فروشنده یا ارائه دهنده خدمات

تفاوت ها و شباهت های گواش و آبرنگ

  1. خانه
  2. Uncategorized
  3. جزئیات نویسنده
تفاوت ها و شباهت های گواش و آبرنگ


شناختِ شباهت ها و تفاوت های گواش و آبرنگ، برای هنرمندان و دانشجویان هنر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زیرا هر یک از این تکنیک ها، ویژگی ها و قابلیت های خاص خودشان را دارند که بر نتیجه نهایی اثر، تاثیر بسیاری می گذارد. درک عمیق این تفاوت ها، به هنرمند امکان می دهد تا با انتخاب مناسب ترین ابزار و تکنیک، ایده ها و مفاهیم مورد نظر خود را به بهترین شکل ممکن در آثار خود نمایش دهد.

آگاهی از خصوصیات منحصر به فرد هر تکنیک، به توسعه مهارت های فنی و خلاقیت در انجام فعالیت های هنری منجر می شود. از طرفی، شناخت دقیق تفاوت های بین گواش و آبرنگ، درک بهتر تاریخچه هنر و تکامل تکنیک های نقاشی در طول زمان را نیز برای فرد به دنبال دارد. این دانش، هنرمندان را قادر می سازد تا از تجارب نقاشان پیش از خود نهایت بهره را برده و نوآوری های جدیدی در آثار خود ایجاد نمایند.

آموزش نقاشی

دپارتمان هنر آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان، دوره های بسیار متنوعی را برای دوستداران هنرهای تجسمی برگزار می کند که برخی از محبوب ترین آن ها شامل کلاس آموزش نقاشی با گواش ، رنگ روغن ، طراحی چهره ، آموزش نقاشی آبرنگ ، مینیاتور و نگارگری ، آموزش نقاشی روی سفال ، خوشنویسی (خودکار و قلم)، نقاشی مدرن، آکریلیک و مداد رنگی می شود.

تمامی این دوره ها، در محیطی مدرن و مجهز برگزار شده و اساتید مجرب موسسه، با توجه به سن و سطح مهارت و تجربه قبلی هنرجویان؛ بهترین متد را برای تدریس هر یک از تکنیک های نقاشی نام برده شده در نظر می گیرند و در گام بعدی؛ برنامه آموزشی منسجم و هدفمندی را برای شرکت کنندگان تدوین می نمایند. این روش تدریس هوشمندانه باعث می شود همه دانشجویان؛ در کوتاه ترین زمان و به موثر ترین شکل ممکن، رشته نقاشی دلخواه خود را یاد گرفته و به فعالیت حرفه ای در آن عرصه بپردازند.
تماس با فن آموزان

بررسی شباهت میان گواش و آبرنگ

از دیدگاه تخصصی این دو تکنیک را می توان مرتبط و وابسته به هم در نظر گرفت. به همین دلیل، شباهت های متعددی میان آن ها وجود دارد که برخی از اصلی ترین آن ها عبارت اند از:

  • هر دو تکنیک، بر پایه استفاده از رنگدانه های محلول در آب ابداع شده و توسعه یافته اند. این ویژگی، امکان ایجاد لایه های شفاف و نیمه شفاف در اثر هنری را فراهم می کند و به نقاش امکان می دهد تا با کنترل میزان آب و رنگ، طیف گسترده ای از رنگ بندی ها و جلوه های بصری را خلق نماید.
  • هر دو روش رنگ آمیزی، نیازمند مهارت و دقت بالایی در نحوه کنترل قلم مو و به جریان درآوردن رنگ روی بوم هستند، زیرا هر دو نوع رنگ، به سرعت خشک می شوند و این موضوع، ممکن است چالش هایی در فرآیند تنظیم و اصلاح رنگ اثر هنری به وجود آورد.
  • هم آبرنگ و هم گواش، به دلیل قابلیت حمل و نقل آسان و نیاز به تجهیزات کم، برای استفاده در محیط های مختلف مناسب هستند و این امر، باعث محبوبیت این دو تکنیک در میان هنرمندان تازه کار و حرفه ای شده است.
  • و …

شباهت های گواش و آبرنگ

مقایسه گواش و آبرنگ از 10 جنبه مختلف

این دو تکنیک را از جنبه های گوناگونی می توان با هم مقایسه کرد که در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره می کنیم.

