عایق رطوبتی نانو، راهکاری مدرن و کارآمد برای جلوگیری از نم و رطوبت است. در این مقاله با نحوه استفاده از عایق رطوبتی نانو، انواع مختلف این عایق کاربردی و همچنین مزایا و معایب آن آشنا میشوید.
رطوبت، دشمن خاموش ساختمانها است. نفوذ آب به دل ساختمانها نهتنها باعث تخریب تدریجی آنها میشود؛ بلکه محیطی نامناسب برای زندگی و کار را فراهم میکند.
اما آیا راهحلی برای مقابله با این معضل وجود دارد؟ پاسخ مثبت است. فناوری نانو، دستاوردهای شگفتانگیزی را در حوزه عایقکاری به ارمغان آورده است.
عایقهای رطوبتی نانو، با ایجاد یک سپر نامرئی در برابر رطوبت، رفع نم سرویس بهداشتی و سایر بخشهای سازه به محافظت از ساختمانها کمک میکنند. در این مقاله به بررسی نحوه استفاده از عایق رطوبتی نانو میپردازیم تا شما بتوانید به طور کامل با این محصول جدید آشنا شوید.
- عایق رطوبتی نانو یکی از جدیدترین روشها برای رفع نم و رطوبت است.
- انواع عایق رطوبتی شامل عایق سفید، عایق بیبو، عایق رنگی و عایق دو جزئی است.
- برای اجرای عایق رطوبتی نانو نیازی به حرارت نیست.
انواع عایق رطوبتی نانو
قبل از اینکه به کاربرد و نحوه استفاده از عايق رطوبتي نانو بپردازیم، بهتر است با انواع این عایقها آشنا شویم و بدانیم که عایق رطوبتی نانو چیست؟
عایقهای رطوبتی نانو به خاطر فناوری پیشرفتهای که در آنها استفاده میشود، در انواع مختلفی تولید میشوند تا نیازهای متنوع در زمینه محافظت از رطوبت را برآورده کنند. در زیر به انواع مختلف این عایقها اشاره میشود.
1. عایق رطوبتی سفید
عایق سفید را با نام عایق بام هم میشناسند؛ چراکه بیشترین کاربرد آن در پشتبامها است. این عایق رطوبتی عمدتا از مواد پلیمری، الاستومری و آبپایه تشکیل شده است که پس از خشک شدن، عملکرد بسیار بالایی در عایقسازی دارد و به صورت کامل سطح را آببند میکند.
یکی دیگر از مزایای عایق نانو سفید این است که میتوان آن را روی انواع سطوح، بدون توجه به جنس آنها، اجرا کرد. هیچ فرقی نمیکند که سطح مورد نظر فلزی، آجری، بتنی، آسفالت یا هر نوع دیگری باشد، عایق سفید نانو به راحتی روی آنها اجرا میشود.
2. عایق بیرنگ
یکی از انواع عایقهای نانو که کاربردهای فراوانی دارد، عایق بیرنگ نانو است. این عایق به دلیل ویژگیهای ظاهری خود که کاملا بیرنگ و شفاف است، عایق بیبو نامگذاری شده است. عایق بیرنگ نانو بهطور کامل ضدآب است و مانع از عبور رطوبت میشود.
از آنجایی که این عایق، شفافیت و بیرنگ است، میتوان از آن در مکانهایی استفاده کرد که به حفظ ظاهر اصلی نیاز دارند. برای مثال، در کف استخرهای کاشیکاری شده، عایق بیرنگ نانو میتواند بدون تغییر ظاهر کاشیها، به آببندی کف استخر کمک کند.
همچنین در برخی پشتبامها که از سنگ، موزاییک یا نماهای سنگی استفاده شده است این عایق میتواند کاربردی باشد. در عایق کاری سرویس بهداشتی که احتمالا به دلیل نشتی، سقف طبقات پایین لکهدار شود، عایق بیرنگ نانو میتواند از ایجاد مشکلات جلوگیری کند. نحوه استفاده از عایق رطوبتی نانو بیبو بسیار ساده است و میتوان آن را با استفاده از قلممو، غلطک یا تی به راحتی اعمال کرد.
3. عایق رنگی نانو
یکی دیگر از انواع عایقهای رطوبتی نانو، عایق نانو رنگی است. این عایق در رنگهای متنوعی عرضه میشود؛ بنابراین میتوانید با توجه به سلیقه خودتان، رنگ مورد نظر را انتخاب کنید.
