پکیج را می توان از محبوب ترین سیستم های گرمایشی ساختمان ها در سال های اخیر دانست که از آن به منظور گرم کردن فضای داخلی ساختمان و همچنین تامین نمودن آب مصرفی استفاده می گردد. پکیج یکی از جایگزین های عالی برای موتورخانه ها می باشد که به علت مزایای بیشماری که دارد با استقبال بالایی برای خرید و نصب در ساختمان مواجه شده است.
پکیج های دیواری که دارای اندازه ای کوچک می باشند در ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری مورد استفاده قرار می دهند. مستقل بودن پکیج از جمله مزایایی است که برای آن ها وجود دارد و علاوه بر آن مصرف پایین انرژی و همچنین کیفیت بالا و ظاهری زیبا افراد را ترغیب به خرید این وسیله می نماید.
اما گاهی اوقا ممکن است مشکلات و خرابی های مختلفی برای پکیج به وجود آید که نیاز به تعمیر توسط تعمیرکار پکیج می باشد. از جمله این مشکلات می توان به جوش آوردن پکیج اشاره کرد که سبب بروز مشکلاتی برای افراد شده و باید هر چه سریع تر برطرف گردد. در این مقاله به این که علت جوش آوردن پکیج چیست و چگونه آن را برطرف کنیم پرداخته شده است.
اگر علاقه مند به تعمیرات پکیج هستید میتوانید در دوره آموزش تعمیرات پکیج که به صورت صفر تا صد و کاملاً عملی و تخصصی در آموزشگاه فن آموزان برگزار میشوند شرکت کرده و مدرک فنی حرفه ای آن را دریافت کنید. جهت مشاهده شرایط این دوره روی تصویر بالا کلیک کنید.
فیلم تشریح علت جوش آوردن پکیج + راه حل
تشریح قطعات پکیج
- برد الکترونیکی
- سنسورهای پکیج دیواری
- مبدل حرارتی پکیج
- پمپ سیرکولاتور پکیج دیواری
- ایرونت هواگیری پکیج
- شیر اطمینان پکیج دیواری
- فلوسوئیچ و فلومتر پکیج دیواری
- ترمیستور پکیج دیواری
- پرشر سوئیچ آب
- منبع انبساط پکیج
برد الکترونیکی: این قطعه را می توان از مهم ترین قطعات پکیج دیواری دانست که با دریافت اطلاعات از سنسورها و دستورات کاربر، فرمان های مختلف را به دیگر قطعات می دهد. در پکیج هایی که دیجیتال می باشند برد الکترونیکی دو تکه می باشد و یکی به عنوان برد کنترل و دیگری برای نمایشگر کاربرد دارند.
سنسورهای پکیج دیواری: حسگرهای مختلفی در پکیج دیواری به کار رفته اند که وظیفه دارند تا گزارش وضعیت دستگاه را به برد پکیج بدهند. از جمله سنسورهای مورد استفاده در پکیج می توان به سنسور NTC، پرشر سوئیچ هوا و آب، فلو سوئیچ، فلو رگلاتور و فلومتر و ترموستات حد و ترموستات دود و ترموستات اتاقی اشاره کرد.
مبدل حرارتی پکیج: یکی ا قطعاتی است که از تعدادی لوله های رفت و برگشتی تشکیل شده است و سبب انتقال دادن حرارتی که توسط مشعل تولید می شود به آب مصرفی می گردد.
پمپ سیرکولاتور پکیج دیواری: از قطعات مهم دستگاه بوده که باعث می شود آب در مدار گرمایشی پکیج شروع به حرکت نماید و جای آن در مسیر برگشت گرمایش می باشد.
ایرونت هواگیری پکیج: سیستمی در پکیج های دیواری می باشد که به تخلیه هوای پکیج می پردازد. در صورت خراب شدن این قطعه وجود هوا در اطراف پره های پمپ باعث می شود تا پمپ دستگاه دچار آسیب های جدی گردد.
شیر اطمینان پکیج دیواری: برای این که فشار در مدار گرمایش بیش از حد افزایش پیدا نکند و به قطعات مختلف پکیج آسیب وارد نکند، از قطعه ای به نام شیر اطمینان استفاده می گردد. این شیر دارای فشار 3 بار می باشد و مقدار اضافی از آب را که در مدار گرمایش وجود دارد تخلیه می نماید.
