فروشنده یا ارائه دهنده خدمات

معرفی اجزای بکار رفته در یخچال

  1. خانه
  2. Uncategorized
  3. جزئیات نویسنده
معرفی اجزای بکار رفته در یخچال


اجزای بکار رفته در یخچال با استفاده از چرخه تبرید مناسب به کمک قطعات سالم در یک روز گرم بیشتر خود را نشان می دهند. در حالی که شاید ده ها روش گرمایش و سرمایش وجود داشته باشد، ولی عملکرد کلی یکسان است و به شکلی در صنایع و فرآیندهای بی شماری نیز استفاده می شوند.

یخچال وسیله ای است که برای نگهداری مواد غذایی استفاده می شود و وظیفه اصلی یخچال ها استفاده از مبرد برای جذب گرما است. قطعات اصلی یخچال شامل کمپرسور، کندانسور، اواپراتور، شیر انبساط و مبرد است.

در حالت کلی کمپرسور گرما را از محفظه های یخچال خارج کرده و به کندانسور منتقل می کند و گرما به بیرون منتقل می شود. آموزشگاه فن آموزان در این مقاله به تشریح اجزای اصلی حلقه تبرید استاندارد و عملکرد هر یک از آن ها می پردازد.

آموزش تعمیرات لوازم خانگی

اگر به شغل تعمیرات لوازم خانگی علاقمند هستید میتوانید در دوره آموزش تعمیرات لوازم خانگی که به صورت صفر تا صد و کاملاً عملی و تخصصی در آموزشگاه فن آموزان برگزار میشود شرکت کرده و مدرک فنی حرفه ای آن را دریافت کنید. جهت مشاهده جزئیات و شرایط این دوره روی تصویر بالا کلیک کنید و یا با آموزشگاه تماس حاصل فرمایید.

تماس با فن آموزان

معرفی اجزای یخچال

  •  کمپرسور
  • کندانسور
  • اواپراتور
  • شیر انبساط و مبرد
  • اواپراتور
  • کمپرسورهای رفت و برگشتی یا پیستونی
  • کمپرسورهای اسکرول
  • کمپرسورهای روتاری
  • فیلتر درایر
  • آکومولاتور

نحوه کارکرد یخچال و اجزای اصلی آن

هدف از چرخه کامل تبرید جذب گرما و دفع حرارت است. همه قطعات یک یخچال و در حالت کلی اجزای اصلی هستند که کمک می کنند تا چرخه تبرید یخچال کامل شوند. چهار قطعه اصلی برای این کار عبارتند از:

  1. کمپرسور
  2. کندانسور
  3. شیر انبساط
  4. اواپراتور

کارکرد و عملکرد یخچال نیز با توجه به اجزای اصلی یخچال که در بالا شمرده شدند به این شکل است که، گاز مبرد از اواپراتور وارد کمپرسور شده و با سرعت بالا فشرده می شود. سپس گاز مبرد با دما و فشار بالا وارد واحد کندانسور می شود. گرما از یخچال دفع شده و گاز مبرد به مبرد مایع تبدیل شده و از فیلتر درایر عبور می کند که در آن رطوبت، آلودگی ها و… حذف شود و در شیر انبساط جریان می یابد و حجم مبرد مایع در حال کنترل کاهش می یابد و سپس وارد اواپراتور می شود.

نحوه کارکرد یخچال و اجزای اصلی آن

در این حالت گرما جذب می شود و مبرد مایع به گاز تبدیل می شود و به سمت کمپرسور جریان می یابد که در این مرحله کل چرخه دوباره تکرار می شود.

وظیفه کمپرسور در یخچال

کمپرسور در اصل یک موتور است. کمپرسور به عنوان یک پمپ رفت و برگشتی و قلب سیستم تبرید است. در واقع این قطعه گاز مبرد را به اجزای مختلف پمپ می کند و وظیفه آن شروع کل فرآیند خنک سازی است.

کمپرسور مبرد با افزایش فشار و دمای مایع خنک کننده در حالی که در چرخه تبرید طی می کند، از طریق یخچال پمپ می کند.

 

فشرده سازی اولین مرحله در چرخه تبرید می باشد و کمپرسور قطعه ای است که این کار را می دهد. یعنی مبرد به صورت گاز کم فشار و با دمای پایین وارد کمپرسور شده و به صورت گاز پرفشار و با دمای بالا از کمپرسور خارج می شود.