عایق رنگی نانو دارای مزیتهای قابلتوجهی از جمله توانایی پوشاندن خرابیها و ایرادهای سطوح مختلف و همچنین زیباتر شدن سطح است.
اگر روی سطح، سنگ یا سرامیک کار نشده است و به دنبال یکدست کردن ظاهر آن به همراه عایقسازی هستید، عایق رنگی نانو گزینه مناسبی است. روش اجرای عایق رطوبتی نانو رنگی، همانند عایق بیرنگ است.
4. عایق دو جزئی نانو
همانطور که از نامش پیداست، عایق دو جزئی نانو از ترکیب دو ماده اصلی شامل سیمان و رزین تشکیل شده است. این دو جزء باید با هم ترکیب شوند تا یک عایق رطوبتی با مقاومت بسیار بالا ایجاد کنند. به همین دلیل، عایق دو جزئی نانو در محیطهایی که فشار آب بالا است، مورد استفاده قرار میگیرد.
این نوع عایق به ویژه در عایقکاری استخرها کاربرد زیادی دارد و میتوان آن را در دیوارهای حائل یا طبقات منفی ساختمان هم به کار برد. علاوهبر این، عایق سیمان و رزین در چالههای آسانسور هم استفاده میشود. یکی از بزرگترین مزایای عایق دو جزئی نانو، مقابله با فشار هیدرواستاتیک آب است.
کاربرد عایق های رطوبتی نانو
عایقهای رطوبتی نانو به دلیل ویژگیهای منحصربهفرد خود، کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد. این عایقها در صنایع ساختمانسازی، خودروسازی، صنایع دریایی و بسیاری صنایع دیگر مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه به چند کاربرد این عایقها در صنایع مختلف اشاره میکنیم.
1. صنایع خودروسازی، کشتیسازی و هواپیماسازی
این فناوری با توجه به عمر طولانی، مقاومت و ماندگاری بالا، در صنایع مختلفی از جمله خودروسازی، کشتیسازی و هواپیماسازی به کار میرود.
در این صنایع، عایق نانو به صورت رنگ نانو روی قطعات کشتیها، خودروها و هواپیماها اعمال میشود. این پوشش نانو به محافظت از قطعات در برابر گردوغبار و خراشهای احتمالی کمک میکند؛ در نتیجه، این مزیت منجر به افزایش دوام و عمر مفید خودروها، کشتیها و هواپیماها میشود.
2. صنایع غذا و بهداشت
ویژگیهای ضدقارچ و ضدباکتریایی عایقهای نانو در صنعت غذا و بهداشت هم بسیار کاربردی است. معمولا در رستورانها، آشپزخانهها و مکانهای پخت و پز، میتوان بخشهایی مانند دستگیرهها، درها و پنجرهها که بهطور مستقیم در تماس با کارکنان و مشتریان هستند را با این عایقها پوشش داد.
این کار نهتنها از ورود رطوبت به محیط جلوگیری میکند؛ بلکه به کاهش خطر ابتلا به قارچها و باکتریها کمک میکند و بهداشت را در این مکانها افزایش میدهد.
ثبت درخواست رفع نم سرویس بهداشتی بدون تخریب
3. صنعت ساختمانسازی
بیشترین کاربرد عایقهای رطوبتی نانو در ساختمانسازی است که علاوهبر بخشهای داخلی ساختمان در قسمتهای خارجی هم به کار میروند. از جمله بخشهای ساختمان که در آنها از عایق نانو استفاده میشود به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
- عایقکاری پشت بام، سرویسهای بهداشتی و نما برای جلوگیری از نمزدگی
- عایقکاری تاسیسات برقی ساختمان برای جلوگیری از برقگرفتگی
- عایقکاری مخازن و لولههای آب برای پیشگیری از زنگزدگی و رشد باکتریها و قارچها
- عایقکاری وسایل چوبی ساختمان و عایقکاری چاههای فاضلاب
مزایا عایق رطوبتی نانو
عایقهای رطوبتی نانو به دلیل ویژگیهای خاص خود، تحولی شگرف در صنایع مختلف ایجاد کردهاند. این عایقها با بهرهگیری از فناوری نانو، مزایای متعددی دارند که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میشود:
- بدون نیاز به تخریب
- آب و روغنگریز
- محافظت در برابر اشعه UV
- ماندگاری بالا
- خشک شدن بسیار سریع در دمای محیط
- مقاومت در برابر خوردگی
- سازگار با محیط زیست
- ضدآب و قابل تنفس
- صرفهجویی در هزینه
- قابل استفاده بر روی بتن، بام، آجر، سنگ و سایر محصولات ساختمانی
معایب عایق رطوبتی نانو
در ادامه مقاله نحوه استفاده از عایق رطوبتی نانو میخواهیم به معایب این عایق هم بپردازیم. عایقهای رطوبتی نانو در برخی مناطق به سختی در دسترس هستند و تهیه آنها ممکن است دشوار باشد.