فلوسوئیچ و فلومتر پکیج دیواری: با استفاده از فلوسوئیچ باز شدن آب به برد دستگاه گزارش داده می شود و فلومتر نیز همین کار را انجام می دهد و در برخی از مدل های پکیج از آن به جای فلوسوئیچ استفاده می گردد.
ترمیستور پکیج دیواری: ترمیستور در واقع به مقاومتی گفته می شود که مقدار آن با تابع دما تغییر می کند و شامل NTC و PTC می گردد.
پرشر سوئیچ آب: این قطعه که به آن کلید ایمنی حداقل فشار آب نیز گفته می شود در مواقعی که فشار آب کمتر از 5 بار می گردد عمل نموده و اجازه نمی دهد تا پکیج راه اندازی گردد. در صورتی که این قطعه خراب گردد امکان آسیب های جدی به دیگر قطعات پکیج وجود خواهد داشت.
منبع انبساط پکیج: فشار اضافی که بر مدار گرمایش وارد می گردد سبب بروز نشتی و افزایش فشار در مدار گرمایش می گردد که منبع انبساط این فشار را خنثی نموده و از آسیب دیدن پکیج جلوگیری می کند.
جوش آوردن پکیج چیست؟
زمانی که پکیج دچار سر و صدای زیادی می گردد و چراغ قرمز موجود در آن روشن شده و از پکیج بخار بلند شده و در نهایت خاموش می گردد، گفته می شود که پکیج جوش آورده است. این مشکل ممکن است باعث نگرانی کاربران گردد و قابل برطرف شدن توسط این افراد نباشد.
دلایل مختلفی برای جوش آوردن پکیج وجود دارد که از میان آنها به خراب بودن پمپ سیرکولاسیون، بسته بودن شیرهای رفت و برگشت، سوختن شیر موتوری، کثیف بودن توری صافی برگشت، جرم گرفتن مبدل ثانویه و مبدل اصلی، خراب بودن بایپاس دستگاه، بسته بودن شیرهای بالا و پایین رادیاتورها، خراب بودن برد کنترل و غیره اشاره کرد. پکیج ها هم در زمستان و هم در تابستان دچار جوش آوردن شده و در زمستان این اتفاق شیوع بیشتری دارد.
اما پکیج هایی که تک مبدل هستند بیشتر در زمستان جوش می آورند چرا که این نوع از پکیج ها در فصل زمستان از پمپ استفاده نموده و ممکن است پمپ جام نماید اما در تابستان پمپ های پکیج خاموش مانده و نیازی به روشن کردن آنها نمی باشد.
دلایل جوش آوردن پکیج
- اختلال در جریان آب در مدار پکیج
- هوا گرفتن پکیج
- رسوب گرفتن مبدل پکیج
- وجود مشکل در پمپ سیرکولاسیون پکیج
- عدم تنظیم دما و فشار پکیج
- معیوب بودن شیر موتور
- کم بودن فشار گاز
اختلال در جریان آب در مدار پکیج
گاهی ممکن است به دلایل مختلفی مانند تشکیل رسوب، مسیر جریان آب مسدود شده باشد و آب قادر به گردش در مدار نباشد. علاوه بر آن ممکن است منبع انبساط دستگاه خراب شده باشد و یا نشتی داشته باشد که این مورد هم می تواند در جریان یافتن آب اختلال ایجاد نماید.
زمانی که در پکیج آب به گردش در نیاید باعث می شود تا پکیج شروع به ایجاد سر و صداهای غیر عادی نموده و پس از تشکیل بخار خاموش گردد که به اصطلاح گفته می شود پکیج جوش آورده است. در کنار این دلایل، خراب بودن پمپ دستگاه نیز می تواند دلیلی برای گردش نیافتن آب و جوش آوردن پکیج گردد که باید توسط تعمیرکار پکیج مشکل مورد بررسی قرار گرفته و برطرف گردد.
هوا گرفتن پکیج
هواگیری پکیج از جمله کارهایی است که باید در سرویس های دوره ای پکیج انجام گیرد و در صورت عدم انجام آن ممکن است عملکرد پکیج با اختلال مواجه شده و مشکلات مختلفی در آن به وجود آید. یکی از مشکلاتی که در صورت عدم هواگیری پکیج رخ می دهد جوش آوردن پکیج می باشد. عدم هواگیری باعث می شود تا به جای این که پمپ، آب را به گردش درآورد موجب به گردش درآوردن هوا گردد. وجود هوا در پکیج می تواند باعث افزایش فشار پکیج شده و در نهایت به جوش آوردن دستگاه منجر گردد.