به طور معمول، کمپرسور را در پایین و پشت یخچال خواهید دید.

انواع کمپرسورهای مورد استفاده یخچال

فشرده سازی را می توان از طریق تعدادی از فرآیندهای مکانیکی مختلف به دست آورد و به همین دلیل، امروزه از چندین نوع طراحی کمپرسور در HVAC و تبرید استفاده می شود. برخی از گزینه های محبوب مورد استفاده در یخچال ها عبارتند از:

  • کمپرسورهای رفت و برگشتی یا پیستونی
  • کمپرسورهای اسکرول
  • کمپرسورهای روتاری

کندانسور یخچال و وظیفه آن

کویل ‌های کندانسور که در پشت یا پایین یخچال شما قرار دارند، لوله‌ هایی هستند که با ادامه افزایش فشار کمپرسور، مبرد گاز به شکل مایع متراکم می ‌شود.

 

کندانسور از لوله های مسی مارپیچ با پره های آلومینیومی ساخته شده است. کندانسور یا کویل کندانسور یکی از دو نوع مبدل حرارتی است که در یک حلقه تبرید استفاده می شود. کندانسور گرما را از مبرد به شکل گاز داغ گرفته و به حالت مایع تبدیل می شود. یعنی گرمای ترکیبی مبرد گاز از اواپراتور و گرمای مبرد گاز فشرده از کمپرسور را به مبرد مایع تبدیل می کند و پس از متراکم شدن، مبرد مایع با فشار بالا و دمای پایین به شیر انبساط هدایت می شود.

کندانسور یخچال و وظیفه آن

شیر انبساط و وظیفه آن در یک یخچال

لوله مویی مسی یا شیر انبساط که در دستگاه های تبرید استفاده می شود دارای قطر بیرونی 2.5 میلی متر و طول آنها بین 250 تا 370 سانتی متر است.

شیر انبساط در چند طرح مختلف وجود دارند. شیرهای انبساط ترموستاتیک یا شیرهای انبساط حرارتی و شیرهای انبساط الکترونیکی دو نوع رایج هستند. اما صرف نظر از ساختار و نحوه کار آن، وظیفه شیر انبساط سیستم یکسان است، افت فشار پس از خروج مبرد از کندانسور.

 

یعنی مبرد مایع با فشار بالا را لوله مویی به مبرد مایع کم فشار با دمای پایین تبدیل می کند. این افت فشار باعث می شود که اواپراتور، عملکرد مورد نظر خود را انجام دهد.

یعنی شیر انبساط باعث کاهش سریع فشار در مبرد شده و آن را به حالت گاز تبدیل می کند. که بین کویل های کندانسور و اواپراتور قرار دارد و وظیفه آن کنترل آزاد شدن فشار به هنگام تغییر حالت از مایع به گاز است.

اواپراتور یخچال و وظیفه آن

کویل های اواپراتور جایی هستند که خنک کنندگی واقعی یخچال اتفاق می افتد. اواپراتور به عنوان دومین مبدل حرارتی در یک مدار تبرید استاندارد است و مانند کندانسور به دلیل عملکرد آن نامگذاری شده است، یعنی تبخیر کننده می باشد. اواپراتور برای پایان کار چرخه تبرید یعنی جذب گرما عمل می کند.

 

پس اواپراتور گرمای داخل یخچال را جذب کرده و به کندانسور منتقل می کند. مبرد مایع فشار کم پس از جذب گرما به گاز تبدیل شده و آماده است تا از طریق آکومولاتور به سمت کمپرسور حرکت کند.

اواپراتور یخچال و وظیفه آن

همان طوری که در مرحله شیر انبساط گفتیم، مبرد به ‌عنوان مایعی با دمای پایین و فشار کم وارد اواپراتور می‌شود و یک فن هوا را به پره‌ های اواپراتور وارد می ‌کند و با جذب گرمای مورد نظر به مبرد با هوا خنک می ‌کند. پس از انجام این کار، مبرد دوباره به کمپرسور فرستاده می شود تا این سیکل دوباره تکرار شود. یعنی جایی که فرآیند دوباره شروع می شود و این حلقه تبرید انجام می شود.

فیلتر درایر در یخچال چیست؟

فیلتر درایر کثیفی، ذرات خاک و آلودگی ها را از مبرد فیلتر می کند. برخی از فیلتر ها دارای مواد جاذب رطوبت مانند سیلیکاژل یا سیلیکات های مصنوعی هستند که رطوبت مبرد را از بین می برند. فیلتر درایر با محدود کردن و فیلتر کردن ناخالصی ها و محتویات رطوبت از کمپرسور محافظت می کند.