همچنین، در برخی موارد مقاومت بالای آنها میتواند به یک نکته منفی تبدیل شود. بهعلاوه این عایقها ممکن است موجب تراکم در سطح موردنظر شوند؛ اما با توجه به فهرست طولانی مزایای عایقهای رطوبتی نانو، این عایق همچنان به عنوان یکی از بهترین گزینهها شناخته میشود.
نحوه استفاده از عایق رطوبتی نانو
همانطور که قبلتر اشاره شد، نحوه استفاده از عایق رطوبتی نانو ساده است و بسته به نوع سطحی که قصد عایقکاری آن را دارید، بهتر است در ابتدا زیرسازی انجام دهید.
- در ابتدا سطح موردنظر را کاملا تمیز کنید تا مشکلی در روند اعمال عایق ایجاد نشود.
- اگر از عایق رطوبتی نانو برای سطوح کاشی یا سنگ استفاده میکنید، لازم است که قبل از عایقکاری، درزها و فواصل بین کاشی و سنگ را با استفاده از پودرهای مخصوص نانو کاملا ترمیم کرده و بپوشانید تا خشک شود.
- سطوح را به وسیله غلتک، تی یا قلمو با عایق رطوبتی بپوشانید.
- در نظر داشته باشید که برای اجرای عایق رطوبتی نانو نیازی به حرارت نیست.
- برای استفاده از عایق دو جزئی باید طبق دستورالعمل، رزین و پودر مخصوص را ترکیب کنید که همراه محصول ارائه میشود.
جمعبندی
در این مقاله به نحوه استفاده از عایق رطوبتی نانو پرداخته شد. استفاده از عایقهای رطوبتی نانو با توجه به ویژگیهای خاص مانند مقاومت بالا، قابلیت اجرا روی انواع سطوح و محافظت کامل در برابر نفوذ رطوبت، راهکاری موثر و پایدار برای جلوگیری از آسیبهای ناشی از رطوبت در ساختمانها و دیگر سازهها است.
برای اینکه بهترین نتیجه را از این عایق بگیرید، رعایت دستورالعملها و روش اجرای عایق رطوبتی نانو ضروری است. شما با انتخاب و اجرای صحیح این محصولات، میتوانید طول عمر سازهها را افزایش دهید و از هزینههای تعمیر و نگهداری در آینده جلوگیری کنید.
سوالات متداول
آیا عایق رطوبتی نانو را میتوان بر روی هر سطحی استفاده کرد؟
بله؛ عایقهای رطوبتی نانو را میتوان بر روی سطوح مختلفی از جمله بتن، فلز، چوب، سنگ و سرامیک استفاده کرد. این عایقها برای سطوح مختلف به خوبی عمل میکنند و مانع از نفوذ رطوبت میشوند.
آیا میتوان از عایق رطوبتی نانو برای عایقکاری استخرها استفاده کرد؟
بله؛ عایقهای رطوبتی نانو به دلیل خاصیت ضدآب و مقاومت بالا، برای عایقکاری استخرها بسیار مناسب هستند.
آیا قبل از استفاده از عایق نانو به آمادهسازی سطح نیاز است؟
بله؛ برای بهترین نتیجه، سطح باید تمیز، خشک و عاری از هرگونه گرد و غبار، چربی یا مواد زائد باشد. این کار باعث چسبندگی بهتر عایق به سطح میشود.
چقدر طول میکشد تا عایق رطوبتی نانو خشک شود؟
زمان خشک شدن بسته به نوع عایق و شرایط محیطی متفاوت است. بهطور کلی، عایقهای نانو بین 24 تا 48 ساعت برای خشک شدن کامل، زمان نیاز دارند.
نوشته راهنمای نحوه استفاده از عایق رطوبتی نانو اولین بار در مجله وبسایت آچاره. پدیدار شد.
دیدگاه خود را بنویسید