رسوب گرفتن مبدل پکیج
زمانی که پکیج دچار رسوب می شود مسلما امکان حرکت آب در مسیر پکیج وجود نداشته و به جوش آوردن پکیج منجر میگردد. برای رفع این مشکل نیاز است تا مبدل پکیج با روش اسید شویی رسوب زدایی گردد. این کار نیازمند تبحر بالایی بوده و افراد مبتدی قادر به انجام آن نمی باشند و ممکن است خطرات بسیاری برای خود و پکیج به وجود آورند.
وجود مشکل در پمپ سیرکولاسیون پکیج
پمپ سیرکولاتور وظیفه دارد تا آب را در مدار گرمایشی پکیج به حرکت در آورد و برای این کار آب را از رادیاتور مکش نموده و به طرف مبدل اولیه هدایت می کند. پس از گرم شدن آب توسط مشعل در مبدل اولیه، به رادیاتور و یا مبدل ثانویه انتقال می یابد و گرمای خود را از دست می دهد و در نهایت وارد پمپ می گردد.
این سیکل به طور دائم تکرار می شود و بدین ترتیب آب در مدار جریان می یابد. حال به هر دلیلی ممکن است پمپ سیرکولاتور دچار مشکل شده و خراب گردد. گاهی نیز ممکن است پمپ بسوزد و در هر دو حالت موجب عدم جریان یافتن آب در مدار و در نهایت جوش آوردن پکیج گردد. در این گونه مواقع نیاز است تا تعمیرکار پکیج، دستگاه را عیب یابی نموده و اگر مشکل از پمپ باشد آن را تعمیر یا تعویض نماید.
عدم تنظیم دما و فشار پکیج
نیاز است تا میزان فشار و دمای پکیج با تغییر فصل و گرم و سرد شدن ها مجددا تنظیم گردد چرا که عدم تنظیم بودن دما و فشار در پکیج می تواند به جوش آوردن دستگاه منجر گردد.
فشار بالای پکیج سبب آسیب رسیدن به منبع انبساط دستگاه شده و به خاموش شدن دستگاه منجر می شود. استاندارد میزان فشار پکیج بین 5 تا 7 می باشد و همچنین دمای مناسب آن در فصل تابستان 60 الی 65 درجه سانتی گراد و در فصل زمستان این عدد بین 65 تا 75 درجه می باشد.
معیوب بودن شیر موتور
همانطور که در بالا گفته شد شیر موتور یکی از قطعات اصلی پکیج می باشد و در صورتی که این قطعه به هر دلیلی دچار مشکل و خرابی گردد می تواند سبب جوش آوردن پکیج و خاموش شدن دستگاه گردد. برای برطرف نمودن این مشکل نیاز است تا شیر را باز نموده و فنرهای آن مورد بررسی قرار گیرند که این کار باید توسط تعمیرکار حرفه ای پکیج انجام گیرد.
کم بودن فشار گاز
همانطور که فشار بالا در پکیج منجر به جوش آوردن دستگاه میگردد برعکس آن نیز صادق بوده و کم بودن فشار نیز می تواند سبب میشود تا پکیج دیواری جوش آورده و خاموش گردد. فشار کم گاز باعث می شود تا شعله و گرمایی در پکیج وجود نداشته باشد و نتیجه آن جوش آوردن دستگاه باشد.
علت جوش آوردن پکیج ایران رادیاتور
یکی از دلایل جوش آوردن پکیج ایران رادیاتور، رسوب گیری در مبدل حرارتی است. رسوب گیری باعث کاهش جریان آب و افزایش دمای دستگاه می شود که در نهایت منجر به جوش آوردن پکیج می گردد. برای رفع این مشکل، بهتر است مبدل حرارتی به صورت دوره ای رسوب زدایی شود و از مواد ضد رسوب در سیستم استفاده شود.
یکی دیگر از دلایل جوش آوردن پکیج، وجود مشکل در سنسورهای حرارتی دستگاه است. سنسورهای حرارتی وظیفه کنترل دمای آب را بر عهده دارند و در صورت خرابی آن ها، دمای آب به طور غیر طبیعی بالا میرود.