  1. تفاوت ترکیب بندی رنگ ها

گواش به دلیل برخورداری از رنگدانه های بیشتر و غلیظ تر، پوشانندگی بالاتری نسبت به آبرنگ دارد که امکان ایجاد رنگ های تیره بر روی سطوح روشن و برعکس، به وجود آوردن رنگ های روشن بر روی سطوح تیره را برای هنرمند مهیا می سازد. تکنیک آبرنگ، به میزان شفافیت و انعکاس نور از سطح کاغذ (یا سایر سطوح رایج) متکی است. به همین دلیل نقاش باید با بهره گیری از لایه های نازک رنگ، فرآیند تکمیل کردن اثر هنری را از رنگ روشن آغاز کرده و به تدریج، به سمت رنگ های تیره تر (و تیره کردن رنگ ها) برود.

تفاوت گواش و آبرنگ: تفاوت ترکیب بندی رنگ ها

همچنین در گواش، امکان تصحیح اشتباهات با پوشاندن لایه های قبلی وجود دارد، زیرا رنگ های جدید می توانند به طور کامل رنگ های زیرین را بپوشانند. اما در آبرنگ به دلیل شفافیت رنگ ها فرآیند اصلاح اشتباهات دشوارتر است و نیاز به مهارت و زمان بیشتری دارد.

  1. فرق بافت نقاشی و سطح نهایی اثر

سطح نهایی تابلو انجام شده با گواش غالبا مات و صاف است که به دلیل وجود مواد افزودنی (مانند گچ یا کائولن kaolin و …) در این نوع رنگ ایجاد می شود. این ویژگی به تابلو های گواش یک ظاهر جامد و غیر شفاف می بخشد و باعث می شود سطح آن ها نوری را از خود منعکس نکرده و زیبایی بصری اثر وابسته به میزان انعکاس نور نباشد.

تفاوت گواش و آبرنگ: فرق بافت نقاشی و سطح نهایی اثر

از سوی دیگر آبرنگ به دلیل شفافیت ذاتی خود و استفاده از لایه های رنگ نازک، بافتی لطیف و درخشان ایجاد می کند که نور را از طریق رنگ ها منعکس می کند. بدیهی است که نوع بافت کاغذ نیز در هر دو تکنیک تاثیر گذار است، اما در آبرنگ، انتخاب کاغذ با بافت مناسب به بهبود جلوه بصری و زیبایی اثر منتهی می شود، در حالی که در گواش، به دلیل پوشانندگی بالای رنگ ها، بافت کاغذ کمتر نمایان می گردد و در نتیجه، از اهمیت کمتری برخوردار است.

  1. تفاوت در تکنیک های اجرا

در سبک گواش هنرمندان می توانند از تکنیک های مشابه رنگ روغن مانند لایه بندی (بلندینگ) و مخلوط کردن رنگ ها بر روی پالت استفاده کنند، زیرا رنگ ها به سرعت خشک می شوند و قابلیت پوشانندگی خوبی دارند. در آبرنگ، تکنیک هایی مانند خیس در خیس و خشک در خشک بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد که همگی، نیازمند درک عمیق از نحوه واکنش رنگ ها در تماس با آب می باشند.

تفاوت گواش و آبرنگ در کاربرد و تکنیک های اجرا

به علاوه در تکنیک گواش به دلیل غلظت بالاتر رنگ نقاش امکان کنترل فرآیند رنگ آمیزی و همچنین نمایش جزئیات و المان های دارای لبه های تیز را در اختیار دارد، در حالی که آبرنگ برای ایجاد عناصر بصریِ دارای ظاهری روان و سیال ایده آل تر است. این ویژگی خاص آبرنگ باعث می شود نقاشان در استفاده از آن آزادی عمل بیشتری داشته باشند و در هنگام کشیدن تابلو، به نوعی حس رهایی دست یابند.

  1. فرق در فرآیند خشک شدن و پایداری رنگ

گواش به سرعت خشک می شود و پس از خشک شدن ممکن است بسته به نوع و تکنیک، کمی روشن تر یا تیره تر به نظر برسد. این موضوع باید در هنگام ترکیب کردن رنگ های گواش توسط نقاش به طور کامل در نظر گرفته شود. آبرنگ نیز سریع خشک می شود، اما معمولا پس از خشک شدن، رنگ ها روشن تر به نظر می رسند. بنابراین هنرمند باید این تغییرات را پیش بینی کرده و بر اساس آن ها، بهترین روش ترکیب بندی و مناسب ترین تکنیک رنگ آمیزی را به منظور دستیابی به نتیجه مطلوب پیاده سازی نماید.