 

آکومولاتور و وظیفه آن در یخچال

آکومولاتور به معنی محل انباشت و به عنوان مخزن مبرد است و مبرد را ذخیره می کند و بیشتر در کمپرسورهای پیستونی و روتاری وجود دارند و جهت جلوگیری از ورود مایع به داخل کمپرسور استفاده می شود.

 

موتور فن یخچال و فریزر و نقش آن ها در یخچال

موتور فن یخچال در پشت کویل های اواپراتور قرار دارد و هوا را به کویل های فریزر می دمد و هوا را در قسمت های انجماد و یخچال به گردش در می آورد. موتور فن فریزر هم برای خنک کردن کمپرسور استفاده می شود و در کنار کمپرسور در محفظه کمپرسور قرار دارد و پیچ می شود. فن همراه با کمپرسور کار می کند که در حین تعمیر و نگهداری باید دقت شود که تیغه فن خم نشود. البته در یخچال های جدید از 3 فن استفاده می شود و در این حالت هوای گرم را از بین برده و به خنک سازی بهتر یخچال کمک می کنند.

موتور فن یخچال و فریزر و نقش آن ها در یخچال

گاز مبرد چیست و گازهای مورد استفاده در یخچال ها کدام است؟

مبرد مایه حیاتی برای یک یخچال است. چرخه خنک کنندگی در یخچال ها به شکل گاز در یخچال شروع شده و سپس مایع می شود و با چرخش در قسمت های مختلف یخچال به حالت گاز بر می گردد. این فرآیندی است که یخچال را خنک می کند. در مراحل اولیه تکنولوژی یخچال از گازهای سمی مانند آمونیاک به عنوان مبرد استفاده می شد. در دهه 1930 تولیدکنندگان شروع به استفاده از فریون کردند. فریون برای چندین دهه مورد استفاده قرار گرفت تا اینکه اکتشافات اخیر دانشمندان نشان داد که برای محیط زیست و زمین این گاز نیز مضر است.

پس گاز مبرد مورد استفاده در یخچال های قدیمی گاز مبرد فریون یا R 12 بوده و گاز مبرد جدیدتر که سازگار با محیط زیست است، R 134a یا HFC 134a است که برای مدل های جدیدتر استفاده می شود.

ترموستات یخچال و وظیفه ان

ترموستات یخچال با خاموش و روشن کردن کمپرسور به عنوان قطعه ای است که وظیفه تنظیم دما و ثابت نگه داشتن آن را بر عهده دارد.

 

با تنظیم دمای مورد نظر کمپرسور یخچال شروع به کار کرده و با رسیدن به دمای مطلوب خاموش می شود و این سیکل با توجه به دمای تنظیمی و گذاشتن غذاها یا مایعات گرم تکرار می شود.

به همین دلیل است که گفته می شود از گذاشتن مایعات و غذاهای گرم در یخچال خودداری کنید، تا یخچال و موتور آن تحت فشار و کار زیاد نباشد.

ترموستات یخچال و وظیفه ان

اسم لوله‌ های پشت یخچال

لوله‌ های پشت یخچال عموماً به نام کویل‌ های کندانسور شناخته می‌ شوند. این لوله‌ ها به خنک‌ سازی مبرد کمک می‌ کنند و با تبادل گرما با هوای اطراف، مبرد را از حالت گاز به مایع تبدیل می‌کنند. این فرآیند برای کارکرد صحیح یخچال بسیار حیاتی است. همچنین لوله‌ های دیگری مانند لوله‌ های مرتبط با کمپرسور و اواپراتور نیز در یخچال وجود دارند. این لوله‌ ها با همدیگر تشکیل یک سیستم تبرید بسته را می‌ دهند که وظیفه دارد گرما را از داخل یخچال به خارج انتقال دهد.

قطعات یخچال قدیمی

یخچال‌ های قدیمی نیز از اجزای مشابه یخچال‌ های جدید استفاده می‌ کردند، اما برخی از این قطعات با فناوری‌ های قدیمی‌ تر کار می‌ کردند. مثلاً در یخچال‌ های قدیمی، کمپرسورهای رفت و برگشتی بیشتر رایج بودند و از مواد مبردی مانند فریون که امروزه کمتر استفاده می‌ شود، بهره می‌ بردند.