جهت دریافت مشاوره رایگان شماره موبایل خود را وارد کنید.
var gform;gform||(document.addEventListener(“gform_main_scripts_loaded”,function(){gform.scriptsLoaded=!0}),window.addEventListener(“DOMContentLoaded”,function(){gform.domLoaded=!0}),gform={domLoaded:!1,scriptsLoaded:!1,initializeOnLoaded:function(o){gform.domLoaded&&gform.scriptsLoaded?o():!gform.domLoaded&&gform.scriptsLoaded?window.addEventListener(“DOMContentLoaded”,o):document.addEventListener(“gform_main_scripts_loaded”,o)},hooks:{action:{},filter:{}},addAction:function(o,n,r,t){gform.addHook(“action”,o,n,r,t)},addFilter:function(o,n,r,t){gform.addHook(“filter”,o,n,r,t)},doAction:function(o){gform.doHook(“action”,o,arguments)},applyFilters:function(o){return gform.doHook(“filter”,o,arguments)},removeAction:function(o,n){gform.removeHook(“action”,o,n)},removeFilter:function(o,n,r){gform.removeHook(“filter”,o,n,r)},addHook:function(o,n,r,t,i){null==gform.hooks[o][n]&&(gform.hooks[o][n]=[]);var e=gform.hooks[o][n];null==i&&(i=n+”_”+e.length),gform.hooks[o][n].push({tag:i,callable:r,priority:t=null==t?10:t})},doHook:function(n,o,r){var t;if(r=Array.prototype.slice.call(r,1),null!=gform.hooks[n][o]&&((o=gform.hooks[n][o]).sort(function(o,n){return o.priority-n.priority}),o.forEach(function(o){“function”!=typeof(t=o.callable)&&(t=window[t]),”action”==n?t.apply(null,r):r[0]=t.apply(null,r)})),”filter”==n)return r[0]},removeHook:function(o,n,t,i){var r;null!=gform.hooks[o][n]&&(r=(r=gform.hooks[o][n]).filter(function(o,n,r){return!!(null!=i&&i!=o.tag||null!=t&&t!=o.priority)}),gform.hooks[o][n]=r)}});
"*" indicates required fields
gform.initializeOnLoaded( function() {gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(‘#gform_ajax_frame_30’).on(‘load’,function(){var contents = jQuery(this).contents().find(‘*’).html();var is_postback = contents.indexOf(‘GF_AJAX_POSTBACK’) >= 0;if(!is_postback){return;}var form_content = jQuery(this).contents().find(‘#gform_wrapper_30’);var is_confirmation = jQuery(this).contents().find(‘#gform_confirmation_wrapper_30’).length > 0;var is_redirect = contents.indexOf(‘gformRedirect(){‘) >= 0;var is_form = form_content.length > 0 && ! is_redirect && ! is_confirmation;var mt = parseInt(jQuery(‘html’).css(‘margin-top’), 10) + parseInt(jQuery(‘body’).css(‘margin-top’), 10) + 100;if(is_form){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).html(form_content.html());if(form_content.hasClass(‘gform_validation_error’)){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).addClass(‘gform_validation_error’);} else {jQuery(‘#gform_wrapper_30’).removeClass(‘gform_validation_error’);}setTimeout( function() { /* delay the scroll by 50 milliseconds to fix a bug in chrome */ jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gform_wrapper_30’).offset().top – mt); }, 50 );if(window[‘gformInitDatepicker’]) {gformInitDatepicker();}if(window[‘gformInitPriceFields’]) {gformInitPriceFields();}var current_page = jQuery(‘#gform_source_page_number_30’).val();gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(document).trigger(‘gform_page_loaded’, [30, current_page]);window[‘gf_submitting_30’] = false;}else if(!is_redirect){var confirmation_content = jQuery(this).contents().find(‘.GF_AJAX_POSTBACK’).html();if(!confirmation_content){confirmation_content = contents;}setTimeout(function(){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).replaceWith(confirmation_content);jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gf_30’).offset().top – mt);jQuery(document).trigger(‘gform_confirmation_loaded’, [30]);window[‘gf_submitting_30’] = false;wp.a11y.speak(jQuery(‘#gform_confirmation_message_30’).text());}, 50);}else{jQuery(‘#gform_30’).append(contents);if(window[‘gformRedirect’]) {gformRedirect();}}jQuery(document).trigger(‘gform_post_render’, [30, current_page]);} );} );
این مقاله حاصل تلاش تیم تحریریه دپارتمان تاسیسات بود که دوره های آموزش لوله کشی ساختمان و آموزش نصب پکیج را با ارائه مدرک فنی حرفه ای برگزار میکند.
نوشته علت جوش آوردن پکیج چیست و چگونه آن را برطرف کنیم؟ اولین بار در آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان. پدیدار شد.
دیدگاه خود را بنویسید