تفاوت گواش و آبرنگ در فرآیند خشک شدن و پایداری رنگ

پایداری رنگ در گواش ممکن است کمتر از آبرنگ باشد، به ویژه اگر از رنگدانه هایی با کیفیت پایین که به مرور زمان محو می شود، مورد استفاده قرار گیرند. آبرنگ های با کیفیت معمولا دارای پایداری رنگ بالاتری هستند؛ البته این امر تا حد زیادی به شرایط نگهداری آبرنگ و همچنین اثر هنری تولید شده با استفاده از آن بستگی دارد.

  1. تفاوت در قابلیت حمل و نقل و مکان استفاده

هر دو تکنیک، به دلیل نیاز به تجهیزات کم و قابلیت حمل و نقل آسان، برای نقاشی در فضای باز و سفر مناسب هستند. رنگ گواش به دلیل بسته بندی شدن در تیوپ یا بطری و همچنین نیاز به مقدار آب کمتری برای استفاده در شرایط خاص و دشوار نیز مناسب است.

تفاوت گواش و آبرنگ در قابلیت حمل و نقل و مکان استفاده

تکنیک آبرنگ نیز با بهره گیری از پالت های کوچک، امکان نقاشی در هر مکانی را برای نقاشان مبتدی و یا حرفه ای فراهم می کند. البته استفاده از گواش در محیط های خارج از استودیو (محل فعالیت نقاش)، به علت غلظت بالاتر رنگ و در نتیجه، نیاز به تمیز کاری قلم موها با دقت و وسواس بیشتر پس از پایان یافتن فرآیند نقاشی معمولا اندکی دشوارتر است.

  1. فرق هزینه و دسترسی به مواد و تجهیزات لازم

مواد (رنگ های مخصوص و سایر مواد شیمیایی ضروری) و وسایل مورد نیاز (بوم، قلم مو، کاغذ مخصوص و …) برای تکنیک گواش اکثرا مقرون به صرفه تر هستند و می توان برخی از آن ها را در اندازه ها و سایزهای بزرگ نیز تهیه کرد که برای استفاده در پروژه های آموزشی و تمرینی بسیار مفید و کاربردی است.

تفوات هزینه و دسترسی به مواد و تجهیزات لازم در گواش و آبرنگ

این در حالی است که آبرنگ های دارای کیفیت بالا، غالبا هزینه بیشتری دارند، به ویژه آبرنگ هایی با رنگدانه های خاص و نادر. مواد و لوازم به کار رفته در هر دو تکنیک، به فراوانی در فروشگاه های عرضه کننده لوازم هنری یافت می شوند و این امر به هنرمندان امکان می دهد تا به راحتی وسایل مورد نیاز خود را تهیه کنند. بدیهی است که کیفیت و برند لوازم این هنر و همچنین محل خرید آن ها نیز بر هزینه ها تاثیر بسیاری می گذارد.

  1. تفاوت در سبک های نقاشی و کاربرد

گواش به دلیل پوشانندگی بالا و مات بودن، در انجام فعالیت ها و پروژه های گرافیکی، تصویر سازی و کارهای تبلیغاتی مورد استفاده قرار می گیرد. اما آبرنگ بیشتر در تابلوهای سبک منظره، طبیعت بی جان و پرتره هایی که به ظرافت و شفافیت بالایی نیاز دارند، به کار می رود.

تفاوت گواش و آبرنگ در سبک های نقاشی و کاربرد

هر دو تکنیک در یادگیری هنر و توسعه مهارت های مقدماتی مفید هستند، اما نوع بکارگیری آن ها به شکل حرفه ای و پیشرفته، تا حد زیادی به نوع پروژه و الزمات خاص آن وابسته است.

