؛ اما گاهی انتخاب شوینده اشتباه می‌تواند خاصیت ظروف لعابی را از بین ببرد و خسارت به بار بیاورد. به همین دلیل در این بخش، مراحل تميز كردن ظروف لعابي با استفاده از مواد طبیعی را توضیح می‌دهیم.

  • تراشیدن ظرف با قاشق چوبی

با استفاده از یک قاشق چوبی، لکه‌های روی ظروف لعابی را بتراشید و تمیز کنید. برای تمیز کردن ظروف لعابی در کوتاه‌ترین زمان و به راحتی، از قاشق چوبی با لبه صاف استفاده کنید.

Cleaning enamelware

  • افزودن جوش شیرین

در ظروف لعابی مانند تابه یا قابلمه، آب را بریزید و روی گاز قرار دهید تا بجوشد. وقتی آب به جوش آمد، دو قاشق غذاخوری جوش شیرین به آن اضافه کنید. با استفاده از یک قاشق چوبی، جوش شیرین را به خوبی در آن مخلوط کنید تا پخش شود.

با کم کردن حرارت اجازه دهید جوش شیرین به خوبی بجوشد. بعد از چند دقیقه، شعله گاز را خاموش کنید. جوش شیرین به عنوان پاک‌ک‌کننده‌ای ملایم برای از بین بردن لکه‌ها عمل می‌کند.

Cleaning enamelware

  • آغشته کردن محل لکه با لیمو و نمک

برای تمیز کردن ظروف لعابی با این روش به مقداری نمک و لیمو تازه نیاز دارید. مقداری نمک را روی محل لکه قرار داده و بعد از برش یک لیمو از وسط، آب آن را روی نمک بریزید.

به فشردن آب لیمو ادامه دهید تا جایی که نمک‌ها را به طور کامل بپوشاند و حالت خمیری ایجاد کند. با استفاده از یک اسفنج یا پارچه، مخلوط نمک و لیمو را روی محل لکه بکشید. در همین مراحل چک کنید ببینید که آیا لکه از بین رفته است یا خیر.

  • ماندن مخلوط لیمو و نمک برای لکه‌های سخت

برای از بین بردن لکه‌های سخت از روی ظروف لعابی باید اجازه دهید مخلوط نمک و لیمو بیش‌تر روی محل لکه بماند. در این مرحله می‌توانید نمک و آب لیمو را بیش‌تر اضافه کنید تا خمیر بیش‌تری ایجاد شود.

یک ساعت منتظر بمانید. آب لیموی بیش‌تری بریزید و اسفنج یا پارچه را به خوبی روی محل لکه بکشید. در نهایت کل ناحیه را با آب گرم شست‌وشو دهید و با یک پارچه، تمیز کنید.

نظافت منزل آچاره
نظافت منزل آچاره

  • جوشاندن آب

اگر در حال تمیز کردن تابه‌ها یا قابلمه‌های لعابی هستید، می‌توانید مقداری آب را در آن بجوشانید تا فرایند تمیز کردن ظروف لعابی را سرعت ببخشید. فقط کافی است سطح لكه مورد نظر را به خوبی با آب بپوشانید و اجازه تبخیر را به آن بدهید. 

با این کار، دیگر نیازی نیست ظروف را یک شب در آب قرار دهید. توجه داشته باشید که جوشاندن آب فقط برای از بین بردن لکه‌های غذایی توصیه می‌شود و روی زنگ‌زدگی، تاثیری ندارد.

Cleaning enamelware

2. استفاده از پاک‌کننده‌های ملایم

تمام ظروف لعابی از نوع قابلمه و تابه نیستند و نمی‌توان آن‌ها را روی شعله گاز قرار داد. همچنین گاهی روش استفاده از مواد طبیعی پاسخگو نیست. به همین دلیل برای تمیز کردن ظروف لعابی باید از پاک‌کننده‌های دیگری هم استفاده کنیم.

به شرط آن‌که ملایم باشند، یعنی به قدری قوی نباشند که به ظرف آسیب برسانند. برای استفاده از این محصولات با قدرت ملایم باید مطابق مراحل زیر پیش بروید:

  • انتخاب محصول مناسب ظرف

دو نوع شوینده پودری و مایع برای تمیز کردن ظروف لعابی وجود دارند. اما بهتر است محصولات مایع را بخرید؛ زیرا از قبل رقیق شدند و ملایم هستند.

در صورتی که قصد از بین بردن لکه‌های سخت را دارید، محصولات پودری گزینه مناسب‌تری هستند. برای انتخاب محصول پاک‌کننده ظروف لعابی نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • به دنبال محصولاتی باشید که برای ظروف لعابی، قابل استفاده هستند.
  • استفاده از محصولاتی که محتویات اسیدی بالایی مانند سرکه دارند، ممنوع است.
  • پاک کردن لکه و شست‌وشوی آن

ابتدا سطح لکه روی ظرف لعابی را با یک دستمال مرطوب پاک کنید. ماده پاک‌کننده را روی محل لکه بریزید. یک اسفنج، پارچه یا اسکاج را روی لکه بکشید.

اگر لکه به سختی پاک می‌شود، این کار را با یک پارچه مرطوب انجام دهید و در حین حرکت کمی فشار دهید. پس از پاک شدن لکه، آن را با آب گرم به خوبی تمیز کنید.

  • پوشاندن لکه با پاک‌کننده برای چند دقیقه

اگر لکه روی این ظرف‌ها به قدری سخت است که با افزودن پاک‌کننده از بین نمی‌رود، باید پیش از پاک کردن لکه اجازه دهید پاک‌کننده حدود 10 دقیقه روی سطح بماند.