علاوه بر این، یخچال‌ های قدیمی معمولاً فاقد کنترل‌ های الکترونیکی پیشرفته بودند و از قطعات مکانیکی برای کنترل دما و عملکرد دستگاه استفاده می‌ کردند. قطعات دیگری مانند ترموستات‌ ها نیز به‌ طور دستی تنظیم می‌ شدند، در حالی که در یخچال‌ های جدید این عملکردها به‌صورت خودکار انجام می‌ شود.

اجزای یخچال فریزر

اجزای یخچال فریزر تفاوت چندانی با یخچال‌ های معمولی ندارند، اما در یخچال فریزر، توجه بیشتری به فرآیند انجماد مواد غذایی می‌ شود. اجزای اصلی یخچال فریزر شامل کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و شیر انبساط است. اواپراتور در بخش فریزر مسئول جذب گرما و ایجاد سرمایش کافی برای انجماد مواد غذایی است.

در یخچال فریزرها معمولاً از چندین فن برای بهبود جریان هوا و کنترل بهتر دما استفاده می‌ شود. این فن‌ ها به طور هماهنگ با کمپرسور و دیگر اجزا کار می‌کنند تا از انجماد مواد غذایی در دماهای بسیار پایین اطمینان حاصل کنند.

عکس اجزای یخچال

عکس اجزای یخچال

توی انتخاب مسیر تردید داری؟ مشاورین ما، بهترین راهکار رو برای تو دارن!

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره موبایل خود را وارد کنید.

"*" indicates required fields

Hidden

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

gform.initializeOnLoaded( function() {gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(‘#gform_ajax_frame_30’).on(‘load’,function(){var contents = jQuery(this).contents().find(‘*’).html();var is_postback = contents.indexOf(‘GF_AJAX_POSTBACK’) >= 0;if(!is_postback){return;}var form_content = jQuery(this).contents().find(‘#gform_wrapper_30’);var is_confirmation = jQuery(this).contents().find(‘#gform_confirmation_wrapper_30’).length > 0;var is_redirect = contents.indexOf(‘gformRedirect(){‘) >= 0;var is_form = form_content.length > 0 && ! is_redirect && ! is_confirmation;var mt = parseInt(jQuery(‘html’).css(‘margin-top’), 10) + parseInt(jQuery(‘body’).css(‘margin-top’), 10) + 100;if(is_form){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).html(form_content.html());if(form_content.hasClass(‘gform_validation_error’)){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).addClass(‘gform_validation_error’);} else {jQuery(‘#gform_wrapper_30’).removeClass(‘gform_validation_error’);}setTimeout( function() { /* delay the scroll by 50 milliseconds to fix a bug in chrome */ jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gform_wrapper_30’).offset().top – mt); }, 50 );if(window[‘gformInitDatepicker’]) {gformInitDatepicker();}if(window[‘gformInitPriceFields’]) {gformInitPriceFields();}var current_page = jQuery(‘#gform_source_page_number_30’).val();gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(document).trigger(‘gform_page_loaded’, [30, current_page]);window[‘gf_submitting_30’] = false;}else if(!is_redirect){var confirmation_content = jQuery(this).contents().find(‘.GF_AJAX_POSTBACK’).html();if(!confirmation_content){confirmation_content = contents;}setTimeout(function(){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).replaceWith(confirmation_content);jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gf_30’).offset().top – mt);jQuery(document).trigger(‘gform_confirmation_loaded’, [30]);window[‘gf_submitting_30’] = false;wp.a11y.speak(jQuery(‘#gform_confirmation_message_30’).text());}, 50);}else{jQuery(‘#gform_30’).append(contents);if(window[‘gformRedirect’]) {gformRedirect();}}jQuery(document).trigger(‘gform_post_render’, [30, current_page]);} );} );

person
دریافت مشاوره رایگان

مطلبی که خواندید حاصل تلاش تیم تحریریه دپارتمان برق فن آموزان بود. در این آموزشگاه دوره هایی از جمله آموزش تعمیرات موبایل، آموزش تعمیرات یخچال و فریزر و … برگزار می شود.

کامنت بگذارید

1.7/5 – (4 امتیاز)

نوشته معرفی اجزای بکار رفته در یخچال اولین بار در آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان. پدیدار شد.



Source link

دیدگاه خود را بنویسید

تماس فوری