  1. فرق گواش و آبرنگ از نظر تاثیر بر سلامتی

هر دو متد بر پایه آب عمل نموده و از حلال های سمی کمتری نسبت به رنگ های روغنی استفاده می کنند. این امر آبرنگ و گواش را برای استفاده در محیط های آموزشی و در منزل (برای کودکان و نوجوانان) به انتخاب هایی هوشمندانه تبدیل می کند. با این حال برخی رنگدانه های موجود در این نوع رنگ ها ممکن است حاوی مواد شیمیایی مضر باشند. بنابراین استفاده از محصولات با کیفیت و آگاهی از ترکیبات به کار رفته در آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

فرق گواش و آبرنگ از نظر تاثیر بر سلامتی

  1. تفاوت تاریخچه آبرنگ و گواش

بر اساس شواهد تاریخی و آثار هنری به جا مانده از نقاشان فعال در دوره های زمانی مختلف، گواش دارای قدمتی بسیار طولانی می باشد و در قرون وسطی، برای تولید آثار هنری مربوط به تذهیب و آثار خطی استفاده می شد. آبرنگ نیز با برخورداری از سابقه ای غنی (نقاشی آلمانی به نام آلبرشت دورر یا Albrecht Dürer در قرن 15 و 16 برای اولین بار از این تکنیک استفاده کرد) ، به ویژه در هنرهای شرقی و تابلوهای سبک منظره اروپایی، محبوب شد و بسیار مورد استفاده قرار می گرفت.

تفاوت تاریخچه گواش و آبرنگ

  1. فرق تاثیرات روان شناختی اثر هنری

گواش با رنگ های مات و جامد خود می تواند احساساتی مانند قدرت و استحکام را به بیننده منتقل کند. در حالی که آبرنگ به دلیل شفافیت و سیال بودن رنگ ها، عواطف انسانی لطیف تر مانند آرامش و ثبات را به تصویر می کشد. هنرمندان می توانند با انتخاب تکنیک مناسب، پیام ها و احساسات خود را به طور موثرتری به مخاطب انتقال دهند.

مقایسه آبرنگ و گواش در تاثیرات روان شناختی اثر هنری

آیا نقاشی با ترکیب گواش و آبرنگ ممکن است؟ چگونه

ترکیب کردن گواش و آبرنگ در تابلو، اقدامی هوشمندانه است که منجر به خلق آثار هنری منحصر به فرد و خلاقانه می شود. گواش، با تکیه بر ویژگی هایی مانند مات و پوشانندگی بالای خود و آبرنگ با برخورداری از قابلیت هایی مثل شفافیت و سیال بودن رنگ ها و روان (آسان تر) بودن فرآیند کشیده شدن قلم مو روی سطح اثر هنری، در کنار هم می توانند جلوه های بصری جذابی ایجاد کنند.

ترکیب نقاشی گواش و آبرنگ

نحوه ترکیب کردن گواش و آبرنگ

با بهره گیری از آبرنگ به منظور ایجاد پس زمینه های زیبا و سپس به کارگیری گواش برای افزودن جزئیات مهم، هنرمند می تواند تعادل جالب و خلاقانه ای بین شفافیت و مات بودن در اثر خود به وجود آورد. ادغام این دو تکنیک هنری امکان تغییر آزادانهِ لایه ها و بافت های مختلف اثر هنری را فراهم می کند. مثلا می توان ابتدا لایه های شفاف آبرنگ را اعمال کرد و پس از خشک شدن رنگ ها، با گواش، جزئیات را تکمیل نمود. این ترفند خلاقانه باعث ایجاد عمق و تنوع رنگ بندی در اثر می شود که انجام چنین کاری در هنگام استفاده از هر یک از این ابزارها به تنهایی ممکن است دشوار باشد.

گواش بهتر است یا آبرنگ؟ بررسی دقیق

حقیقت این است که جواب قاطعانه و مشخصی به این سوال نمی توان داد. اما با پاسخ به سوالات زیر، به شما کمک می کنیم تا بهترین درک را از برتری و تمایز میان این دو تکنیک داشته باشید. به علاوه، در انتخاب نهایی میان این دو روش؛ باید تمامی شباهت ها و تفاوت هایی که در بخش های قبلی به آن ها اشاره شد را هم در نظر داشته باشید.

گواش بهتر است یا آبرنگ؟

  • یادگیری گواش آسان تر است یا آبرنگ؟ چرا؟

بر اساس آمارها یادگیری گواش برای بسیاری از مبتدیان ساده تر است. زیرا این تکنیک به دلیل پوشانندگی بالا، امکان تصحیح آسانِ اشتباهات را برای نقاش فراهم می کند. اگر در حین کار با گواش خطایی رخ دهد، می توان به راحتی با لایه ای جدید آن را پوشاند. اما آبرنگ، به دلیل شفافیت ذاتی رنگدانه ها؛ نیاز به دقت و ظرافت بیشتری دارد و اصلاح اشتباهات در آن دشوار تر و زمانبر تر است.