شاید محصول پاک‌کننده روی لکه خشک شود؛ اما با استفاده از یک پارچه مرطوب می‌توان آن را پاک کرد. البته پیشنهاد ما این است که ابتدا این کار را روی بخشی از ظرف خود انجام دهید و اگر بعد از مدت زمان تعیین شده مشکلی ایجاد نشد، برای از بین بردن لکه اصلی اقدام کنید.

مراقبت از کثیف نشدن ظروف لعابی

برای تمیز کردن ظروف لعابی روش‌های بالا به تنهایی موثر نیستند و بهتر است با اقداماتی موثر، آن‌ها را برای همیشه تمیز نگه دارید.

Cleaning enamelware

برای مراقبت از ظروف لعابی نکات زیر را رعایت کنید:

  • ظروف لعابی را تمیز نگه دارید: بعد از هر بار استفاده، سریعا کثیفی را از روی ظروف لعابی پاک کنید تا کثیفی‌ها انباشته و خشک نشوند و نیازی به خراش دادن یا استفاده از مواد پاک‌کننده نباشد.
  • از ظروف لعابی در برابر خراشیدن محافظت کنید: از اسکاج‌های زبر برای تمیزکردن یا اجسام فلزی مانند قاشق و چنگال استفاده نکنید. همچنین برای قراردادن ظروف لعابی روی یکدیگر، آن‌ها را با یک ضربه‌گیر یا لایه نرم از هم جدا کنید.
  • به ظروف لعابی به تدریج گرما دهید: برای گرم کردن غذا در ظروف لعابی، این فرایند را با حرارت کم شروع کنید و به تدریج آن را افزایش دهید. همچنین قبل از ریختن آب سرد روی آن، اجازه دهید کمی خنک شود. ظروف لعابی برای سالم ماندن نباید دچار تغییر ناگهانی دما شوند.
  • استفاده صحیح از ظروف لعابی: از ظروف لعابی در مایکروویو یا روی شعله‌هایی مانند کباب پز و آتش استفاده نکنید.

نظافت خانه و ساختمان با تیم کاربلد آچاره

تمیز کردن قابلمه لعابی سوخته

پیش از این گفتیم که قابلمه لعابی را چگونه تمیز کنید. اما برای تمیز کردن قابلمه لعابی سوخته باید مطابق مراحل زیر عمل کنید:

  1. درون قابلمه لعابی سوخته، آب بریزید و آن را روی شعله متوسط گاز قرار دهید.
  2. اجازه دهید آب به خوبی جوشیده شود. اکنون 2 قاشق غذاخوری جوش شیرین را به آب جوش اضافه کنید و منتظر بمانید تا به خوبی جوش بیاید.
  3. با استفاده از قاشق چوبی و محلول درون قابلمه، لکه‌ها را به خوبی خراش دهید و از بین ببرید.
  4. در این مرحله بررسی کنید که آیا سوختگی‌ها به طور کامل از بین رفتند یا نه. سوختگی‌ها به طور کامل روی آب درون قابلمه شناور می‌مانند.
  5. در نهایت محلول درون قابلمه لعابی را دور بریزید و آن را با آب داغ، آبکشی کنید.

Cleaning enamelware

تمیز کردن پشت قابلمه لعابی

اگر علاوه‌بر قسمت داخلی، پشت قابلمه هم دچار لکه سرسخت یا سوختگی شده است، باید از راهکار دیگری استفاده کنید. برای تمیز کردن پشت قابلمه لعابی باید مطابق مراحل زیر پیش بروید:

  1. یک قابلمه بزرگ‌تر از قابلمه مورد نظرتان بردارید و درون آن آب بریزید. سپس آن را روی شعله قرار دهید تا به آرامی بجوشد.
  2. بعد از به جوش آمدن آب، این قابلمه لعابی را درون قابلمه بزرگ‌تر قرار دهید و برای شناور نماندن روی آب، درون این قابلمه لعابی هم آب بریزید.
  3. مقداری جوش شیرین و یک فنجان سرکه را داخل قابلمه زیرین (قابلمه بزرگ‌تر) بریزید تا به خوبی بجوشد.
  4. اکنون قابلمه لعابی مورد نظرتان را خارج و آب آن را خالی کنید.
  5. سپس با استفاده از یک اسکاج نرم پشت قابلمه لعابی را تمیز کنید.

سخن پایانی

ظرف‌های لعابی زیبا، پرکاربرد و کمی آسیب‌پذیر هستند و برای نگهداری طولانی مدت آن‌ها، لازم است که برای شستن و تمیز کردن ظروف لعابی نکات گفته شده در این مطلب را رعایت کنید. در اینصورت هیچ‌گاه شاهد خراشیدگی و از بین رفتن خاصیت لعابی آن‌ها نخواهید بود.

سوالات متداول

بیرون کتری لعابی سوخته را چگونه تمیز کنیم؟

برای تمیز کردن بیرون کتری لعابی سوخته می‌توانید مطابق تمیز کردن بیرون قابلمه سوخته، آن را در یک قابلمه بزرگ قرار دهید و مطابق مراحل گفته شده پیش بروید.

پشت قابلمه لعابی را چگونه تمیز کنیم؟

علاوه‌بر روشی که در متن مقاله شرح دادیم، شما می‌توانید از ترکیب آب و جوش شیرین، مخلوطی خمیری به دست آورید و آن را روی محل مورد نظر در قسمت پشت قابلمه لعابی قرار دهید. بعد از 10 دقیقه ماندن این خمیر روی لکه‌ها، می‌بینید که پشت قابلمه تا چه اندازه تمیز شده است.

به این پست امتیاز دهید

نوشته آسان‌ترین روش تمیز کردن ظروف لعابی سوخته اولین بار در مجله وبسایت آچاره. پدیدار شد.



Source link

دیدگاه خود را بنویسید

تماس فوری