یادگیری گواش راحت تر است یا آبرنگ

  • هنرمندان مطرح تاریخ بیشتر به نقاشی گواش پرداخته اند یا آبرنگ؟

در طول تاریخ نقاشان برجسته و ماهر به هر دو تکنیک گواش و آبرنگ توجه ویژه ای داشته اند. برای مثال، ویلیام ترنر (J. M. W. Turner) از نقاشان مطرح انگلستان در قرن 18 و 19 میلادی و از بزرگ ترین هنرمندان سبک منظره، با استفاده از آبرنگ، مناظر خیره کننده ای از طبیعت، به ویژه با الهام از سوژه هایی مانند دریا و اقیانوس خلق کرده است.

این در حالی است که پاول کله (Paul Klee) نقاش معروف سوئیسی با ملیت آلمانی که در قرن 18 و 19 میلادی می زیسته است؛ از گواش برای ایجاد آثار هنری متنوع و رنگارنگ در سبک هایی مانند اکسپرسیونیسم، کوبیسم و سورئالیسم بهره برده است. با توجه به این شواهد تاریخی به دست آمده از آثار هنریِ نقاشان مطرح دنیا، نمی توان گفت که هنرمندان بیشتر به یکی از این دو تکنیک (گواش یا آبرنگ) پرداخته اند، بلکه انتخاب آن ها بر اساس نیازهای جامعه هنری فعال در عصر خود و عقاید و علایق شخصی شان بوده است.

  • نقاشی های گواش را راحت تر می توان نگهداری کرد یا آبرنگ را؟

در اکثر موارد نگهداری از آثار گواش آسان تر است، زیرا رنگ های مات و ضخیم به کار رفته در آن، کمتر تحت تاثیر عوامل محیطی مانند نور و رطوبت قرار می گیرند. در مقابل، تابلو های آبرنگ به دلیل حساسیت به نور، نیازمند مراقبت بیشتری هستند. استفاده از شیشه ها و قاب های محافظ و نگهداری تابلو در شرایط دمایی و محیطیِ کنترل شده، می تواند به حفظ کیفیت آثار آبرنگ کمک فراوانی کند.

  • آثار نقاشی گواش ارزش قیمتی بالاتری دارند یا آبرنگ؟

ارزش قیمتی آثار هنری بیش از آن که به نوع تکنیک و ابزارهای به کار رفته در آن ها بستگی داشته باشد، به عوامل دیگری مانند میزان شهرت هنرمند، کیفیت اثر و نوع تقاضای بازار در زمان عرضه آن اثر هنری (و یا حتی بعد از فوت هنرمند) وابسته است. هر دو نوع آثار گواش و آبرنگ، قابلیت این را دارند که در میان دوستداران هنر و کلکسیونرها (art collectors) ، از ارزش مادی بالایی برخوردار باشند؛ به شرط آن که توسط هنرمندان برجسته خلق شده و مورد توجه رسانه ها، فعالان و منتقدان برجسته جامعه هنری قرار گرفته باشند.

چگونه بین گواش و آبرنگ انتخاب کنیم؟

انتخاب بین گواش و آبرنگ به سلیقه شخصی و همچنین سبک و اهداف هنری هر فرد بستگی دارد. برای پیدا کردن ابزار و تکنیک مناسب، هنرمند باید با هر دو ابزار آبرنگ و گواش کار کند و تجارب متفاوتی را کسب نماید. عواملی مانند میزان کنترل بر رنگ، امکان اصلاح اشتباهات، نوع بافت مورد نظر در اثر و سایر فاکتورهایی که در این مطلب مورد بررسی قرار گرفتند، همگی می توانند در این انتخاب تاثیرگذار باشد.

اگر درباره دوره های نقاشی سوالی داری از مشاوران ما بپرس!

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره موبایل خود را وارد کنید.

فیلد های "*" اجباری هستند

Hidden

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

gform.initializeOnLoaded( function() {gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(‘#gform_ajax_frame_30’).on(‘load’,function(){var contents = jQuery(this).contents().find(‘*’).html();var is_postback = contents.indexOf(‘GF_AJAX_POSTBACK’) >= 0;if(!is_postback){return;}var form_content = jQuery(this).contents().find(‘#gform_wrapper_30’);var is_confirmation = jQuery(this).contents().find(‘#gform_confirmation_wrapper_30’).length > 0;var is_redirect = contents.indexOf(‘gformRedirect(){‘) >= 0;var is_form = form_content.length > 0 && ! is_redirect && ! is_confirmation;var mt = parseInt(jQuery(‘html’).css(‘margin-top’), 10) + parseInt(jQuery(‘body’).css(‘margin-top’), 10) + 100;if(is_form){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).html(form_content.html());if(form_content.hasClass(‘gform_validation_error’)){jQuery(‘#gform_wrapper_30’).addClass(‘gform_validation_error’);} else {jQuery(‘#gform_wrapper_30’).removeClass(‘gform_validation_error’);}setTimeout( function() { /* delay the scroll by 50 milliseconds to fix a bug in chrome */ jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gform_wrapper_30’).offset().top – mt); }, 50 );if(window[‘gformInitDatepicker’]) {gformInitDatepicker();}if(window[‘gformInitPriceFields’]) {gformInitPriceFields();}var current_page = jQuery(‘#gform_source_page_number_30’).val();gformInitSpinner( 30, ‘https://fanamoozan.com/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg’, true );jQuery(document).trigger(‘gform_page_loaded’, [30, current_page]);window[‘gf_submitting_30’] = false;}else if(!is_redirect){var confirmation_content = jQuery(this).contents().find(‘.GF_AJAX_POSTBACK’).html();if(!confirmation_content){confirmation_content = contents;}jQuery(‘#gform_wrapper_30’).replaceWith(confirmation_content);jQuery(document).scrollTop(jQuery(‘#gf_30’).offset().top – mt);jQuery(document).trigger(‘gform_confirmation_loaded’, [30]);window[‘gf_submitting_30’] = false;wp.a11y.speak(jQuery(‘#gform_confirmation_message_30’).text());}else{jQuery(‘#gform_30’).append(contents);if(window[‘gformRedirect’]) {gformRedirect();}}jQuery(document).trigger(“gform_pre_post_render”, [{ formId: “30”, currentPage: “current_page”, abort: function() { this.preventDefault(); } }]); if (event && event.defaultPrevented) { return; } const gformWrapperDiv = document.getElementById( “gform_wrapper_30” ); if ( gformWrapperDiv ) { const visibilitySpan = document.createElement( “span” ); visibilitySpan.id = “gform_visibility_test_30”; gformWrapperDiv.insertAdjacentElement( “afterend”, visibilitySpan ); } const visibilityTestDiv = document.getElementById( “gform_visibility_test_30” ); let postRenderFired = false; function triggerPostRender() { if ( postRenderFired ) { return; } postRenderFired = true; jQuery( document ).trigger( ‘gform_post_render’, [30, current_page] ); gform.utils.trigger( { event: ‘gform/postRender’, native: false, data: { formId: 30, currentPage: current_page } } ); if ( visibilityTestDiv ) { visibilityTestDiv.parentNode.removeChild( visibilityTestDiv ); } } function debounce( func, wait, immediate ) { var timeout; return function() { var context = this, args = arguments; var later = function() { timeout = null; if ( !immediate ) func.apply( context, args ); }; var callNow = immediate && !timeout; clearTimeout( timeout ); timeout = setTimeout( later, wait ); if ( callNow ) func.apply( context, args ); }; } const debouncedTriggerPostRender = debounce( function() { triggerPostRender(); }, 200 ); if ( visibilityTestDiv && visibilityTestDiv.offsetParent === null ) { const observer = new MutationObserver( ( mutations ) => { mutations.forEach( ( mutation ) => { if ( mutation.type === ‘attributes’ && visibilityTestDiv.offsetParent !== null ) { debouncedTriggerPostRender(); observer.disconnect(); } }); }); observer.observe( document.body, { attributes: true, childList: false, subtree: true, attributeFilter: [ ‘style’, ‘class’ ], }); } else { triggerPostRender(); } } );} );

person
دریافت مشاوره رایگان

مطلبی که خواندید حاصل تلاش تیم تحریریه دپارتمان هنر آموزشگاه فن آموزان بود که شامل سه بخش آموزش هنر های تجسمی ، بخش هنر های نمایشی و آموزش دوره های موسیقی و آواز می باشد.

کامنت بگذارید

5/5 – (1 امتیاز)

نوشته تفاوت ها و شباهت های گواش و آبرنگ اولین بار در آموزشگاه فنی و حرفه ای فن آموزان. پدیدار شد.



Source link

دیدگاه خود را بنویسید

تماس فوری